Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. popelushka

popelushka Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

попередній діагноз ГРВІ, лікар, який лікує дитину, антибіотики призначає дуже рідко. Ми вже стільки аналізів перездавали, проте без АБ обійтись важко. В нас вдома взагалі якась епідемія, хворіють усі, крім мене і синочка, він тільки "виліз" з запалення легень.

2. Judice

Judice Закохана в гори ))

Але ж якщо це справді ГРВІ і ЗАК це підтверджує, то чому антибіотик?? Антибіотик не панацея, при вірусі він ну ніяк не поможе, а навпаки може нашкодити. Якщо його давати як профілактику бактеріального ускладнення то це не зменшить, а збільшить вірогідність такого ускладнення! Я б проконсультувалась у ще одного лікаря... Навіть у кількох, при потребі...

3. katysik

katysik Well-Known Member

Я своєму вже давно піднімаю спинку в люльці, щоб голова була трошки вище,бо коли пластом, то псіхує, а так під мінімальним кутом йому подобається

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я нині тоже підняла. Як результат- всі 2-і год прогулянки не спав, а розглядався-розглядався.

І шо саме цікаве, за цілу прогулянку він мені ні разу не відкрив рота, носиком дихав вільно.

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:42 ----------

Дівчата, а як на ніч спати класти з насмарком, може тоже якийсь кут придумати, щоб не лежав на рівно?

5. natorella

natorella Well-Known Member

клади, клади, потім кашляти почне
    ну ви дивні всі накупу
    грррррр
    на бік, на рівне, шоб з носа витікало

6. Людок

Людок New Member

7. jalla

jalla Прогрес року 2013

Угу, і він так ляже і буде лежати)))
    Наталь, йому не 1 місяць, він круть-верть.

А що там з тим кутом? можеш розтлумачити? Бо таки лікарі схиляються дитину з насмарком на рівно не класти, щоб соплі не стікали.

8. Pulupjak

Pulupjak Active Member

В малої теж фізіологічний нежить, я з цього проблеми не робила. А вчора чіпився мене якийсь вірус, а сьогодні вже Настя тяне носиком і покашлює, і ось під час годування я помітила що Анічці не комфортно гамати нервувалася і вже декілька разів кашлянула, невже і найменшенька підхопила ту беку?? Щось я зовсім розгубилася що маю робити.

9. natorella

та бо наталя випадає періодично і нема кому дати валшебного пєндєля

---------- Додано в 18:23 ---------- Попередній допис був написаний в 18:22 ----------

ну кагбе мої соплі перші мали 6+міс
    тоже такі не дуже спокійні
    коли не спить годувала вертикально
    а сплячого клала НА БІК без кута

---------- Додано в 18:25 ---------- Попередній допис був написаний в 18:23 ----------

а як? от він лежить на спині і по законах фізики, якшо об*єкт підкутом - то рідина по стінці стече швидше, ніж коли тєло горизонтально

10. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

Про температуру те що Фісташка написала, вчора купила термометр і там теж пише, що нормальна до 37,3, вперше таке побачила.

11. natorella

от мої оба як ввечері товчуться, то вічно гарячі
    баби канєшно очкують і мене виводять, але я не ведусь

12. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

на животі спав і спить) і всю ніч вільно дихав. хіба було дуже зле, то брала до себе, між мною і чоловіком, щоб місця вертітися не було, підставляла кулак під спину, і так спали.

13. Barbie

Barbie Well-Known Member

Були сьогодні в невропатолога. Питала чи ходить, я сказала, що малий повзає, встає біля опори, і кроки робить хіба як за руки його взяти. А біля опори, то таке враження, що боїться крок ступити, ніби хоче, тянеться, але потім сідає і повзе. Казала, що має трохи низький тонус, і можна робити масажі, десь 10 штук, і водити малого за руки.
    Як на мене, 10 масажів щось забагато,чи взагалі їх треба, і чи можна так водити малого за руки?

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Добре, чим лікувала, чи не лікувала?
    Ми тиждень з шмарками. Промивання-носіння-носіння-промивання-гуляння))) поки не надто результативні.
    Правда трошки воно може і краще, але я думаю, що пора би вже розпрощатися з тими шмаркульками..
    Ще раз перепитаю, скільки в нормі може тривати в дитини той насмарк?

В нас дуже люблять масажі назначати від всяких хворіб і без хворіб)))
    Може спробувати ще до одного невропатолога сходити?

15. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

У нас нежить тривав два тижні. Я не робила нічого. Один раз промила хьюмером і спробувала витягнути слиз (малому то заважало їсти). Я з тих хто вважає, що якщо нежить лікувати, то він проходить за тиждень, а якщо не лікувати - за 7 днів :) не знаю , чи то співпадіння, але остаточно все перейшло після того як ми поставили зволожувач повітря. До того були дні, що легше, а потім все верталось з новою силою.

---------- Додано в 08:23 ---------- Попередній допис був написаний в 08:20 ----------

А ото записала малого до педіатра, і переживаю, що він буде казати за то, що малий не сідає і не повзе лише на животі плазує). Та і на ноги біля опори не встає, лише по мамі карабкається.

16. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

10 масажів - це стандартний курс, менша кількість напевно неефективна, тому так назначають.
    Чи потрібно то саме вам - заочно ніхто не визначить. (але враховуючи наступну пораду лікаря (водити за руки), маю сумнів в компетентності даного невролога...).
    Думаю, водити за руки не варто. Дозріє хребет, м'язи - буде ходити сам.

17. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

я навіть не пам"ятаю. чесно не маю часу так рахувати дні, ну більше тижня точно. я закапувала фізрозчин і марімером пшикала позмінно десь щогодини.. вночі тог не робила, бо він шмарклі в мене з молоком вибльовує назад) ну і дитина в мене не лежить на спині, хіба б дуже глибоко спав)
    але знову ж таки, нас дивився лор і ніц більше не призначив, тільки перепитав чи годую грудьми) після ствердної відповіді зробив вигляд "мамочка ти що від мене хочеш, давай сюда свого носа реально хворого"

18. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

То якось в Україні так є, що якщо дитина в рік не ходить, то вже проблема. Наша мала пішла рівно в рік, і то серед знайомих однолітків, яких ми зустрічаємо на групах було найшвидше, але вже за місяць-два майже всі теж гарно топали. Але знаю особисто дві дитинки, які пішли після півтора року! І лікарі казали, що то нормально, і мами не панікували, а чекали коли прийде час.
    То так, не порада, просто ділюсь спостереженнями :)

19. natorella

забагато, не треба
    НЕ ВОДИТИ КАТЕГОРИЧНО
    хай повзає і тренує закалює коліна
    не водити ніде - ні вдома, ні на вулиці, НІДЕ

якшо просто тече, ти бачиш рідину, вона не гниє, в хаті волого -то довго може бути
    в нас вже 2 чи 3 тиждень

20. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Були мої з племінником в уролога на Орлика. Діагностували гіпоспадію і сказали, що потрібно буде в рік робити операцію.
    Трохи моторошно за ту операцію. Може хтось поділитись досвідом? Чи ні в кого не було такого?