Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Ну але ж мама прекрасно знає, алергічна її дитина чи ні.
    А судинозвужуючі я дуже не люблю, бо в нас це тільки погіршує проблему. Да, дитина поспить пару годин нормально, але закладеність носа після того в нас тільки збільшується.
    jalla, маєш зволожувач? Як ні то тоді мокрющий рушник на батарею і змінюй кожні 2 години. Сопельки не будуть засихати.

2. Chukuliadka

Chukuliadka Well-Known Member

також спочатку пробувала витягувати аспіратором... але воно нічого не витягувало, а дитині, ті дії дуже не подобались... (тому вирішила не травмувати собі і їй психіку:girl_devil:)
    Так, що ми:
    активно капаєм фізрозчином...
    провітрюємо кімнату...
    стараюсь,щоб температура в хаті не була більше 19...
    Вологість в нас 60-70...
    ...ну і купати стараюсь раз в 2 дні...

3. invisible

invisible Well-Known Member

В нас до речі так само верхній зуб прорізався рівно через місяць після температури і сопель. Ну але набряки раніше з'явились. Ото не знаю, чи було пов'язане з зубами чи ні...

4. нталька

нталька Well-Known Member

мама дворічної дитини знає, а з кількамісячною дитиною, сумніваюсь. А дана ситуація не найкращий час дізнаватися. Я теж не прихильник судинозвужуючих. Але в певних ситуаціях набряк треба зняти, а тоді вже зволожувати, промивати, витягувати.

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

Таки точно не знаю.:)
    На разі провітрила хату, протерла підлоги вологою ганчіркою і пробую нагодувати маля.

Так дивно, мацаю, ніби не гарячий, запхала градусник 38,2. То вже певно я відчуття не маю.

Підемо зараз зі старшим в поліклініку, побачим що йому скажуть. Тепер хвилююсь, щоб він від маленького не нахапався і не пішло все ще по четвертому кругу, бо то буде повний абсурд.

6. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Тадейко сьогодні впав з дивана. Дівчата він так плакав що ледве заспокоїла.Досі не знаю як він впав. Він плакав, я плакала. Тепер дуже переживаю, хоч би нічого собі не пошкодив. Досі трушуся. Зараз заснув, а я не находжу собі місця.

7. natorella

natorella Well-Known Member

з почином і узбагойтєсь

8. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

ну його такий почин))) я так спереживалася що посто капець. Совість мучить, що недогледіла.

9. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Влад сьогодні за 2 секунди забрався на тумбочку, звідки удачно тут же звалився. Я навіть ойкнути не встигла... А через пів години умудрився синяк на лобі об стіл набити...
    Ех... А скільки ще того буде...

10. Bibysbka

Bibysbka Member

Дівчата, а про що може свідчити кислий запах поносу в малечі? В малої ріжуться зубки , від прикорму вона відмовляється і ми зараз повністю на ГВ+водичка.Та й молока вона мадо їсть, чи це привід переживати?

11. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Ось це точно. Мій спочатку як перші рази падав, то дуже сильно плакав. Я разом з ним. Але за дитиною просто не прослідкуєш. Тим більше, коли вона тільки вчиться повзати/стояти/сідати. Вже й стояла біля нього, і підтримувала. Все рівно якось умудрявся впасти, викрутитися... Тепер уже знає, що можна впасти і не лізе на край дивана подивитися, що там внизу. Крім того, менше навіть плаче. Тому не хвилюйтеся, Ви - дуже хороша мама і через це усім треба пройти разом із своїми дітками:)

12. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А ще дитина дуже відчуває стан мами. І більше плаче, якщо мама панікує і переживає.
    Натомість якщо дії мами спокійні і впевнені - дитинка теж різонько заспокоюється.
    Дітки падають - то нормально, то є їхній етап розвитку і дослідження можна-не можна, варто-не варто.
    Роман теж не вийняток був - почас свої польоти з чотирьох місяців. Тому зразу переселила його понижче, на підлогу. Щоб зменшити собі стресовість)))

13. JuicyFruit

JuicyFruit Member

Мій тепер як впаде, то одразу ж дивиться на мене і перевіряє мою реакцію. Якщо я скрикнула, ойкнула і дивлюся на нього сама переляканими очима, то плач буде такий, що ого-го. А якщо спокійніше до цього ставлюся, то навіть реакції жодної не буде з його боку.

