Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

1. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

дівчата, чи можна в нашому віці ставити доцьку в напівсидяче положення у візочку? чи то ще велике навантаження на хребет? вона в шезлонгу не хоче бути, в візочку також до 5 хв. але часом ставлю, бо на руках теж переживаю що постійно навантаження. ну і для зміни обстановки)))

2. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Я думаю, ще зарано, саме у візочку, хребет ще не такий як має бути, і вона у візочку буде постійно сповзати, хіба садити і стояти на місці не дуже возити.
    Ми пробували у вашому віці садити, то голова була на бік і сильно зїджала.

3. Naama

Були ми сьогодні у невропатолога, діагноз-затримка темпу моторного розвитку.
    Показав які робити вправки, за масаж казав, що можна, але не обовязково. Причини нашого діагнозу, сказав, що самі винні ще від народження, не правильно брали дитину на руки. Ми брали так: дитина на спині лежить, ми брали одну руку під плечі вище до шиї( голову коли не тримала) другу руку під попу. Виявляється так не можна ,треба через плече , на бік. Так стимулюється до сідання, а ми зробили навпаки. Хоча питала знайомих, то майже всі так своїх діток брали.
    Будемо робити ще вправи на фітболі ,ну і побачимо, за місяць має бути результат.

4. Almariel

Almariel Well-Known Member

я не розумію, чому на руках велике навантаження? як ви дитину носите?
    я кладу на плече, або жабкою як в слінгу, або ...
    коротше, на тримаю під попою, а під колінками, або лише верхню частину тулуба.

5. Naama

Дівчата ,трохи не по темі ,але скажіть як правильно обрати фітбол, для вправ дитині. Який діаметр? І де у Львові можна купити?

6. invisible

invisible Well-Known Member

Дуууже дуууже сумніваюся, що затримка моторного розвитку буває через те, яким способом ви тих пару секунд берете дитину на руки! Це скорше в перли. Просто така особливість розвитку дитини. У кого ви були? Таким способом як ви описали стимулюється один зі способів сідання, який для діток є важчим. Більшість діток спочатку стають навкарачки і з тої пози сідають.

---------- Додано в 23:57 ---------- Попередній допис був написаний в 23:55 ----------

У спорттоварах. Я брала середнього розміру, в Інтернеті купувала.

7. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

Уляно, написала тобі в ПП ссилочку. В спортоварах також мають бути.

8. Naama

На Орлика зав.віділення Куксенко Олег Вікторович.
    Він взагалі спершу не зрозумів чого ми прийшли, казав, що мала трохи лінива ,але ніяких відхилень він не бачить. Коли писав діагноз, то ще перепитував, чи так писати, таке враження, що не міг правильно сформулювати, бо в нас все нормально.
    Але в компетентності лікаря, не сумніваюсь читала хороші відгуки ,та й привів нас до нього знайомий-хірург, теж звітам.
    Ну якщо тепер подивитись ,то коли малу з ліжка так беру
    то в неї напружується прес, і вона тянеться, а так

взагалі не хоче підніматися, крутиться і хоче влягтися рівно.
    Якраз вправи на фітболі показав які робити, щоб повзала швидше.

9. Naama

10. Naama

Самостійно сідає, аж у 10 місяців, 11–12 місяців: координовано повзає

11. invisible

invisible Well-Known Member

Не можна всіх дітей підганяти під одні норми. Якщо Куксенко не побачив відхилень, нема чого хвилюватися. Він дійсно хороший спеціаліст. Якщо всі рефлекси працюють, нейросонографія в нормі, то це просто такий темп розвитку дитини.
    Взагалі, норма самостійного сідання до 9 міс., вам 8, то чого переживати? Тим паче, що дитина сама твердо сидить.

12. GIS

GIS Well-Known Member

Ми теж так беремо... щось неможу зрозуміти як то правильно тоді брати?

13. Naama

і тут якийсь глюк(((

14. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

11–12 місяців: координовано повзає; стоїть сама; ходить самостійно; перші усвідомлені слова; розуміє значення слів “так”, “не можна”; жестом показує “до побачення”; грається в “ладки”; показує частини тіла; самостійно їсть ложкою; вимовляє окремі слова.

