Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Margarett

Margarett Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

а там про домішки крові (у переписці) не йшлося, лише про слиз;)
    про кров калі, то ін. питання , бо власне (коли то десь-колись) прожилки в калі не є аж чимось таким - могло і від того, що тужилось мале статись (там вже писали вище про це), може був закреп і анус має тріщинку.
    тут просто гаданням на картах не обійдешся
    власне треба поспостерігати, імхо я б так робила, як часто таке є, як дитина какає (сам процес -тужиться, мучиться, плаче, тобто виявити чи є дискомфорт в той час),
    і звідси вже дивитись ..., піти проконсультуватись з доктором і поздавати необхідні аналізи, думаю причина знайдеться (думаю ніякої страшної причини нема).

2. Ubuntik

Ubuntik Well-Known Member

І в нас таке буває. Особливо, коли не какає день чи два, а бааагааато пукає, то потім на другий чи третій "покак" бувають такі хробачки кров`яні. Але таке не постійно, може раз в тиждень... Але це все на тлі відмінного самопочуття, без температури і порушення сну, такщо дуже не панікую - дивлюсь по дитині.
    І ще - це в нас почалось десь біля 4 місяців - приблизно у вашому віці.
    Ну і в перли - запитала я про це нашу педіатр. Каже мені - ну, їй ще тільки 5 місяців ( були на прийому саме в 5 міс), суто грудьми радять годувати до 6 місяців, але як в неї такі проблемки, то можеш вже давати зупки перетерті. Я так послухала, посміхнулась і пішла.

Почитала я ще дописи - може то я і дарма не панікую? Можливо, варто таки сходити до лікаря? А може бути якась інфекція, яка дає такі штуки, але по-іншому не виявляється (погане самопочуття, температура, плачі) ?

3. Gajka

Gajka Well-Known Member

І що виявилося у вас?
    Слиз у нас є від народження, вважала це нормою. Каки кольору не міняють. Оце зараз, коли дві сутки не какала, трохи жовтіші стали хіба.
    То що здавати? Копрограму? Аналіз на дизбактеріоз чи бакпосів? Бо я вже щось не розумію нічого.

---------- Додано в 11:54 ---------- Попередній допис був написаний в 11:49 ----------

Ха-ха, у нас висипка на личку, думала вже на все, яйця особливо, молочне та інше. Вже взагалі боюся щось зїсти, про фрукти мовчу тихо і одночасно розумію, що ж я тій дитині дам в тому молоці...

---------- Додано в 11:59 ---------- Попередній допис був написаний в 11:54 ----------

Я вже не памятаю коли вперше замітила ті прожилки, але вони одинарні були, може і від народження. Але не так часто, щоб раз в тиждень. Просто вчора після тих 2 днів некакання їх було значно більше, от і злякалася.
    Дитина тривожно спить останнім часом, але я думала це погода, зараз багато дітей так, хіба ні?

4. Raven

Raven Мама малятка

замініть на штучні вітаміни ті продукти, воно то не те, але не буде висипати

5. Gajka

Gajka Well-Known Member

Дякую, спитаю ще сьогодні у педіатра, йдемо показати те личко, бо вже 2 тижні пробую менше їсти всього і не пропадає чомусь.

6. Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Я б на Вашому місці все таки відвідала педіатра, хай він подивиться дитину, пропальпує животик, послухає (я своїй лікарці навіть кал показувала, так вона мені сказала), а вже потім призначить аналізи. Мені б так було спокійніше. імхо

---------- Додано в 12:54 ---------- Попередній допис був написаний в 12:51 ----------

власне, коли я в калі побачила кров'яні прожилки, то їх було одразу раз і багато, та й калом то не назвеш - один слиз був. Я, звісно, в паніку, здавали аналізи і вдома і в Франківську, всюди виявили умовнопатогенні бактерії (чи як то там правильно).то вже і не так страшно, як стафілокок чи ше там шось, ттт.