Нам таке допомагало до того часу,поки не почав вставати. Бо встати міг, а сісти - ні. Відповідно часто падав, коли я з якихось причин його не змогла підтримати. Тепер уже навчився сідати. Я так підозрюю, що наступний етап падань почнеться, коли захоче ходити.

14. Rostok

Rostok Well-Known Member

оо, це точно)) ми теж це проходили. Зараз реагую сміхом, типу: ну що ж ти такий не уважний, падаєш як бараболя, то вже сам з себе сміється. Але, якщо таки боляче то скривиться і хоче , щоб пожаліли)))

15. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ага, а потім коли бігати, а потім стрибати і т.д.
    Мій чотирьохрічний "малюк" он досі ті етапи проходить.
    Влітку голову розбив, так біг...Зашивали на Орлика. Позавчора комбінезон роздер - теж гнав. Йому ходити не цікаво, він тільки бігає.
    Такщо мамусі, змиріться - діти падають. Хтось більше, хтось менше.
    В нашому випадку то регулярно і непереставаємо.

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

скільки б не було. варто таки радити насамперед слідкувата за дитиною після падіння. тим більше, що плакала малеча довго. зіниці, рвота і т.д.
    а вже вдругу чергу -бути уважними до падінь. бо точно-ніц корисного.

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

Дівчата, підкажіть, від високої температури дитина може какати водичкою?
    Дуже багато має газів і коли випускає, то прям коричнева водичка ллється.
    Три дні мав високу температуру. Ріжуться зубки плюс вірус з червоним горлом і закладеним носом. Нині ще поки температура не піднімалася. Але з їдженням і надалі проблеми. Вже маю застої, підціджую, не може нормально поїсти через забитий носик. Пробувавла з ложечки, так кричить, не хоче, фонтаном виригує.
    І увесь час плаче, ні ношення, ні забавляння не допомагають. Ніч- пущий ад, сусіди певно скоро скарги почнуть писати.)
    Лиш температури нині нема, це тішить і сопельки густішають...
    Я так надіюсь що ідемо на поправку.

18. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

не зовсім логічно, бо ж від температури якраз зневоднюється організм. Але якщо припустити, що "їсть" Андрійчик весь цей час практично самі лише свої сопельки - то може таке бути, що в кишківнику щось нетипове.

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я чому так подумала, бо у мене висока температура увесь час супруводжується розладом кишківника , тому припустила, що в маленького щось схоже. І ще на зубики в старшого майже увесь час був пронос, який або супруводжувався вірусякою, або просто був-був, а потім зубик ліз.
    Єдине перепитую, боюсь щоб чогось серйозного не пропустити...

Ну, і в ночі мені таки вдавалось погодувати. То правда виглядало так не типово. Трошки посмоктав, коли вже нервувався не міг їсти, тоді швиденько піднімала, щоб повітря вийшло і тоді по новій. Особливо після називіну пів години користаємо щоб трошки поїсти, носику тоді легше. Тому надіюсь в кишківнику не одні сопельки.)) І вдень по трошку їмо, але не так, як до тепер, бо дуже йому той набряк в носику заважає.

Напевно все таки задзвоню до лікарки за ті каки перепитаю.

20. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Мені теж шось так здається.
    Якшо врахувати, що
    Але
    то щось тут точно не те.
    В нас були подібні симптоми, і списували на кишкову інфекцію. Хоча в нас причиною була не інфекція. Але симптоми подібні.
    Для перестраховки здала б аналізи.