в мене малий все пізно робив, і теж переживаю, бо ходить досі біля опори, а так - повзає. Все в нас ок, і навіть не сумніваюсь. На мою думку відхилення видно, а якщо
    то може й сам не впевнений.
    Ми свого часу через мою паніку походили по невропатологах. Моя думка - завжди щось знайдуть. Від банальних масажів поробити, до Фенібутів-Ноофенів і електростимуляцій. Не кажу нічого, є кому це необхідно, але в нас в країні так: перестрахуюсь на всяк випадок. Так і нежить лікують, і віруси антибіотиками і кашель ношпою "на всякий случай". Покажіть ще комусь (не розказуючи про діагноз), поспостерігайте. Дуже часто дітки є дійсно лінивіші або мають свій час.

15. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

який глюк?

16. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

В нас якісь каруселі. за три тижні вилізло три зубчики. і кожен зубчик приносить щось нове(
    з першим температура горло. пройшло. Другий приніс кашель. майже пройшло. третій - соплі і здається стоматит... бідне дитятко!

17. advocat

advocat Well-Known Member

І ми так дитинку свою носили.
    Знаєте, я би радила все ж ще раз проконсультуватись з іншим лікарем. Ми маємо гіркий досвід спілкуння з лікарями-невропатологами.
    Коли прийшли в 7 міс лікарка оглядула дитину, нічого путнтього не сказала, а в картці написала: "затримка моторного розвитку". До речі, лікар також з Орлика за рекомендацією знайомих. Через кілька місяців ми знову прийшли до неї (так склалось) написала : "гідроцефальний синром", відправила на нейросонографію. Дякувати Богу, жодні з її діагнозів не підтвердились, але мені то вартувало багатьох неспокійних ночей, переживань. Інший лікар (приватний) дивувався її діагнозам, і те з якою легкістю державні лікарі вішають на дітей діагнози-ярлики, немаючи при цьому достатніх підстав.
    Проте, радив нам зробити два курси масажу, плавання. Масаж добре зняв м"язовий тонус, та й загалом дитина стала спокійнішою, та гарно почала спати.
    До слова, дитинка сідати самостійно почала аж у 7,5 міс., повзати в 11 міс., а ходити у 13 міс.

Зараз нам 1 р. і 2 міс., дівчинка активна, все в нормі, ходить, танцює, щебече:)) цікавиться світом, жодних вад, жодних затримок у розвитку.

18. Naama

Так, все в нормі. Нейросонографію якраз робили 3 тижні тому.
    Я вже заспокоїлася, бо педіатр теж казала, що просто лінтюшка, і за Куксенка впевнена.
    За пару днів нам 9, але так як Ви кажете

хтось швидше, хтось пізніше.
    Тут я зрозуміла ,що питав лише для того, щоб інші лікарі не задавали лишніх питань.
    Та то мене 3 дні не пускало на цю сторінку))))
    То не аж ,а навіть дуже нормально!
    Сьогодні придбали фітбол ,вже займалися, малій дуже подобається, ну і пару днів тому почала трохи повзти задом ,але якось теж по " китайськи", чекаємо ,я теж в свій час не повзала.

19. Gorda

Gorda Well-Known Member

Ми до лікаря давно не ходили. Та й потреби не бачу. Дитина сама ходить, все розуміє. Розвивається нормально. Їм тільки покажи так вони знайдуть що не так. Це ж лікарі....

20. advocat

advocat Well-Known Member

Ой, то я заплутала і Вас і себе. Сідати вона почала у 7,5 з підтримкою, за ручки (я ще раз перевірила свої записи). А самостійно аж ближче до 9,5. При цьому вона так це специфічно робила, не просто піднімалась,а перекидалась на живіт тоді здіймалась на ручках і параленьно підсувала ніжки і ось вуаля -вже сиділа. І так досі. При цьому, вона вміє нормально сідати, але так сідати їй більше до смаку. Теж зауважила, що наша донечка доволі лінива була до моменту поки не почала ставати на ніжки.