Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Не морочте собі голову :) в 5 місяців моя точно не стояла

2. Amilada

Amilada Well-Known Member

Лиш для равновесия- тільки тепер малий навчився. То якийся бред прочитали. Лікарі ставлять дитину на ноги і так відчувають чи добре на ножки спирається, так малята з першого місяця вміють. Щоб визначити чи нема якого рахіту, дцп. Все. Самостійно стояти, хоч і спираючись, малята вчаться коли схочуть.

3. рижик

рижик Well-Known Member

Ну власне, що вона погано спирається і скручує пальчики коли я натискаю на подушечку під пальчиками.

4. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

мій став в 8,5, пішов - осьо місяць як, так що..

---------- Додано в 21:57 ---------- Попередній допис був написаний в 21:54 ----------

кожна дитина індивідуальна. Якщо немає проблем по неврології - а їх немає - то все ок.

5. Epine

Epine Well-Known Member

Моєму теж 5 міс. Кілька днів тому була в педіатра і запитувала про те, бо малий, коли його ніби ставити, то стає на повну стопу, але інколи, коли лежить, або у ванній піджимає пальчики. Педіатр сказала, що гіпертонус мязів у немовлят найпізніше проходить саме у нижніх кінцівках, тому не варто хвилюватись, але порадила самостійно масажувати стопи.
    А щодо стояння біля опори, то мій не стоїть і я тим не переймаюсь:)зараз лише намагаюсь всіляко сприяти повзанню:)

6. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

От мене описали, ще недавно сама про то писала в цій темці. Дитина не міцно стояла на ногах, а підкошувала їх, і пальчики підгинала. Я вже з того часу саазала собі, що не буду читати про розвиток дитини, бо то тільки лишні нерви і непокоєння.
    І от тільки зараз в 8 міс він сам піднімається біля опори і міцно стоїть на ногах, ноги не підкошуються, але пальчики ще іноді підгинає трошки.

7. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

а навіщо в 5 міс ставити дитину? такі манюні ще не сидять толком.
    Нам 10 минуло, а ми тільки сидимо, і то якщо саму посадиш.

8. Epine

Epine Well-Known Member

Та ніхто його не ставить. Я тому і написала "ніби ставити", бо то виглядає так - я його тримаю ( не підтримую), а він лише торкається ніжками поверхі.
    Не знаю чи зрозуміло пояснила. Ну і то в нас не щоденна ранкова гімнастика, а так, кілька раз спробувала.:)

9. Valensia

Valensia Well-Known Member

моїй теж 5 місяців, і коли я роблю такі вправи як Ви описали, то доня теж не завжди відпирається ногами. Інколи підгинає під себе, інколи одну вперед а іншу назад, а часом аж напружує, так впирається.
    Якщо ж Вас хвилює те, що дитинка не впирається ногами, можете поробити вправи, ложити на живіт, ніжки зігнути "жабкою", одну руку на дупцю, під стопи поставити другу руку, щоб дитинка відштовхувалась. Або ложити на живіт, ліву руку притиснути до тіла а праву зігнути вверх під кутом 90 градусів в лікті, праву ногу теж в сторону, і зігнути в коліні на прямий кут. Затримати в такому положенні на деякий час. Потім на іншу сторону. Нам такі вправи робила масажист, бо в донечки слабий тонус м'язів.

Надіслано від мого Lenovo S650, використовуючи Tapatalk

10. рижик

рижик Well-Known Member

Та ясно, що ніхто не ставить і я, навіть, не саджаю Златку. Просто, коли
    моя ножки підгинає і не спирається на ступню. І ще той рефлекс "згинання пальчиків", який би вже мав пройти мене занепокоїв. Але я вже того ровера кинулась і аналогічно

11. raspberry

raspberry Well-Known Member

Щодо підгинання пальчиків: в моєї Яни так було досить довго. Я їй щодня ті пальчики масажувала в вигляді гри: беру пальчик, розминаю, прокручую акуратно і примовляю від найменшого до найбільшого: горошок-бобошок-кукурудзок-квасолька, а старий бобище - фух поза плотище (ніби відкручую і викидаю великий палець):girl_crazy: Мала тішилась при тому дуже, ну і пальці горошки-бобошки спочатку називала:) А взагалі нам такий масаж допоміг.

12. Shatenka

Shatenka Well-Known Member

Дівчата, а як виглядає реакція на харчовий продукт в дитини? Малого висипало на ручках біля ліктів і на голові з правого боку такими червоними плямами, на дотик шершаві. То може бути реакція на ікру?

13. Amilada

Amilada Well-Known Member

Нашо такому малому ікру давали, чи то така родичами надіслана, що самі з риби набирали. На продаж іі все хімікатами обробляють

---------- Додано в 11:02 ---------- Попередній допис був написаний в 10:58 ----------

Вище хтось писав, що як дитину ставити, ножки підгинає. Мій так стрибав. До чотирьох місяців ходив рефлекторно. Потім в один день почав так підгинати ніжки й догори виштовхуватись полегеньку. Я це підтримувала, повище підіймала, то й до тепер пострибати- улюблена справа.

14. Ljus6ka

Ljus6ka Well-Known Member

Ше мені шось скажіть мудре, малеча коли підтягується і встає на ніжки то ліву ногу ставить на стопу добре, а праву підкошує або якось так незвично вигне і так стоїть, а за кілька секунд виправляє, то якась проблема чи таке ще в когось було? і згодом воно мине, то мабуть потрібно взуття одягати коли почне добре ходити ?

15. Megan

Megan Well-Known Member

Ото в нас таке саме, тільки під колінами. І давно вже все їмо, і нового нічого не їли, і поняття не маю від чого то і що з тим робити.

16. Shatenka

Я мала на увазі, що я їла. Звичайно, що піврічній дитині ніхто не думав давати ікру.

17. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

чи вводили ви бодай якийсь продукт малечі? в нас теж почались ознаки атопічного дерматиту у піврічному віці...от саме коли ввели прикорм...

18. Shatenka

Пробували яблучко печене, картоплю, супчик, гречку, банан. А на що у вас була реакція?

19. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

я спершу навіть і не вірила що в нас харчова реакція....ніколи жодних висипів ,жодної реакції на продукти які я вживала))) У віці 6 - 6, 5 міс ввели прикорм : кабачок - броколлі і зелене яблучко - все було добре..А потім почався тривалий дерматит, я шукала інші впливи, ну ніяк не харчові...Виключили гарбуз і моркву, все швидко минуло. Дотепер обережно ставлюсь до цих овочів. Маємо сухість на ніжках .

---------- Додано в 19:39 ---------- Попередній допис був написаний в 19:36 ----------

колись мені дівчата в темі про АД писали про алергію на банани...Ви прослідкуйте, запишіть собі в щоденник, що давали і чи була реакція або навпаки - -висипка зменшується. І не забувайте, що це може турбувати дитинку чесатись ( не обов"язково),потрібно змащувати емолентом.

20. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Знову температура 38,1. Дівчата, я вже в шоці, з чого? останній раз були на дворі 2 січня, годинку ,зовсім не змерзли. Після того постійно вдома, ніде не ходимо, до нас теж ніхто не приходить. На зуби це за висока темп? Тиждень тому тільки хворіли, тепер знову. І оте закидання голови назад мене турбує, може це признак якоїсь хвороби + темп, я вже не знаю що робити та думати....