Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. invisible

invisible Well-Known Member

Ой з лікуванням тєжко, бо наразі точно так і не визначили від чого той наліт. Пили попередньо бактерії і ферменти. Як варіант ще були проблеми з жовчним і рефлюкс жовчі в шлунок, але по УЗД нічого проблемного не видно, а зонд така дитина не ковтатиме. Зараз від грибка в кишечнику назначили фуцис, п'єм ще Ентерожерміну і Іберогаст на травах після ентеровірусу, бо були болі в животику три дні.

• Інформативно Інформативно x 1
  2. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

У малюка (4 місяці) почервоніла одна щічка. Немає ніяких висипань, просто одна щічка рожева, така наче розпашіла.
    Крім того, на попці помітила рожеву круглу плямку діаметром десь 1,5 см, з чітким контуром. Спершу думала, що то щось відбилося у вигляді кружечка. Але ця плямка протягом дня не зникала, а до вечора трохи зблідла.
    Це може бути алергія на щось, що я з'їла? (Ми на ГВ). І чи пов'язані між собою рожева щічка і плямка на попі?

3. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Может реакція, може атопічний дерматит так починається. Сходіть до толкового алерголога. Але перед тим виключіть все алергенне, і зачікайте пару днів.

Sent from my SM-T230NU using Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  4. fantazerka

5. svoybox

svoybox Well-Known Member

А зуби часом не прорізаються?

6. fantazerka

Вчора ввечері до вищезазначеного додалося ще сильне почервоніння попи з двох боків вздовж анального отвору (досить велика ділянка). Потім на тому почервонінні з'явилися чи то дрібні прищики, чи то плямки шершаві трошки. Це може бути алергією на кавун, який я їла в неділю ввечері? Чи скоріше всього це симптом атопічного дерматиту? І що робити? Звертатися до лікаря негайно?

7. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

Незнаю що то було. ... Пройшло само на 2-гу добу. Зубів нових нема

8. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

Перед моїми пологами у Дмитрика потекли соплі, коли вже мене виписали, вчора, то в чоловіка теж з'явилися, на вечір був зовсім закладений. Сьогодні Дми вже кашляє, але їм з чоловіком краще, а от малюк почав часто пчихати. Я вже переживаю, йому тільки 4 доба пішла. Чи можуть такі маленькі дітки підхопити віруску і що тоді робити?

9. Oresia

Oresia Well-Known Member

то напевно залежить на скільки часто)))бо у нас з народження пчихає по декілька разів на день і все ок))

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Ми тут всі дружньо засоплили, два дні тому старший засоплив, а сьогодні вже й малеча, напередодні нагло пчихала, а нині вже потекло з носика. Поки чистим носик за допомогою аспіратора, чи потрібно ще промивати?

11. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Я перед аспіратором промивала ,далі за хв 20 витягувала.
    А сопелькі які? рідкі? випчихує їх?

12. Марта2

Марта2 Well-Known Member

ріденькі і прозорі, носиком дихає вільно, не закладена, тільки періодично назбируються і "гуляють" сопельки
    а чим промивати? можна простою водою?

13. Hexe

Hexe Well-Known Member

фізрозчин:) можете погуглити як його зробити вдома.

14. Naama

головне не дати їм загуснути, промивати що 2-3 години, а от аспіратором не дуже захоплюйтесь, хіба на ніч, або перед годуванням ,якщо важко їсти.

15. Марта2

Марта2 Well-Known Member

а чому не можна ним часто користуватись?

16. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Бо надмірне очищення носа провокує ще більше утворення слизу. То ж один з бар'єрів, захист від мвюікробіві ітс.
    А от просте промивання слиз розріджує і полегшує витікання. Залишається лиш частіше під носиком витирати
    Вже не кажу про ушкодження можливе судинок в носі...
    Особисто я користувалась аспіратрром в таких випадках : не міг смоктати груди, не міг заснути, слиз надто густий і не прозорий а промивання малодієві (щоб уникнути розмноження бактерій і щоб не опустився в горло). і то по мінімуму.

17. Naama

Слизова носика дуже ніжна, її можна легко пошкодити.
    Занадто часте використання може призвести до висушування слизової. Захисні природні властивості можуть бути порушені, і робота носика ускладниться.

18. Марта2

Марта2 Well-Known Member

Дякую, дівчата, промиваємо носик, доця мужньо терпить, не плаче золотко моє.
    Також старшрму промиваю, але йому зробила розчин з фурациліну, доці раз в день ним теж пшикнула.
    Панічно боюся насмарків, бо зі старшим вони кожного разу закінчувалися страшними кашлями, температурами і "тяжкими" лікарствами:sad:

19. SuperRhino

SuperRhino Active Member

підкажіть будь ласка, хто з таким стикався, чи вважати проблемою те, що дитина 5.5 місяців яка повністю на ГВ какає раз в 5-7 днів, і то не поодинокий випадок а так з 4 місяців. Знаю що нормою на ГВ вважається не какання дитини до 10 днів, але не знаю чи то тільки раз допустимо так чи то може бути тривалий період. Дитину це не турбує, пукає добре, активна, у вазі додає, але мене цікавить чи це допустимо так по довгу не какати?

20. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Так, допустимо, тим більше якщо це не раз, а постійно. І дитину то не турбує, то ще тим більше нормально. Молоко засвоюється добре то і какати не має чим.