Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. iragonzales

iragonzales В декреті

У Вашої малечі період коли система травлення ще дуже незріла, навіть сам процес какання не сформований, та й лежачи какати не дуже то зручно, тому дитина справляється як може. В мене в перші місяці вранці так голосно какала і тужилася, що ми будилися....З часом все сформувалося, нормалізувалося.
    Какати на ГВ дитина може навіть дуже рідко, вплоть до 14 діб, це означає,що ваше молочко настільки хороше, що повністю засвоюється. Головна умова, щоб це не позначалося на загальному стані дитині....Коли дитинку турбуватимуть газики і коліки, рекомендують легкий масажик животика цииркулярно за годинниковою стрілкою, можна приклада теплі пеленки на животик, вертикальне носіння дитини, що гравітація допомагала просуванню вмісту по кишківнику(пошукайте, в інтернеті є як правильно носити вертикально), суперпрофілактика таких станів слінг.....

• Подобається Подобається x 2
  2. olenachyzho

olenachyzho Well-Known Member

о я завжди так роблю.от одного разу виконала все що лікар казав і в дитини була алергія,а коли зробила по своєму і не дала того всього все було добре..

• Подобається Подобається x 3
  3. marianast

marianast Well-Known Member

А в чому різниця між стоматитом і молочницею?
    Я помітила в малої червоне піднебіння з такими темними цяточками, над самими мигдаликами. Викликала дільничу, вона сказала фарингіт ( буває в пятимісячних дітей?) і виписала лісобакт і тантум верде. Вчора нічого не давала, чистила ністатином з б12. А ввечері помітила, що на цьому червоному тлі утворились білі острівці, один великий, один малий. Наче афти. Сьогодні зранку дала четвертинку лісобакту.
    Бувають афти при фарингіті?
    Лісобакт дітям до трьох років не можна, які є антисептики які можна місцево застосовувати таким манюням?
    Тантум верде це ж спрей, його ніби теж малюкам не можна... чи можна пшикнути за щічку?
    Мала трохи капризніша ніж зазвичай, кашляє так ніби намагається щось виштовхати з горла, видно,що щось їй заважає. Температури, сопель нема.

4. Matvijko

Matvijko Мамуся в декреті...

Попробуйте купити звичайну синьку та помастити ротик дитині. Якщо це стоматит то за 3 дні синька мала б помогти. Щодо лісобакту то я давала малій 1\4 таблетки в 6 місяців, розтирала в порошок і сипала на язик.

Надіслано від мого touch 10.1 3G, використовуючи Tapatalk

Останнє редагування: 17 Березень 2016
    • Подобається Подобається x 1
  5. IrynkaMandarynka

IrynkaMandarynka Well-Known Member

Племінниця в 2 міс мала стоматит, то їй вилікували якось варенням з рожі. Деталей не знаю, але це сильний антисептик теж

6. Almariel

Almariel Well-Known Member

Гуляти можна не тільки з соплями, а й з кашлем, температурою...
    А з соплями взагалі на вулиці сидіти, бо там вологіше.

7. Almariel

Нам на стоматит казали почекати 6 днів. У меншої пройшло за 6 днів рівно , у старшої за 7 . Лікування ніякого.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

• Корисно Корисно x 1
  8. Polishgirl

Polishgirl Active Member

Дитині 2 місяці, годуємось сумішшю, в малого пітничка, лікар підтвердила, були якраз вчора на огляді. Правда вже другий тиждень, купали в череді, вроді трошки було краще, але все одно личко, щічки і шия, пару прищиків нижче шиї, але далі шкіра чистенька. там, де прищики, вони такі ширшаві. мастила пару раз судокремом, пару разів водичкою з содою.

Але непокоїть мене ось що, дитина почала мало їсти, було три рази вночі, що не зїдав всього, засинав відразу... І режим зрушився, раніше міг 3 год не їсти, а то було що 2 год будився, зїв 60-80 мл, хоча їв 120.
    Сказала вчора педіатру, вона каже шо ніц страшного, в дітей теж буває різний натсрій..і т. д. , не давати що 2 год, витримувати інтервал. Але сьогодні вже і вдень таке, Зранку проспав 4 год, правда будився, трохи плакав, крутився. Потім кричав, бо голодний, але зїв тільки 60мл. і далі спить. По виду дитина здорова, маємо трохи соплі, тобто від сухого повітря, закладеність іноді, але не тече з носика нічого. іноді покашлює, 2рази на день, але це все від сухого повітря.... Суміш поміняли, то сам какає, пукає.... Що це може бути? Раніше коли починав пити, то заковтував багато повітря, і відповідно в середині годування треба було підняти, щоб відрижка пішла, але потім доїдав все, а тут таке.... Чи можуть бути проблеми зі шлунком, тобто якісь патології???? Чи вони б вже виявилися давніше ... Бо ж раніше все було добре!
    Відгукніться, хто з таким стикався??????

