Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Semiramis

Semiramis Горда галичанка

@MissO вокару можете давати сміло, то гомеопатія, на травах, і взагалі хороший засіб. Лаферобіон то вже на ваш розсуд))

• Подобається Подобається x 1
  2. MissO

MissO Well-Known Member

Я тут в інструкціі прочитала, що Вокару до року не дають, тому й запитую. Ці краплі на спирту. Я щось розгубилась, чи потрібна вона взагалі, якщо горло не дуже червоне.

3. Semiramis

Semiramis Горда галичанка

якшо горло не дуже червоне,то на мою думку вона потрібна,бо якщо вже дуже червоне то вона тут не поможе комплексно. а скільки дитині? нам призначали,коли малому було 8,5 місяців, але мав температуру поза 38 і горло червоняве було,то разом з таб. Лізак+ Вокара+ ще щось, вже не пам"ятаю... і так пройшло, але Вокару все маю,коли віруска якась з червоним горлом, то завжди даю...дивіться самі, бо для мене не проблема,що на спирту, скільки там того спирту?..) якщо 1-2 каплі в ложці води 3-4 рази на день було)...не зашкодить точно.

4. MissO

MissO Well-Known Member

Як ви справляєтесь, бо теж маємо плечики і животик в прищиках. В нас ще якісь пятна на голівці, думаю, що теж пітничка.

5. olenachyzho

olenachyzho Well-Known Member

Ну не знаю в нас часто лікар казав ,що горло червоне ,але ми ніколи нічого не давали. Але то в нас таке було ...

Надіслано від мого Lenovo A319, використовуючи Tapatalk

6. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

Часто купаємся, обтираю водою, але воно помагає поки вона знову не їсть. Як притулиться до мене, то знову спотівша і вся в прищиках. Чекаємо похолодання...

7. MissO

MissO Well-Known Member

Я теж нічого не давала. Температура була два вечори 37,8 і 37,6. Зараз вже нема. В горло сама заглядала, то воно мені досить адекватне було. Коли була менша, мали й червоніше горло, але нічого й тоді не давала.

8. VesnaKrasna

VesnaKrasna Well-Known Member

Підкажіть, будь ласка, який мінімально нормальний набір ваги за місяць? Дитина виключно на грудному молоці. Десь в 6міс. і тиждень почали педагогічний прикорм. В 4 місяці важила 5800, в майже 7 - 6400. Тобто набір ваги за 3 місяці 600 гр. Це нормально? Бо мене всі лякати починають. І поліклініку перестала ходити, бо там ще коли було 400 за місяці на мене кричади, що мало. Народилась з вагою 2900.

Надіслано від мого Lenovo S90-A, використовуючи Tapatalk

9. IrynkaMandarynka

IrynkaMandarynka Well-Known Member

Ви подвоїли вагу від народження, це вже добре :) до 6 міс вважається нормою 500 грам мінімум, потім менше здається. А помилка виключена? важили без одягу, на тій самій вазі? Ще можете пошукати калькулятор індексу маси тіла, є флрмула де враховується ріст і вага немовлятка, можливо спокійніше стане.

10. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

За останні 2 дні дитина (1 місяць) тричі вирвала після їжі. Ось тільки що знову... Педіатра, до якого можна подзвонити - не маємо.
    Це щось звичайне для дітей чи треба викликати швидку?

11. Melian

Melian Well-Known Member

В мене малявка до 3 місяців періодично рвала. Це може бути від того що повітрячко попало коли їла, нічого страшного. Просто після годування потримайте малятко вертикально щоб повітря вийшло. Якщо трошки зригне при цьому - теж не страшно. Нам в роддомі казали бити насполох коли дитина більше 3 разів за одну добу вирве всю порцію що зїла перед тим.
    До речі, періодичне зригування можливе до 6 місяців.

Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk

12. olenachyzho

Температура є, понос??? Може пошукайте педіатра. Якщо без темпи і поносу ,то в нас таке було .час від часу рвала молоком після їжі .

13. Orman

Orman Модератор-бомба

звичайне, діти зригують.

14. Nyashka

В нас не зригування. Принаймі раніше зригувала менше. Зараз виглядає так, що всю порцію.

@olenachyzho нема ні поносу, ні температури.

@Melian ваша прямо всю порцію рвала?

15. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Повірте, краще поїдьте собі на консультацію до приватного толкового лікаря. Скажіть, що хочете у нього консультуватися при потребі і все. Заплатите гроші за візит. А потім, я думаю, можете дзвонити й рвдитися, консультуватися у разі потреби, чи хвороби, чи щось Вас просто буде непокоїти щодо здоров"я дітей. Тим більше у Вас недоношені малючки, то ще більш неспокійно.
    Це з початку не знати, чого чекати від тих діток. Пам'ятаю, як мала моя мала нежить новонароджених і пчмхала і сопельки мала десь тиждень. А я молилася, щоб вона не захворіла і бронхіту не мала (влітку). Це тепер смішно, а тоді.
    Все буде добре, щодня ви будете більш впевнені в собі, в своїх малючках та їх здоров"ї!

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

16. Orman

Orman Модератор-бомба

так вони ж ростуть-міцніють. Порцію як міряєте? Спробуйте по розміру плями оцінити.

Якщо вертає фонтаном кілька разів на день, то гляньте про пілоростеноз.

тут в кількох форумлянок так зригували діти, що переодягали і себе і дитину по кілька разів в день. Це варіант норми. Ви себе не накручуйте і краще слідкуйте за прикладанням, щоб повітря не наїдались.

у вас дівчатка передчасно народились, то поведінка в перший місяць не дуже показова, вони просто були слабенькі, а зараз всі механізми встановлюються і то так виглядає тривожно, бо незвично, але ж і заліковувати ви їх теж певно не хочете.

в будь-якому випадку - це точно не до швидкої питання. Завтра ще день робочий і в суботу приватні працюють. Як хвилюєтесь, то спокійно завтра поїдете-проконсультуєтесь.

• Подобається Подобається x 2
  17. olenachyzho

Моя могла і всю порцію вирвати . виросла з того.

18. Orman

Orman Модератор-бомба

п.с. в мого чоловіка був пілоростеноз, а це спадкове. І я над тими зригуваннями тряслася і переживала, щоб не пропустити, тому якраз добре розумію.

19. MissO

MissO Well-Known Member

В нас теж таке було. Я дуже хвилювалась і довірилась педіатру, яка приписала Домрид від зригування, після якого доню висипало на обличчі і какати нормально перестала. Картаю себе за це, бо тільки потім прочитала, що тут у багатьох таке було. Бувало, що й під час годування все виривала і якщо я встигала забрати цицю, то була я вся мокра, а якщо ні, то цей напор молока накривав доцю з головою. Але все пройшло, тому слідкуйте, чи нічого більше не турбує.

20. Nyashka

Дякую, дівчата! Зригує донечка тільки коли догодовую сумішшю через зонд біля грудей. Поки що забрали суміш, догодовую молочком зцідженим. І більше ношу вертикально.