Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Virginia, 4 Грудень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. napoleona

napoleona Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

а ми на рівні вже, але якщо їй не хочеться то не буде
    і як лиш поставити трохи на поверхню під мінімальним кутом, то так тягненься встати. що я в шоці

2. natorella

natorella Well-Known Member

аналогічно
    і боронь боже на руках тримати під кутом - починає прес качати

3. napoleona

napoleona Well-Known Member

угу, чоловік вчора цілий вечір дивувався, який у неї прес(ніби я не знаю:)

4. сяняНЯНЯ

сяняНЯНЯ Well-Known Member

ого...ото шустряк
    мій теж вже давніше перевертається з животика на спинку,а от головку не піднімає поки

---------- Додано в 18:05 ---------- Попередній допис був написаний в 18:03 ----------

я як напівсидячи ложу собі на живіт,то теж сідає...і то так може робити разів 10

5. Oksamyt

Oksamyt New Member

То мабуть всі дітки в такому віці такі, мені аж страшно подумати, що буде в 4-5 місяців, бо я читала, що садити до півроку не можна, а він ну так вже того хоче!!! чи можна????

6. natorella

не можна. сам сяде
    звідки знаєте шо хоче? сам казав? якшо підтягується- то прес тренує

7. Virginia

Virginia Well-Known Member

Казав мені дохтір, шо в ідеалі, дитина спочатку має поповзти, а потім сісти. Моя Марта до повзання шось дуже, а от як посадити її, то може 2-3хв сидіти сама без підтримки.

8. lapocka

lapocka Well-Known Member

В нас так було. Катруся спочатку почала гарно повзати, а сіла нормально, без перевалювання на боки десь в місяців 8. Тому мені досить дивно коли кажуть, що їхні діти сідають в 6 а деякі в 4 місяці. Але діти різні, може так і є.

9. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Моя мала вже би повзла, якби їй то виходило. Дупу догори задере, а перед ще не може посунути, і злиииииться, аж пищить. Підтягується, прес качає, як наторела каже, горизонтально бути не хоче. А от перевертатися ніяк. Я от не розумію, чи то їй ліньки, чи нецікаво, але вона навіть спроб не робить. На бочок обернеться, а далі ні в какую. Чекаю...

10. zetta

zetta Well-Known Member

моя не повзала... точніши тільки починає... і то тільки задом, в любу точку квартири задом шарить, а сіла зразу впевнено і не завалювалась. а от старша впевнено сіла аж у 7 міс.

11. natorella

саша спочатку навчився стояти рачки, потім почав сідати
    а вже поооооотім почав повзати. і повзав до року і 2 місяців
    як метеор

12. MaryF

MaryF Well-Known Member

а мій в 4,5 сам сів, в 5,5 сам в ліжечку встав, а повзати почав десь в 6 місяців, до того перекручувався через бік, але лазив одною стороною (сідав, одною рукою підпирався, а потім сунув дупу і так дальше) і то так скоро лазив....я навіть трохи переживала, але якось з часом почав добре лазити...а місяць тому сам пішов...була здивована, шо так швидко, бо трохи він у нас "ведмедик" (11 кг., а старший 13 кг.:girl_haha: )...
    думаю, це все індивідуально...

13. Dolche

Dolche Well-Known Member

дійсно все індивідуально. В мене двоє діток однакового віку і різниця дуже велика. Мала би вже сідала, пнеться догори, крутиться на животик, на спинку, а повзти не хоче навіть коли підставляти ззаді опору. А от малого треба дооовго просити, щоб повернувся. Сідати (з пози "лежачи") навіть не пробує, лише коли на руках тримаю. Зате повзти вже навіть сам пробує. Ось такі вони в мене різні :)

14. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Моя старша не повзала взагалі, зате сама сіла в 5 міс., а відпустилася і пішла сама в рік. А молодша пробувала з 3,5 , а поповзла нормально в 4,5 міс., зате ходить сама з 9 міс. без підтримки.
    А ще хочу запитати, можливо хтось знає у малої 10,5міс. є затвердіння (як маленька горошинка) під лівим соском, а з правого боку не має. Щоб це могло бути?

15. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Мій ще не сидить, тільки трошечки пробує підтягуватися - прес качає, але вже дуже добре повзає, відкриває шафки.

16. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

тоді, коли ми перестанем до них ходити :)

а моє молодше чудо дістало соплі. отак, заснула з чистим носиком, а проснулася з соплями. Слюні звисають до підлоги і смокче все підряд (особливо боки слінгів пообсмокчувані дуже). Схоже, що матимем скоро перший зубчик)) але хіба може в 4 місяці вже бути зубчик?

Останнє редагування: 27 Грудень 2011
  17. Halina

Halina Well-Known Member

І у нас так. Проснулись з соплями. От тільки дивні якісь соплі, з ночі є, потім ніби не має. І от так ми уже тиждень боремось з тими соплями. І ніби немає але чую що її щось мішає. І коли на ватку то щось вологе все таки є. І боюсь щоб ті соплі не осідали і вже не знаю що з ними робити. Може то чимось капати крім промивання? А в ротику то постійно мусить щось бути, як не циця то руки. Але щось по яснах не видно що там зубик намічається.

18. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

В нас рівно в 4 місяці показались 2 нижні зубчики. Буває, і раніше, але тоі справді рідкість.

19. Oksamyt

Oksamyt New Member

мій синочок теж страшно слиниться, все гризе, так вже триває більше місяця, то попередній раз нам педіатр на огляді поставив раннє прорізування зубів.

20. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

так і є)) піднесла малу до вікна, і побачила білу плямку на яснах внизу посередині))) думаю, перші два на підході)))

Статус теми:
Закрита.