9. Raven

Raven Мама малятка

дитина могла просто поміняти собі режим, або соплі-животики заважають їсти, дитина скоріше стомлюється при ссанні. В мене племінниця на шв постійно так, то домішуєм, то виливаєм псу

10. Polishgirl

Polishgirl Active Member

Може й стомлюється, але так собі розсуждаю, що коли б хотів істи то йому б це не завадило... Але ми вже і пипку купили з двома дирками, вона від 2місяців, то так якби відразу забагато текло, або може він так захланно на початку ість... От поів, поносила вертикально-бекнув, положила на ліжко, лежав усміхався, задоволений. Почалася гикавка, даю соску, то в нього рвотний пефлекс спрацював!!!
    Чи то я собі вже надумала всяке... Може дійсно нема поважноі причини.

Останнє редагування: 18 Березень 2016
    Reason for edit: П
  11. Raven

Raven Мама малятка

моя на гв від гикавки могла зригнути так добряче

12. iragonzales

iragonzales В декреті

Ой, ще скільки буде змін в режимі Вашого маляти, кожен день будуть нові успіхи, досягнення, зміни настрою....Для об'єктивності стежте як набирає вагу, набирає значить ок, і то маля може набирати вагу хвилями, не набирати і на тобі скачок.....слідкуйте за загальним станом....
    Пітничка у Вас, бо Ви перегріваєте дитину, спробуйте легше одягати дитину, тай мастити нічим не треба. Засухо в кімнаті або зволожувач, або частіше провітрювання, звісно дитину треба забрати, або частіше вологе прибирання....

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Rona

Rona Мама-йожик

Ну, в мене в хаті вдвічі вологіше, ніж на вулиці. Середня вологість в хаті 60%, після провітрювання падає до 30. Таке то.
    --- дописи об"єднано, 19 Березень 2016 ---
    Нам вологе прибирання ситуації з вологістю не виправляло, лиш сушіння одягу в кімнаті

Взагалі дуже раджу мати гігрометр, як є малюк в хаті, цікаві речі можна спостерігати.

Останнє редагування: 19 Березень 2016
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. Сонце

Сонце Well-Known Member

Дівчата, чи ваші малюки часто гикають?
    Малому місяць і гикає дуже часто... як в животі гикав по кілька разів на день, так і зараз.

15. Olyusya

Olyusya Позитивчик ;)

Ооо..ви якраз вчасно,щойно з малої сміялася, нам 8 тижнів майже, то гикаємо часто, коли при готуванні повітря наковтаємося, потім пукаємо, зригуємо і гикаємо)))

16. aknytsU

aknytsU волошкова...)

В нас буває що не гикає тиждень-другий, а тоді в один день декілька "підходів" гикання. Як був менший, гикав частіше.

17. Melian

Melian Well-Known Member

Наша до 3 місяців через 40 хв після кожного денного годування гикала. Бабусі коли приїзджали постійно мене діставали тим що гикає бо змерзла:)) в них завжди якщо щось то або дитина голодна або змерзла) зараз уже гикає рідше й не так довго) мабуть, загрілась до 4 місяця:haha:

Надіслано від мого LG-D410, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 4
    • Смішно Смішно x 1
  18. бетменша

бетменша Well-Known Member

в нас те саме було. і в пузику гикав, а як народився, то по кілька разів в день. пройшло, навіть не пам"я таю коли)
    ооо! мене все свекруха допитувала, чи то нормально))

• Подобається Подобається x 2
  19. Almariel

Середньостатистично в хаті сухіше. І таки свіже повітря значно краще домашнього застояного, ну хіба з відкритими навстіж вікнами жити.

20. Olyusya

Olyusya Позитивчик ;)

То точно, нам провітрювання на 10хв вистачає, і знову жара