Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Dominika

Dominika Well-Known Member

Ми от зараз також робимо перші кроки, то я прихильниця того, щоб дитинка більше босоніж ходила по хаті. Нехай ніжка собі вільно на перших порах почувається.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

ну тут думки розходяться, що в людей, що в лікарів. Кожен вирішує сам. Меі якщо логічно подумати та розібратися, корисніше в тапках

3. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

в нас є такі, але малому комфортніше просто в шкарпеточці, і тапочки в нас є але стискають сильно ножку малого тому не даю їх

• Креативно Креативно x 1
  4. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

У нас такого плану. Регулюється ширина. Боса ніжка, чи в колготках, дуже зручно.
    тапочки дитині вдома носити не обов’язково, але вже якщо ваш вибір на користь домашнього взуття, то воно має бути якісним.

5. Raven

Raven Мама малятка

ми починали ходити в шкарпетках-колготах з силіконовою основою, щоб не скользились. Але з часом взули тапки з твердою п"яткою, бо народилися з гусячою лапкою і вона дала про себе знати.

• Подобається Подобається x 1
  6. preciosa

preciosa Well-Known Member

І бліденький був, то близько 2 міс тому здавали зак. Гемоглобін в нормі.

7. preciosa

є ознаки рахіту... можна неті пошукати...
    --- дописи об"єднано, 23 Жовтень 2015 ---
    Наш зригує дуууже сильно. Зараз правда трошки менше.

8. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Та я читала, але вони такі умовні... От потіння: ну якщо спить на мені, притулившись, то логічно, що спотіє, чи якщо накриється з головою, коли спить.
    Хрускіт: звертула увагу, що буває хрустить то ручка, то плече, то пальчикк, але і тут дівчата писали, що то нормально, бо дитинка росте. Чи ота залисина: вона ж є у більшості немовлят.
    То так можна багато яких ознак підлаштувати під щось:)

9. preciosa

Мій також потіє, в нього часто ручки і ніжки вогкі. Лікар питала, чи є то потіння спадковим. Є, бо я маленькою так потіла і зараз маю трохи підвищене потовиділення, чоловік, мої батьки. То витирання волоссячка у багатьох дітей бачила. Хрускоту щось не зауважувала...

10. Lasti

Lasti Well-Known Member

Дівчата, я от знову повертаюся до старих ще совєцких часів... чи багато з нас вчилися ходити в тапках? навряд, більшість таки босоніж робила перші кроки... і нічо, ходимо-бігаємо рівними ногами))))

11. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Чим краще? Ну я реально не розумію, адже природньо взагалі то босоніж, а взуття то винахід людства. Мені у Львові вся родина жужала, що то ж треба взуття. А бабулька чоловіка на мене взагалі дивилась як на ненормальну. Але дійсно не розумію чим у взутті краше, це ж навпаки викривлюються відчуття, босоніж ми найкраще відчуваємо як встаємо

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. smilechyk

smilechyk Well-Known Member

Дівчата, прийшла з поліклініки, маю до Вас питання: як у дітей ваших був набір ваги? Бо маю таку ситуацію: малий народився з вагою 3 кг і 50 см. В місяць важили 3,7 кг і 52 см. Сьогодні нам 2 місяці і маємо 4 кг, 52 см. Сказали обовязково догодовувати кашами, бо дитина не наїдається і квола (що не має сили плакати, на огляді він був сонним) (ми на повному гв). Але вдома, як плаче, то аж вуха ріже і добре вже тримає голівку, коли лежить на животику. Я думаю якби він був би кволий то сили б не мав щоб тримати голівку. І якщо дитина б не наїдалася - вона б плакала постійно. Молока маю багато, що змушена часто змінювати лактаційні прокладки.
    Я просто не хочу ніяких каш і сумішей своїй дитині давати.

13. Oliusia

Oliusia Well-Known Member

Та все в вас нормально)))) і не треба нічого давати))) ми набирали багато до 3 міс,а потім по-трошки. На повному гв були до 8 міс. Аж потім пед прикорм,годуємось ще й зараз,вага вже рік як та сама)))) Насолоджуйтесь гв і малюком,а в поліклініці галочку поставили і життя продовжеється!!!

• Подобається Подобається x 2
  14. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Йой, ну вміють ж ті педіатри сказати.... Та набір ваги різний, він є і то головне. Можете попіси порахувати, бо вага то таке, воно стрибками йде

Я впевнена, що все у вас гуд. Головне спокій. Звичайно, що молодій мамі щось таке сказати, то одразу сумніви і страє, але треба просто знати-молочко найкраще і все. Поменше важитись і жити спокійно

15. Almariel

Almariel Well-Known Member

В нас є тема про вагу дітей на гв. А ще є тема про дрібненьких дітей.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. smilechyk

17. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

Галю, не переживай. То такі лікарі і наша поліклініка. Мій малий набирав 1.5 кг, потім 1 кг і, коли ми прийшли в 3 міс і набрали 450 г, лікарка сказала, що мабуть з 4 міс треба буде догодовувати. Я була в шоці! Мій пампух і догрдовувати:) Ну я її культурно "послала". А з тим мірянням і важенням, то я б не довіряла на 100. То він 64 см, то 63, то 63.5, а запишемо 64))) В пб нам взагалі при народженні наміряли 53 см, а в 1 міс в поліклініці 54. А по одягу і візуально малий так конуретно був виріс. І хтозна, де хто помилився)))
    Так що заспокійся і насолоджуйся гв!)

18. Hexe

Hexe Well-Known Member

не переймайтесь:) моя мала в три місяці мала аж 80см!гг, потім виправили,бо в них метр не з нуля починався:)

19. svoybox

svoybox Well-Known Member

В нас таке було, два місяці підряд по 64 см, а ще через місяць 63 см. Те саме з окружністю голівки і грудей, то +0,5, то -1. Тепер гортаю медкарту і смішно з тих замірів, прийшлось би до якогось лікаря на консультацію йти, а там такі ляпи. А ще в тих поліклініках завжди батарейки в вагах "сідають", раз мені сказали: 'прийдете наступного разу, точніше зважим'

20. smilechyk

В них не електронна вага, а" ручна".