Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Virginia, 4 Грудень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. natorella

natorella Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

ви ше у львові? можу сказати сама шо вам скажуть
    послухайте тітку
    бо то не є територія педіатра. повторюю ше раз - масаж - медична процедура, вона не робиться для загального розвитку дитини, а для корекції чогось. і робиться по медичних показниках, які встановлює вузький спеціаліст.
    педіатр - лікар, котрий більше підкаже (мав би) по догляду, роздивиться початкові ознаки захворювання і має направити до спеціаліста. а коли педіатр сам всьо лікує - я б до нього не йшла

ну і всьо. так і треба - помалу, з часом. а не вже і нагло вйо

кому замало? вам?
    софіє, почитайте трохи крім того шо педіатр каже. не завжди перебдєть - то є добре

2. sofka08

sofka08 kasperjonoks

я не говорю що потрібно слухати тіки педіатрів,ви мене не зрозуміли!є як хороші так і погані лікарі,нічим тут не зарадиш.
    дуже Вам дякую,я своє знаю!!!і робитиму так як вважатиму за потрібне)))

просто коли мама пише,що малечі потрібен масаж,а тут відразу ішні матусі та нашо ,не треба,от я не робила...вважаю що перед тим як щось радити,потрібно хочаб запитати чого вона так пише,який лікар призначив іт.д...а не наговорювати на взяточніцтво...воно є нажаль усюди!!!

3. natorella

господи - да при чому взятки? говоримо шо лікарі дають заробити масажистам
    якби у вас були показання, то ви б давно писали - аааааааа, рятуйте, з дитиною шось не то

а лікар який вам його призначив і з яким діагнозом? от чесно, скажіть

4. sofka08

sofka08 kasperjonoks

якби було як ви пишетен,наврядчи я би на форум писала,думаю швидше повезла дитину на огляд!!!!так як і всяка мама,яка відчувалаб небезпеку для здоровя її маляти і незнала,як з нею справитись!
    призначив невропотолог,але перед тим як викликати масажиста,дитину оглянуло ще 2 лікаря,і один з них хірург(друг сімї,і саме він підтвердив що гіпертонус,і якщо не розмасовувати,до в подальшому буде тяжкіше це виправити,він не казав "неможливо"!!!казав важче!!!тому і робила масаж!і небачу в цьому ніц поганого,враховуючи те,що дитині подобалось!

5. Hanny

Hanny Active Member

Напишу про наш досвід! При народжені Софійці потянгнули ручку, неонатолог мене добряче лякала і про масаж говорила , що без нього не обійдеться!!! Я попросила викликати невропатолога на консультацію - висновок-потянута чи задавлена ручка в плечовому сублобі (ну щось типу того) з рекомендацій - 2 тижні мазюкати траумельом і УСЬО!!!
    В місяць пішли в поліклініку до невропатолога, допоки я не заікнулася за ручку всьо було ідеально, рефлекси в нормі і т.д. Після почутого - масажики і то кілька курсів!!! Наталя добре пише: одні лікарі дають заробити грошенят іншим (читай масажистам) !!! В кожного інша ситуація, але перед тим як кликати масажиста я думаю, краще проконсультуватися в невропатолога толкового, а не просто в педіатра!!!

6. sofka08

sofka08 kasperjonoks

саме так,у нас інша ситуація ,була....

7. Hanny

Hanny Active Member

малось на увазі те, що не залежно від діагнозу - педіатр не компетентний щоб призначати масажі!!!

8. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Чесно, мені якось не вкладається, з одного боку гіпертонус, з іншого- дитині подобається. Хіба при гіпертонусі при розмасажуванні тих м"язів дитина не буде то відчувати, їй не буде боляче?
    Я бачила одного разу в нашої масажистки дитину якій масаж не те що був би бажаний він був їй необхідний! в дитини була родова травма, хребет м"язами не підтримувався зовсім, сідниці одна вища іншої, про складочки взагалі мовчу дитина постійно плакала, майже не спала. Через деякий час її побачила, дитину було не впізнати.