7. Gajka

Gajka Well-Known Member

Щойно від педіатра, були в Федини в приватній клініці, перечитала пів нету, всі її так хвалять.
    Записувалися ми в основному через висипку, але думаю вже все запитаю, бо коли записувалися, ще такого аж не було.
    Про висипку сказала, що однозначно від молочного, забрати його повністю з раціону і почекати тижні 2. Стан дитини загалом оцінила на відмінно. Лише тоді я розказала про підгузник. Було запитання чи не їла я банан, а далі - заберіть молочку, поспостерігайте тиждень і подзвоніть мені обовязково.
    Все.

8. Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

до речі, я теж про банан думала, коли ви написали про прояви, але то легко розрізнити.

9. Gajka

Gajka Well-Known Member

навіть не знала, що банан такий страшний, але не їла

10. Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Ні, то не в тому справа, його можна їсти)) просто, коли він перетравлюється, то можуть в калі з'являтись такі маленькі чорні "хробачки". Ви то побачите, коли дитина вже буде його гамати)

11. Gajka

Gajka Well-Known Member

Але ж не кров'яні?!

12. Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

ні, тому і написала, що їх легко розрізнити.

13. Drimka

Drimka Well-Known Member

Дівчата, а скільки зараз коштує аналіз крові з формулою?

14. merimeri

merimeri Active Member

Я робила в Синево, то оплатила 90 грн.

15. Amilada

Amilada Well-Known Member

Не знаю чи кому цікава наша історія :)
    Отже проконсультувавшись у педіатра і трьох хірургів, прийшла до висновку, що то все одно, аби у терапевта зуби лікувала. Понесла малого у мед університет, отак нікого й нічого там не знаючі. Якась цьоця в білому халаті нам каже, а тут таких не дивляться/ не можна , йдіть на Орлика. Ну а ми вже й в Чорнобильській побували. При вході у відділеня медсестра продає бахіли, виявилась чемна і приємна жіночка, привела нам лікаря. Той назвав два можливих діагноза, паропроктит і закупорку якихось вузлів. Показав мені на атласі чому у даному випадку загроза незначна( навіть якщо то гній). І як не дивно прописав мазь вишневського, ту що на початку радила педіатр.

16. Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Мій Ромчик сам по собі має бліденький колір обличчя, а ще + коли зуби, ссоплі, то дуууже блідий. Здавали недавно аналіз крові - гемоглобін 95!!!!!!!!!!!!!!!!! Дівчата, хтось стикався з таким? Чим можна допомогти дитині? дякую

17. invisible

invisible Well-Known Member

А хіба 95 то якась критична межа? Дитина млява, сонна, неактивна? Щось її турбує? У моєї 95-97 останніх півроку, але на самопочуття то не впливає. У багатьох діток такого віку понижений гемоглобін. Введіть в раціон більше м'яса, печінки, гречки, сочевиці, яблук, гранат.

18. gamma

gamma Well-Known Member

Погоджуюсь з попередньою дописувачкою, якщо дитятко нічого не турбує то просто необхідно переглянути раціон харчування. Добре допомагає кроляча печінка і молода телятина.

19. Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

дякую за відгук, заспокоїли)) наш педіар того аналізу не бачила, а черговий лікар, коли ми забирали результати аж охав, шо дуже низький, шо то погано. Та й я почала непокоїтися, бо маленький і справді блідий, тато мій мене все муче "а чого так? а чого так?"((( А шодо активності, то ніби ні, він в мене взагалі шустрий, але от зараз маємо сопельки (які ніяк не виходять), і списую на них появу великої кількості слизу у випорожненнях.

20. рижик

рижик Well-Known Member

Не мала баба клопоту - полізла в інернет, - це про мене. Нам скоро 5 місяців, вирішила прочитати, що ми маємо вміти і вот:"Стоит, держась только для равновесия". А Златка зовсім не хоче опиратись на ножки, коли я її тримаю вона навіть не ставить ступні, а так ніби пальчики ще скручує. В невропатолога були в 1 місяць більше по поліклініках не ходили. Варто може поробити якісь масажики чи не морочити собі голову?