Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Virginia, 4 Грудень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Magnit

Magnit Від себе не втечеш

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

У три місяці казали здавати, хіба якби ми надумали прививку робити. Ну або дитина захворіла, і лікарка хотіла бачити "картину" перед призначенням ліків. То Ви перепитайте, чи точно треба здавати кров перед походом, наприклад, до ортопеда.

2. Kazkarka

Kazkarka Member

вологість добра (біля 70), дитина спить зі мною на натуральній постілі (ой, матрасу купу років - може бути проблемою?), перу "ушастым няней" (майже від народження)
    Харчування - ГВ + педприкорм (трускавки тільки сама їла пару разів по пару штук)
    Рослини в хаті є, все, що пахне, квітне на балконах. Правда, балконні двері майже постійно відчинені.
    Порошок буду точно міняти. На що б Ви порадили - господарське мило чи мильні горішки? Матрас міняти? Чомусь мені здається, що не в харчуванні справа... (перша суха плямка з"явилась, коли малий вже не перший раз отримував мікродози каш)

3. Gabi

Gabi Dum spiro spero

Не знаю чи в потрібну тему пишу, але подібної не знайшла тому питаю тут.
    Моя доця пробує підніматись і сідати, коли я беру її за ручки. Чи можна її садити спираючи спинкою до дивану чи як колись казали "в подушки"? Дуже їй подобається сидіти, але знаю, що існує така думка ніби не можна садити дівчаток поки самі не сядуть. Дівчата, то все бздури чи дійсно краще не садити ще?

4. natorella

natorella Well-Known Member

не тільки дівчаток а всіх дітей не варто садити
    самі сядуть
    звичайно дитині подоюається - то шось нове для неї

5. maty

maty Well-Known Member

в вашому віці вже можна,по трошки.Не варто надовго садити,обкладати подушками-це зайве.А в себе на колінах,підтримуючи-чому ні.А що не можна садити саме дівчаток,бо ,кажуть ,виникає загин матки-це бздури

6. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Не можна нічого, навіть трошки. Якщо дитина сама (!) ще не сіла, значить організм дитини до таких навантажень ще не готовий. Куди всі мамочки спішать? Ще сяде дитина. Ну так вже їм всюди чешеться, щоб посадити ту дитину. Майте терпіння.

7. maty

maty Well-Known Member

panikvarts,якщо Ви лікар,то сперечатися не буду,але говорю з свого досвіду(не малого),ще раз наголошую,якщо дитина міцненька,то нічого не станеться,якщо її(в віці біля 6 міс)садити на коліна і підтримувати,чи навіть спирати на подушку.Але,звичайно,не захоплюватися.По своїх дітях помітила,що діти дуже хочуть сидіти,поки ще не можуть.А коли вже могли б сидіти,то вже або повзають,або хочуть ходити.

8. Олюська

Олюська Well-Known Member

Викиньте той ушастий нянь, там фосфатів - тьма

9. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Міцненька? Як виміряти/поміряти?
    Будемо випробовувати дітей на міцність? ))
    І? То виходить, що треба дітей завчасно садити, поки не навчились повзати, щоб хоч трохи око мами помилувАли, бо скоро сидіти не буде, а поповзе?

10. Neverland

Neverland Well-Known Member

У нас в тому ж вiцi були, то з"явились то зникли. Що це - не знаю. Перу теж Ушастим, але не мiнялa його. Зараз нема нiби

11. Kazkarka

Kazkarka Member

12. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

13. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

в доні 38,6 температура і більше ніяких симптомів. трохи марудна, мало спить. поки нічого не даю, спостерігаю. в разі якої температури слід давати жаропонижуюче?

14. innamorata

innamorata Well-Known Member

Дівчатка, може десь і писалося, але я лиш почала тему читати, то довго, а питання стоїть досить нагально.
    Справа от в чому - ми з чоловіком погоджуємося з Комаровським щодо температури і вологості в кімнаті малечі. але зараз літо, живемо на 7 поверсі на сонячній стороні. вчора в кімнаті +28, при тому що я добре переношу спеку, все одно рятуюся вентилятором, чоловік взагалі мало не в комі. як же ж бути з малятком? ми ж десь в липні народимося, що робити? самій важко, а дитині і подавно, навіть якщо тримати голеньким, лиш пеленочкою прикрити. вже навіть над кондюком задумувались. але чи варто? буде все ж контраст з вулицею. та й кімнатка в нас маленька....
    порадьте щось, може хтось з тим стикався?

15. nattsol

nattsol Well-Known Member

А пеленкою навіщо вкривати? Хіба якщо чекаєте на хлопчика і плануєте його тримати без підгузка, то щоб фонтани перебивати :)
    Я минулого літа в найбільшу спеку доню роздягала (зазвичай була у футболочці/маєчці) і часом протирала марлею, змоченою у холодній воді. Потім поставили кондиціонер. Нічого страшного в ньому не бачу. Якщо кімната у вас невелика, вистачить "сімки" (потужність). Щоб не було сильного перепаду з вулицею, розраховуйте різницю в 4-5 градусів.

16. Neverland

Neverland Well-Known Member

Варто певно кондицiонер. Малий мiй в липнi народився, в 2 тижн отримав тепловий удар i лiкарню через це, бо вдень дуже сильно плакав 6 годин в надрив, а вночi вже мав температуру. Хоча теж був голий, i теж обтирала. Тому вважаю що кондицiонер мати варто, хоча б на всяк випадок

17. Nana11

Nana11 аспіранточка

А можна при коньктивіті гуляти? чи краще день-два пересидіти вдома?

18. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

ми гуляли. головне, щоб вітру не було і дощу.

19. natorella

natorella Well-Known Member

більше ні на шо, головне не погоджуйтесь

20. Натуля

Натуля Well-Known Member

Сьогодні з малявкою пройшлися по лікарях. Невролог поставила діагноз прояви гіпоксії і синдром підвищеної рефлекторної збудливості (далі не можу розібрати написаного) і що тім"ячко дуже маленьке. А я от в книжці прочитала, що тім"ячко в нормі може бути від 1см до 3-4см. І прописала лікар нам аспаркам і діакарб. Я так розумію, щоб типу внутр.черепний тиск знизити (але нейросонографію ми вже не можем зробити із-за малого розміру тім"ячка). Я інструкцію до тих препаратів почитала і давати їх не буду. Хтось лікував таке? Це потрібно лікувати? Чи варто сходити ще до якогось невролога?

Статус теми:
Закрита.