Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Isa

Isa Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

скажіть, будь ласка, знаю, що на зубчики може бути понос, а може бути навпаки...
    розказую - в нас лізе перший зубчик, вже ледь ледь проглядається, малий впринципі тільки трошки капризний, без температури, все як завжди, але сьогодні з*явились дуже яскраві зелені каки зі слизом і кров*яними прожилками:sad:
    ну і тиснеться малий...от сижу і думаю...

2. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Дивились, все добре.
    Нам вже легше, правда вночі мали темп 38,5, але вже не бекає, і не проносить.
    Але ще така трохи млява.

3. Dovgovoloska

Dovgovoloska New Member

Дівчата, потребую вашої поради. Моїй донечці через півмісяця рочок, а ми ще й досі не ходимо(я знаю, таких діток багато, але моя мацьопа не стоїть біля опори). Повзає як метеор, як треба кудись дотягнутись, стає на коліна, а на ніжки ні. Я вже її ставлю, але вона постоїть макс. хвилину, і все((чи хвилюватися з цього приводу?(бо я якось до цього часу не переживала, але чим ближче до року, тим більше мене те питання хвилює)

4. nattsol

nattsol Well-Known Member

якщо не помиляюсь, норма до року і 2 міс., але знаю дітей, які почали ходити у рік і 3 і їм ніц не бракувало

5. invisible

invisible Well-Known Member

Моя пішла в рік і 5 місяців

---------- Додано в 22:27 ---------- Попередній допис був написаний в 22:21 ----------

Рочок для ходіння зовсім не показник. Але стояти біля опори мала б вже. Моя була дуже пізня, біля опори вставати і стояти стала десь біля рочку, поповзла теж біля рочку, а пішла аж через кілька місяців після того. Але коли вона поповзла, то я перестала перейматися, бо повзання найкраще тренує м'язи.
    Ви в невропатолога консультувалися? Бо причина того, що ще не стоїть біля опори, може бути в заслабеньких м'язах, як було в нас, а може просто дитині це наразі не цікаво/не потрібно. Якщо всі рефлекси і тонус м'язів у нормі, то просто дайте дитині час наповзатися.

6. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

вона мала якісь невротичні розлади? думаю, що ні. Розслабтесь. Мій синочок от тільки зараз починає тьопати - біля опори став в 1 рік, зараз тільки-но почав невпевнено кроки робити - нам 1,3.

7. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

в нас одночасно дві двійки верхні лізуть, перші дні зелені-густі-трохи запори навіть були, а тепер, коли практично добами ГВ і зовсім трішечки прикорму, випорожнення як в новонародженої: тобто - часто, жовтуватого кольору і з творожним заппахом)))

8. Dovgovoloska

Dovgovoloska New Member

дякую всім за відповіді, це мене заспокоїло)))в принципі я інтуїтивно відчуваю, що в нас все гаразд, просто багато знайомих(та як, а моооооооя вже в 7 міс. ходить) понаговорювали мені, от як тут бути спокійним..

9. LOVEka

LOVEka Member

Дівчата, а коли ваші діти перестали зригувати, малому 5 міс досі зригує і навіть мені здається, що останнім часом ще більше. Зригує не тільки після їжі, а й протягом дня. Він дуже активний, викручується на всі боки, після того як поїсть зразу перевертається на живіт-на животі зригує і тоді коли я сиджу, а він на мені на спині напів лежачи, в такій позі теж зригує чи коли його носити спиною до себе, тримаючи під руками. Зригує досить багато. Я вже щось починаю хвилюватись чи нормально це?

10. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

В принципі хвилюватись не потрібно, моя мала також зригувала десь майже до семи місяців, а багато дітей зригують і до року, просто в дитини формується травна система і в кожного по різному, тим більше зараз дитина стає більш активною, я деколи боялася лишній раз дитину поворохнути, щоб молочко не вилилося назад. Якщо дитина нормально пісяє, какає, набирає вагу, то все в порядку, все пройде і дуже швидко переросте.

11. Lanna

Lanna Member

Нам 6 місяців, те саме. Стараюсь після їжі довше поносити стовпчиком, щоб повітря відійшло. Допомагає

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

12. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

Наша мацьопка так зригувала, коли почала перевертатись і плазувати на животі, поїсть-перевернеться-зригне, замкнуте коло, але, як тільки підняла спинку(тобто почала повзати правильно) , животик вже не притискався, зригування припинились.

13. Tauriel

Tauriel лісова ельфійка

Дівчата хелп. В малої дуже запріває шия, вона в мене така пампуляста, шию має в декілька складок. Купаємо кожен вечір, дуже ретельно промиваємо складки, в ранці і десь протягом для можу промивати. Бо яийсь такий неприємний запах робиться і шкіра червона і така ніби попечена. Дитина не перепріває, в хаті тепло, тому одягаю її легко. Пробувала тальк, він лише збився до купи і в складках поналипав((, бепантен також не підходить. А сьогодні вранці, то навіть кров виступила, дуже мало і така ледь рожева, бо ранки немає, а таке враження що зі складки просочилася. Що порадите?

14. Margarett

Margarett Well-Known Member

Я б так зробила. Звичайну перекип"ячену (на водяній бані) олію і мастити ті місця кілька разів в день, можна часто. Єдине одяг псується тим жиром, але то можна наловчитись щось підклати чи одяг гірший використовувати.

15. Raven

Raven Мама малятка

є крем від попрілостей наш український від ельфи, так і називається
    ще сурдокрем помагає

16. Tauriel

Tauriel лісова ельфійка

У нас на шиї...а не в зоні підгузника.
    Маю переварену оливкову олію, спробую

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

17. napoleona

napoleona Well-Known Member

Траумель ще помагає, але скажу таке: чим частіше миєте, обтираєте, тим шкіра чутливіша до всього. У мене обидві були і є пампушки серйозні, але я ніколи не купала так часто.

18. Raven

Raven Мама малятка

то не для підгузника
    там пише від попрілостей і пітнички
    ми літом активно ним користали

19. Tauriel

Tauriel лісова ельфійка

Та я б і рада туди не лізти часто, але беру малу на руки і чую від шиї запах. Старший на літо був роджений і також грубась, але такого не було. Дякую дівчата, буду шось далі пробувати, але мені її так шкода.

Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2

20. domino

domino Well-Known Member

У малого температура понижена дуже, 34,2 - це нормально? він такий вялий. То дзвонити у швидку чи спостерігати? хелппппп