Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Virginia, 4 Грудень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

того ти і паришся
    я на чоловіка не звертаю уваги тоді - не подобається що дитина плаче - заспокой

2. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Ми сьогодні нарешті вибрались в поліклініку. Сказав хірург, що в нас кривошиї як прямого показу до масажу нема, що дитина нормально тримає голову, повертає в дві сторони, а те що має улюблену сторону - то нормально. Алк сказав, що укріпляючий масаж можна, "бо то не завадить". Нервопатолог сказав, що масажі нам би тре було зробити, бо мали б вже перевертатись і з живота на спину, і зі спини наживіт, а ми тільки перевертаємось з живота на спмну, а зі спини тільки на бік лягаєм, а далі не хочемо.
    То вирішила таки масажів не робити. Будем через місяць вдома, то підем на плавання.

3. napoleona

napoleona Well-Known Member

ви у Параскеві були? ми теж не переверталися зі спини на живіт, поки не почали сідати і нічого страшного не було, ми просто ліниві, от на живіт їй було цікаво, то вона і поверталася, я навіть тим не переймалася

4. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Мамуськи, чи можуть на зуби бути такі симптоми: сопельки водичкою, мокрий кашель (з рвотою, сьогодні випльовує густі соплі), зелені каки, температура почала підніматися - зранку було 38, зараз 39. Знаю, що прорізається верхній зубчик. Чекати, що само пройде, коли зуб вилізе, чи все ж вірусяку зловили і треба лікувати?

5. natorella

natorella Well-Known Member

воооооот, прально
    дитина ваша нікому нічого не винна. всьо буде

6. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

мої діти обоє мали улюблену сторону досить довгий час. певно місяців до 5-ти-6ти. Потім само собою минулося.

ні. то не зуби. то інфекція, підхоплена на фоні ослаблення імунітету через зуби.
    але панікувати не треба - як і з всякими іншими інфекціями організм сам бореться, основне щоб він мав достатньо рідити і вітамінчиків.
    Ми в таких випадках налягаемо на фрукти, вітамінні чаї. Зваріть ромашки , давайте пити дитинці. Шипшинку добре дуже, вітаміну С там багато.

7. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Дівчата, моя дитина останніми днями їсть, спить і какає, як новонароджена.
    з рук неможливо спустити, плаче, обнімає за ноги, візьму на руки, то відразу під майку і до циці. нацицяється, задрімає, проснеться і знову по кругу. я до вечора сама вже ніяка від такого ритму. а ще какуняє по 3-4 рази вдень, і раз вночі!
    що то таке? на зуби? бо в нас так і нема ще ніц, хоча ясна вже давно такі тверді, але зараз то навіть не можу подивитись до ротика, не дає.

8. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Та вона в мене крім циці нічого не п'є. Їсти хоче, але одразу рве. Вчора цілий день проспала на мені в слінгу з температурою 39. Я їй нічого не давала. Сьогодні вже прокинулась без температури. Кашляє вже набагато менше, але досі є сопельки і виглядає вимученою. Сподіваюсь, йде на покращення.

9. olya_d

olya_d Well-Known Member

А ми таки лежали в лікарні - коли я почула, що малого щодня більше і більше затягує, була також осиплість голосу і вночі був сильний задушливий кашель, то вирішила не тягнути. Як виявилось - ларинготрахеїд у нас (перед тим старший хворів тим).

10. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Наш малий теж мав улюблену сторону, але як почав вертіти головою, то тепер і точно не скажеш, яка улюблена:). Але раніше на масаж ми 10 днів ходили і то зовсім не шкідливо. Навпаки, дитині дуже гарно ручки-ніжки розробили, особливо, дуже рухливі в суглобах стали. А тепер гімнастику вдома робимо. Малому то дуже подобається, бо він у нас і так шустрий, а так хоча б трохи його енергії вихід знаходить:).
    Але якщо ви вирішили на плавання ходити, то це взагалі класно. Мабуть, водна гімнастика ще краще, ніж масаж.

11. olenkastar

в мене -поява соплів то ознака виздоровлення. От помітила по дітях, спочатку висока температура день-два, а потім температура падає і зявляються соплі, іде виздоровлення, уся бяка "витікає" через ніс певно вже).

12. Almariel

Almariel Well-Known Member

а чого дитятко рве (не зригує)? у нас буває десь 2 рази на тиждень. а ще підніму висаджувати і ножки притиснуть животика трохи - то це провокуючий фактор. які причини? переїдання? заковтування повітря?

13. olenkastar

від того рвати точно не буде.

а як відрізнити рвоту від зригування? моя часто в перші місяці так багацько зригувала , що можна було сплутати з рвотою
    до речі, як пологи проходили?

14. Almariel

рве фонтаном. так багато, що навіть здається, що вона стільки й не зїла щойно (здається, що додається ще з попереднього прийому їжі). а як справді відрізнити рвоту? один раз було в лікаря - вона капала їй в рот вітамін К і десь не туди пішло - теж вирвала. (шось я тоді не сообразила відмовитися від вітаміну, але то таке вже)

15. olenkastar

я теж хвилювалася, коли моя багато зригувала. ПОтім побачила, що набирае вагу нормально, спить добре і загальний стан її добрий і збилася.
    А увашої тільки рвота чи є інші тривожні симптоми?

16. Almariel

тільки рвота. тривожність дитини ввечері не вважаю симптомом (ну типу "кольок"). але щодо набору ваги не впевнена - треба сходити зважитись. перший місяць було + кіло, а за наступні 20 днів не знаю.
    так, треба просто заспокоїтись - чоловік теж так каже.

17. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

мої обидва таке творили (Сергійко досі може), але тільки якщо якийсь тиск на наїджений животик (необережне запихання в слінг, висаджування тощо)

18. Женічка

Женічка Well-Known Member

мого Сашка "пронесло", справжня діарея, варто хвилюватись чи на ГВ то не страшно? обкакались по самі вуха.
    лякає те, що справді одна водичка і де не де кусочки молочка. переглянути харчування? продавати якусь біо гаю? останні днів три підпоносував по чуть чуть, а от щойно як полило :sad:

19. olenkastar

нашо?
    моя молодша теж вже поносила пару раз. Вперше в 5 місяців, вірусяка якась була, а я думала зуби))) Все пройшло. Памятаю теж з переляку навіть трохи чайочку дала (чи то кріп чи то ромашку не памятаю)

20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

а нас трохи закрепило. 2 дні їжача дупця пускає лише пуки. почувається добре, я і не хвилююсь... масажик животика легенький роблю та і все наразі...

Статус теми:
Закрита.