Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Virginia, 4 Грудень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Дівчата, підкажіть хто з таким стикався - малому 4 тижні, в четвер помітила легке почервоніння на лівому соску у нього, вчора намацала там ущільнення. Можливо е було в нього й раніше, але я думаю що я б помітила. Читала про таке раніше - нібито це гормональне, буває й у хлопчиків і у дівчат, але у хлопців таки рідше. Ще читала що таке буває на перших тижнях і до місяця проходить, а у нього якраз у місяць проявилося. Чіпати то ущільнення не буду, боюсь занести інфекцію, в поліклініку піду планово не раніше понеділка. В неті описані випадки такого в основному у дівчат і на перших тижнях життя. Я трохи розгублена, а раптом це ущільнення не повязане з моїми гормонами?

2. WildWind

WildWind Member

Ну то вона на третій день після виписки з роддому прийшла. А ще маємо в місяць прийти на огляд. То можна не іти? Бо я боюсь тих лікарів, всюди пальці пхають.. Хочу знайти хорошого приватного педіатра.

Дівчата підкажіть, нам 2 тижні, дитину обсипало на личку такими маленькими прищиками, ніби хтось ручкою червоною шаріковою цятки поставив, на кінчику видно біленький вершечок, але вони такі манюсінькі ті прищики, трішки на лобику і на одній щічці. Я харчуюсь виключно кашками на воді та молоці, печені яблука, червоний печений буряк (маю низький гемоглобін), недавно спробувала картоплю. Але ті прищики вискочили якось дуже несподівано, не змогла прослідкувати наслідок. Правда в нас за 2 тижні вже разів 5 були свекри в гостях, може руки погано помили? Не знаю що і думати, в їжі себе дуже обмежую, одяг перу господарським милом. Дитину вони не турбують, не чешуться, взагалі на них не реагує. Але я переживаю, бо їх ніби більшає.

3. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Маніячка :ninja:sad:перепрошую, не втрималася). Ви з голоду померти хочете?))) До речі, якраз кашки на молоці і не варто.

На акне новонароджених змахує. Ніц страшного, мине. Почитайте собі про те явище для заспокоєння.

4. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

швидше за все що це гормональне, організм дитини пристосовується до ваших гормонів, в мого малого теж таке було, зявилося на 3й день і само зникло. А з молоком обережно, краще вже кисломолочні продукти.

5. WildWind

WildWind Member

Подивилась фото в неті, точно таке саме і в нас. Дякую, а то я сьогодні взагалі їсти боялась))
    В пологовому кухня видавала каші на молоці, я їх їла (ну бо більше не було що), і малий ніяк не реагував, тому я і вдома продовжила їсти те, що давали в пологовому. А так молока я не п’ю.

6. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

їжте нормальну їжу, м"ясо, зупи, зараз вже пройшов сезон можливих алергенів, ну і не факт, що ваша дитина взагалі на щось реагує. така жорстка дієта не виправдана на рівному місці.

7. padesnig

padesnig Well-Known Member

Перестаньте себе мучити. Їсти можна все. Вам що мало 9ти місячної дієти?

8. natorella

natorella Well-Known Member

йой, то ше і 9 місяців треба було на дієті сидіти?

9. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

у моєї малечі сьогодні вночі страшні соплі з'явились, бідненька навіть нормально їсти не може, чуть-чуть потяне і дальше ротиком дихає. Я зранку почала промивати хюмером (соленою водичкою) і не знаю чи ще щось робити, чи само має пройти??? Вибачте, що так пишу, бо дуже хвилююсь - у нас це перші соплі за пів року, а дивитись як дитина мучиться дуже тяжко((( І чи йти з нею сьогодні гуляти ???

10. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Дівчата, а є потреба, якщо нічого не турбує, показувати дитину педіатру? Нам вже скоро 4 місяці, ніц не турбувало і я нікуди не зверталась (від прививок відмовилась, місцева педіатр раз прийшла, але дитина спала і я не будила), батьки і знайомі мучать тим, що треба дитину регулярно возити до лікаря, щоб подивився чи нормально розвивається і все таке...Я відмовляюсь, бо дійсно в період ГРЗ нести здорову дитину в поліклініку, то геть нерозумно, і тим більше шукати проблем там де їх нема в дитини не хочеться. Але все ж?

11. WildWind

WildWind Member

В чоловікової мами астма, тому все виправдано. Мене попереджали, що дитина може бути алергічна, тому треба обережно. Я вводжу нові продукти, по трішки, краще перестрахуюсь, ніж в дитини вилізе алергія на щось.
    От і нам дільничий педіатр сказав раз на місяць приходити. Не знаю що з тим робити. Чоловік каже що краще походити, щоб потім не було проблем з довідками в садочок і т.д.

12. silvia

silvia Well-Known Member

- тут є ціла тема щодо цього
    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=77614
    дехто кожного місяця ходить ( там ще й в черзі постояти прийдеться, якщо малявок багато), дехто не у дільничого педіатра спостерігається, а приватно з інших медзакладів, дехто жодного разу не був))))
    ми раз в 2 місяці ходили, боялась, щоб щось бува не пропустити ( там і хірург оглядає і ненвропатолог), а це сказала, що більше не прийду, бо сезон ГРЗ почався.

13. napoleona

napoleona Well-Known Member

ми перший раз пішли після 3 міс і то в Параскеву, і зараз ще на обліку тут не стоїмо, а для чого тягати дитину по тих страшних, холодних поліклініках, де купа хворіб зараз, якщо щось хвилює виклич лікарку додому

14. natorella

а який зв*язок?
    в мого дядька астма, в мене астматична компонента
    і нічого в дітей нема
    не конче то має передаватись

відвідування педіатра до року ніяк не впливає на отримування довідом в садок

15. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

ІМХО, в теплу пору року можна і походити, а взимку я просто попереджала, що важитиму дитину вдома і казатиму цифри по телефону :)

16. WildWind

WildWind Member

ну так, але мене усі лікарі, які тільки чули про астму бабусі, попереджали про те, що дитина МОЖЕ бути схильна до алергії, я розумію що то 50 на 50, або буде, або ні))) Але стараюся як можу, мені ж то краще, дитина гарно спить, дає мамі все зробити, я ж розумію, чим правильніше я харчуюсь, тим краще дитині. Хоча те моє поняття правильного може бути і утрироване мабуть. Але сісти і наїстися зупи, в якій 3 нових продукти я не можу. Таки да, маньячка...

17. Orman

Orman Модератор-бомба

нам рік - в поліклініці були один раз ..

18. natorella

юль, а нашо?
    шо від того зміниться? на шо то вливає?
    я не спорю - якшо є в дитини мед показання
    а якшо такі кабачки як в нас з тобою - шо від тих цифрь?

19. allja

allja Well-Known Member

Синочок вже 2-ий день капризує як ніколи. Нудиться як хоче спати, а заснути чомусь(?) важко...майже весь час на руках, а ще слюньки сильно течуть і кулачок не просто смокче (так як раніше), а неначе гризе. Весь час намагається мою руку (палець) засунути собі в губу і гризе її. От приходить мені на думку, що така поведінка наче на зубки, але ж нам ще і 3-ьох місяців нема:confused: А якщо це не зубки, то що? Чи то нормально так, а капризульки то просто збіг?

20. natorella

перед тим як зуб проріже десну і вилізе, він спочатку має прорізати щелепу (кістку) - то боляче
    ближче до 3 місяців така поведінка притаманна дітям
    хай спить на руках, або лягайте разом з ним на ліжко

Статус теми:
Закрита.