Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Дівчата, коли дитина повинна сісти сама? Бо нам скоро 8 місяців, а толку нуль. Я вже починаю переживати. Скоро в поліклініку підемо, то нам 100% масажі назначать. Хочу розуміти чи це потрібно. В нього спроб толково і не було! Та й повзати не вміє...

І ще одне. Чи всі діти повзають? Ну бо чую від знайомих, що "От мій не повзав" і т.д
    Але вони ходять в ходулях, тому як такого тренування до повзання в них нема, дитина просто немає як вчитись. А от ті, що в ходулях не бігають? Чи є такі, що не повзали??

2. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

є. З найближчих прикладів - мій похресник. Ще кума дочка не повзала, але її "вчили ходити" (триали і переставляли ніжки :eek:)

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ніби до 9-и місяців.
    То не всі діти повзають. Не переймайтесь...))
    А чим дитинка займається у "вільний" час?))
    Ну, може більше кладіть на підлогу, сідайте біля нього. Може якраз щось продемонструє.
    Десь тут читала дівчата казали можна знімати на камеру і потім порівнювати, чи є якісь зрушення...

Ну, і ще таке врахуйте-дітки такі не передбачувані. Мій було якось дуже раптово зробив скачок в розвитку буквально за пару днів. То так важко звикнути, ніби знаєш поклала і він має так бути, а тут за пару секунд воно вже в іншому кінці кімнати стоїть на ногах, за щось тримається, хитається, ще й твої капці гризе.:girl_crazy:

4. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Аня поповзла десь в в 7,5 міс
    я вже думала, не буде повзати (ми з чоловіком не повзали)

5. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Повзає навколо себе, тягне іграшки, гризе їх, лежить просто на животі, коли знудиться то хниче і тяне руки, щоб взяла його. Як не взяти на руки, то плач страшний.
    В нас килимів поки нема, і знизу ніхто не живе, тому підлога відпадає, бо дуже холодна. Я останнім часом просто не застеляю ліжко наше(2х2), забираю ковдру і даю багато іграшок, щоб міг до них тягнутись, але ну ніяк. Навіть його любимого кота задіяли як ціль до якої треба повзти, то тепер він на нього майже не реагує, бо дістати не може.
    Я просто боюсь, щоб потім пізно не було, щоб не картала себе, що вчасно чогось не зробила. Може є якась спеціальна гімнастика, яка дає результати??

6. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Дівчата, підкажіть будь-ласка – мій малий вчора гепнувся лобом вниз з дивану.:girl_sad: Я навіть не помітила як в нього то вийшло – диван був розкладений, малий лежав лицем до стіни далеко від краю – рівно 1 секунда і він вже на підлозі. Трохи злякався але швидко заспокоївся, потім поїв і десь за пів години вже реготав собі. Ввечері така ніби шишка навіть трошки була на лобі, зараз вже здається нема. Тобто якщо дитину зараз нічого не хвилює то все добре – ми вдало бухнулися? :girl_blush2: Просто моя мама розповідала що я теж колись маленькою злетіла з ліжка (ну але такого високого «сільського» з купою перин) – то тепер маю зір на одному оці 1 а на іншому 0,3 в дитинстві щось ніби лікували, косоокість пройшла, зір кращим не став - кажуть що то могло від того падіння бути. От я тепер не знаю переживати з приводу того «польоту» чи ні… Звичайно він ще купу раз гепнеться як буде ходити, але ж поки ще такий малий...
    Просто в нас на ці вихідні взагалі зразу купа проблем зі здоров’ям – нежить у Влада перейшов в катаральний отит і в суботу навіть швидку викликали – так малий ввечері плакав. І тільки в неділю стало краще з тими вухами – і на тобі – нова причина для хвилювання :girl_impossible: Він у нас взагалі-то останнім часом по підлозі повзає, але через ту застуду кілька днів лише на дивані...

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, і ще раз- всі дітки розвиваються не одинаково.
    Стосовно гімнастики, то можна щось елементарне, ручками вверх-вниз почерзі, ніжками також в колінцях позгинати права-ліва. Ручкив кистях круговими рухами, ніжки так само. А на більше сама я б не посягнула.
    Спеціаліста можна попитати, але толкового, хоча, особисто я на вашому місці ще з місяць просто б поспостерігала.

---------- Додано в 14:37 ---------- Попередній допис був написаний в 14:34 ----------

Я б сказала, що так.)

8. Plenilunio

і я так робила. стелила коцик під нього. Ну і ще треба зрозуміти, що повзати по дивану м"якому і підлозі - різні речі...

9. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Порадьте хтось
    Ще почекаю з тим всім, але хочеться мати когось на увазі. Дуже надіюсь, що не буде потреби.

10. Plenilunio

треба ще якраз за очками слідкувати - чи не почав косити, чи зіниці не різного розміру... чи взагалі нема відхилень.

11. invisible

invisible Well-Known Member

Bulbashka, дуже знайома ситуація, я свого часу дуже з цього приводу гризлася. Так як я на цьому можна сказати "собаку з'їла" чи як то там кажуть, то можу порадити дещо. Моя мала не сідала, не сиділа і не повзала до 9 міс. Рідко переверталася на живіт. Вже в 9 я сильно занепокоїлася і ми пішли до лікаря. Виявили в малої досить виражену гіпотонію м'язів. Оббігали ми багато лікарів, бо деякі залякували, прописували ноотропні препарати і уколи. Ми зробили 2 курси масажу і фізіопроцедури (електрофорез і ампліпульс). Не знаю, чи допомогло саме це чи то просто прийшов час, але в 10 міс. мала сіла, в 11 встала і в рік поповзла на колінцях. Зараз ми звісно ще відстаємо від однолітків, бо в такому віці багато хто бігає, а моя лише починає топати біля опори. Ну але за 3 міс. дитина дуже змінилася. До чого я веду... Для заспокоєння можна показатися спеціалісту. Якщо все ок, то далі чекаєте просто. А можливо щось треба підкоректувати (в моєї наприклад була фактично відсутня опора на ніжки в 9 міс.). Масаж то не завжди зле, в нашому випадку він був потрібний. Вдома можна теж різні вправки робити, в Інтернеті є різні комплекси (ну але самому сильний масаж робити не варто, бо можна розслабити м'язи, а не привести в тонус). Добре вправи на фітболі. Ну і за підлогу дуже слушно дівчата кажуть, я свою теж запізно відстелила. Може якийсь дитячий килимок купіть.
    Зі спеціалістів мені сподобалися Свинаренко, досить комплексно підійшов до лікування (але він любитель медикаменти ще назначати) і Рудковська на Орлика (не залякує).
    Хоча я думаю, що в 8 міс. ще нема причин хвилюватися.

12. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Bulbashka, в нас приблизно однакові по віку дітки - мій так само не виявляє бажання повзати і сидіти. Я не знаю, що має на увазі Мирося під "опорою", але теж, коли беру під пахви і пробую на ніжки ставити ,то дуже слабенько..мені здається, що м`язи спини слабеньки. Ми пройшли курс масажів - 10 - то вже став ставати навкарачки, розхитується..я не вважаю, що масажі такі вже погані. Навпаки навіть.
    Ще хотіла попитати: можу хтось має фітбол або продати може. Була б вдячна.

13. invisible

Приблизно так. В нас було гірше - коли брала під пахви, то вона ноги переважно підгинала, якщо й опиралася то дуже слабко, не гоцала, як більшість діток (і то вже їй було 9). Для опори добре стимулювати ще стопу - розминати, вісімки малювати, м'ячиком дитячим з голочками масажувати (маєм такий резиновий), топати по накрохмаленому рушнику.

14. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

а де брали такий?

15. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Для початку спустіть дитину на підлогу, різниця між диваном і підлогою величезна. Моя мала чудесно сідає на підлозі, пробує повзти і все таке, а на дивані не все перевертається з першого розмаху. І нічого на підлозі не змерзне і не відмерзне (ну хіба в вас в хаті мінусова температура :) )

16. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Підтримую дівчат, які радять спускати на підлогу. В нас так само, після переселення на підлогу почався прогрес в повзанні і сіданні. До слова, підлога у нас холодна навіть влітку, а на підлогу я спустила в грудні, коли у нас були морози. Нічого дитині не сталось, навіть нежитю жодного разу не мав ;)

17. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Трішки мене заспокоїли, бо наш малий має опору в ніжках. Якщо взяти під пахви, то підстрибує, ніби танцюючи. Напевно все таки спущу на підлогу. Основне побоювання було через нирки, які лікували 3 місяці, тому будь-яка простуда і перемерзання тільки б погіршило ситуацію.

18. invisible

Та найпростіший дешевий, в звичайному магазині іграшок http://mama-i.ru/wp-content/uploads/2011/12/мяч1.jpg

19. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Ми теж спочатку таким користувались, а потім масажистка порадила купити щіточку дерев'яну. Ось таку.

20. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

і як нею користуватись? бо маю таку..