9. Hanny

Hanny Active Member

Промовилась сьогодні одна мамуся на площадці, що сама просить щоб призначили масажі, бо їй подобається яка дитина активна стає!!! Я думаю про такі випадки дівчата пишуть, чи масажі - бо то так файно, швидше сяде, піде, ніхто ж не критикує коли описують реальний діагноз !!!

10. sofka08

sofka08 kasperjonoks

було боляче,кривився, не плакав,але загалом весь масаж по тільцю дитинці доставляє задоволення!

11. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Та, ми ще у Львові ( в нас довгий візит :) ). Йдемо до тутешніх лікарів (бо я цьоцю вже задовбала, то вона мене заведе до спеціалістів :) ) потім напишу, що сказали і чи будем робити масажі.
    Я була однозначно настроєна робити, а теперр вже вагаюсь.

12. natorella

якшо не яскраво виражена кривошия - так шо аж припухлість чи то набряк, то я б не парилась

13. Nana11

Nana11 аспіранточка

В мене в дитинстві була пупкова грижа, і я навіть вже більша була то памятаю як всі хірурги при оглядах казали робити операцію, мама мене просто з 3-х років віддала на танці, потім на спортивну аеробіку, кароче я качала прес там і з часом пупок втянувся, зараз взагалі вже як в людей:girl_haha: Може переросте, не панікуй, підросте заставляй качати прес.

14. olangel

olangel Well-Known Member

Дитина заходиться, не можу заспокоїти, навіть циця не допомагає(((((спав і підірвався... перша думка про зуби! Нурофен в цьому плані допомагає?!

15. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

в якому? щоб заспокоїти?
    Оляяя!!! Нурофен- то нафігнада!
    З власного досвіду- пробую все, буквально все, що спадає на думку- масаж животика, водичка в ванні, ношу стовпчиком, лежачи, показую іграшки, підкидаю, відволікаю. Щось та й поможе :)

За цей допис olangel подякували 4,294,967,295 разів:
    -то тільки вмене такий глюк? стільки подяк за пару хвилин?

16. olangel

Оленка, НІЧОГО йому не допомагало(циця і холодна зубогризка, або фітбол+стовпчик заспокоювало на пару сек)він аж синів від плачу, голос зірвав((( а ще в нього грижа, не можна нам плакати((((( дала 1,5мл Нурофену....зараз лежить біля мене присмоктавшись до циці, сподіваюсь, що присплю :)
    А ще мали скріз сон перевертається на живіт і кудись намагається гребсти, або так їсти,або просто плаче, а ще любить мені на живіт вилізти і так подрімати...то такий вік, стрибок у розвитку, чи зубки?((( бо все списується на зубки....
    Ооооого! Мені це теж видно))))

17. Hanny

Hanny Active Member

в моєї Софійки ідентична поведінка при прорізуванні зубчиків!!!
    Засинала на мені зверху під пісеньку і легке погойдування, навіть циці не брала, хіба як була дуже голодна ( а тепер надолужує, бо циця як в перші місяці), вдень заспокоювала ванна, засинала і спала в слінгу під музику, Нурофен давала, але коли вже температура скочила до 39 з копійками і доня при тому сильно плакала!!!

18. olangel

та в день ніби більш-меньш норма, воно меньше болить, а от на ніч( а температурки нема, а як є, то вона нас сильно не турбує, дуже багато спимо...щось цей місяць в нас тяжкий...
    А водичка часто допомагає, навіть просто кран включити, а тут ні крн, ні ванна, ні душ....

19. Hanny

Hanny Active Member

Знаю, вірю, в мене часом такі погляди в моєї мами!!! Все Ви правильно робите, циця і мамине тепло і любов - більше нічого особливого не треба ну і терпіння!!!

20. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

моя вже це переросла)) таке теж було- гребла гребла і головою об бильце ліжка-бах!:girl_haha:

Статус теми:
Закрита.