Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

2. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

3. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

:girl_wink: та тоя так просто

4. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

та власне, що воно прозоре спочатку.
    ще до теми згадала. мала розмову з однією пані. то вона , власне, мене питала чи добре маю молоко :girl_haha:, бо вона колись мала файнезне молоко))) жирне, що аж ледь не сметану збирала з нього:girl_blum:

5. Багіра

Багіра Well-Known Member

6. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

знайдете в каках - не лякайтесь:girl_blum:

---------- Додано в 05:59 ---------- Попередній допис був написаний в 05:50 ----------

А ми коли лежали з пневмонією в лікарні - Ані було 6 міс і 1 тиждень і теж висипка - то лікар півгодини мені пояснювала, щоб я їй "їсти давала те, що вона любить, а не те, що мені здається кориснішим, бо вона ж хвора - то я крепко її не напхаю". На мої слова, що дитина захворіла і в плямах, тому я прикорм ще не вводила, зробила такі очі квадратні...

7. Megan

Megan Well-Known Member

Були ми в лікаря (дитя температурило), ну лікар питає що ми їмо. Відповідаю, що в основному маму і решту те, що мама. Лікар кивнула, типу добре. А от медсестри вираз обличчя описати не зможу. Виявляється, нам страшенно повезло, що мама молочна і т.д. Бо вона (медсестра) ну дуууже хотіла дітей грудьми годувати, ну так хотіла, ну аж мріяла, "але що зробиш, як в мене 2-3 міс і молоко пропадало".... Відповідаю, що це не пропадало, а просто криза була і її треба було перечекати і годувати на вимогу. Відповідь мене повеселила: "Та яка там криза, я ліпше знаю, бо ж в мене 5-ро дітей, в мене в 2міс. молоко пропадає..."
    І що тут скажеш? Вона ліпше знає, що молоко бац і пропало... і медсестра.. розкаже потім молодій мамі, та навіть заморочуватись не стане, бо ж, якщо в мами 5 разів в 2 місяці пропало молоко, то ж так буває...
    Тому і справді, є жіночки і діти, які не можуть бути на гв... але їх не так багато як є дітей на шв. Я нікого не засуджую, мій старший був на шв, і тепер, коли я маю досвід успішного гв, я все ж таки думаю, що в тодішній ситуації таки б нічого не вдалось зробити. Але і інформації такої як зараз у мене не було...
    Ну і щодо толерантності... правильно написали, що це коли відповідають нам, то здається, що то занадто різк, але коли збоку почитуєш, то таки правду пишуть, і може дійсно хтось зайде почитає, і візьме до уваги.
    Ну і люблю, як natorella пише, до її дописів просто тре звикнути, вони прикольні, а не злі.
    Я теж люблю все в очі говорити, спочатку ображаються, а потім звикають, зате знають, що все правду скажу.

8. katysik

katysik Well-Known Member

Останнє редагування: 9 Лютий 2014
  9. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

В мене проблем з Гв взагалі не було, приклала та й годувала з перших секунд життя ( молозиво,молочко все помірно прибувало і дякую за те Богові і ДП за вичерпну ін-цію). Проте вдома десь 2-3 рази буквально 5-10мл зцідила в одну і ту ж посудину. Молоко трохи відстоялось і стало низ-голубе,верх-біле. Не зробила б я так і не знала би ніколи що то таке "СИНЄ МОЛОКО". Побачила то моя мама :no: каже "йой, яке в тебе нездале молоко,дитина буде голодна". Та я їй кажу про переднє-заднєжирніше молоко, то вона таке вперше чула. І нічо!Дитина здорова,їсть дотепер, на молоко не жаліється)))
    Висновок. Синє молоко породило сціджування і незнання.

10. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

11. Plenilunio

Я перепрошую, а Ви різницю між гм і сумішшю знаєте? Переваги гм?
    Тут говориться про гв і шв в контексті того що багато мам свідомо чи ні забирають у дітей можливість більшого захисту, імунітету, поживних речовин і тд в порівнянні з сумішшю щоб на мене не накинулись, одразу уточню що говорю не про тих в кого в силу значних причин (небажання/незнання туди не входить) не змогли вигодовувати грудьми
    Так, дітки такі самі і також ростуть і розвиваються. Але (!) могли б отримувати для розвитку, імунітету і інтелекту більше. От і все.

12. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

13. Amarillis

Amarillis New Member

А коли ви почали водити малюків в басейн? А то біля нас є спортлайф з басейном для грудничків, і наш тато хоче почати туди водити дитину)

14. Charmel

Charmel Well-Known Member

Коли я ходила на аквааеробіку для вагітних у другій половині басейну займалися груднички. Там були діти з 2 місяців.

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

не все.:)
    Я б ще додала, що груди жінки мають "використовуатися" за прямим призначенням, бо ж природа у нас така.
    Грудьми жінка годує дитину. Це забезпечує зв"язок з матір"ю+імунітет і все необхідне для розвитку.
    Дітки-штучники також дітки, яких безмежно люблять матусі, носять-леліють, ніхто не сперечається, але природою воно все закладено інакше...

---------- Додано в 12:29 ---------- Попередній допис був написаний в 12:27 ----------

Вже стільки про то чую/читаю від мамусь, які не годують.
    Цікаво тільки якби то вони мали відрізнятися? Дитинка собі та й дитинка.:) Але ж не в цьому суть...

16. glasses

glasses Member

---------- Додано в 11:39 ---------- Попередній допис був написаний в 11:39 ----------

От ми хочемо йти, але тільки з весни.

---------- Додано в 11:43 ---------- Попередній допис був написаний в 11:39 ----------

17. littlebird

littlebird Well-Known Member

Здавали сьогодні кров на аналіз. Гемоглобін - 113. Лейкоцити - 9,5. Наш педіатр сказала аналізи добрі, але вона в нас така трохи безпечна. В діток нашого віку це нормальний такий гемоглобін, бо мені здається, що занизький. І лейкоцити повишені,хоча нічим не хворі, тільки АД.

18. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

ну то ви вже придираєтесь до аналізів:girl_haha:

19. Plenilunio

У Влада в 9 міс гемоглобін був 93. То педіатр дуже наполягала на тому щоб я давала йому препарат заліза (на дурник мазала і так йому в рот пхала :D ). Ми замість того налягли трошки на залізовмісні продукти і за місяць вже мали 106. Не знаю, може і сам піднявся а може ми так наїли, але... Більше не здавала того аналізу ;)

20. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

В нас гемоглубін був 104 у 6 міс. Педіатр сказала, що нормально. А ми ще й в гематолога були (не з питань гемоглубіну, звісно), то вона теж сказала, що то є нормально.

Сьогодні малий летів зі свого ліжечка. Я досі відійти не можу. Загалом він собі в ліжечку топає, боковини йому діставали до пахв. Яким чином він умудрився так перехилитись, поняття не маю, хоч ми обоє з чоловіком в той момент були з малим в кімнаті. То було таке сальто... Ціле щастя, що чоловік має добру реакцію! Кинув з рук кружку( стояв біля ліжечка, пив чай) і просто в повітрі, за 20 см від підлоги зловив малого. То було б падіння на саму голову((( пережити не можу(((
    Правда, коли чоловік ловив, то ніби притис малого до ліжечка, має синець на голові. Малий трохи злякався, але не плакав довго навіть. Я навіть боюсь уявити що було б, якби чоловік не зловив... То ж так високо.
    Тепер опустили в сам низ ліжечко, малий нервується, бо не зручно йому тепер вставати і топати))) навчиться:)

Останнє редагування: 10 Лютий 2014