Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Virginia, 4 Грудень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

можна
    і вагітній і годуючій
    а чому не хочете ентеросгель/вугілля/смекту?
    малюку дайте теж шось типу смекти малючкове
    спостерігайте
    не валіть відразу антигістамінні дитині:) вона Вам подякує, повірте, хіба критично, напр анафілаксія

2. Натуля

Натуля Well-Known Member

Були ми сьогодні в лікарні на Орлика з нашими хрипами. Протирчали там 2 год, зато точно знаю, що в нас все добре. Чергова лікар послухала і ще неонатолог теж. Це сопельки збираються. Неонатолог порадила лиш носик промивати. Здали ще кров і гемоглобін - 92. Я чогось думала, що як малюк так гарно вагу набирає (вже плюс 3 кг) то ніц йому не бракує, а нам анемію приписали. Перездам повторно ще десь.

3. Женічка

Женічка Well-Known Member

дівчатка, чи звертаєтесь до дитячих масажистів? Мій малий на животику не піднімає голівки і м'язи правої сторони по всьому тілі типу "в тонусі". Невропатолог порадила звернутись до людини, яка в тому ділі січе. Каже,що моїх вправ стандартних для нього мало. А свекрушка то як вчула,почала мені розповідати,що ніколи в житті не дала б дитину масувати чужій людині.

4. Натуля

Натуля Well-Known Member

я зі старшим в 2 міс ходила. Бо ніби була кривошия. Пройшли курс. Потім ніби ще потрібно було але я більше не водила малого. На форумі колись то вже обговорювалось. Не всім діткам масаж подобається.

5. Carpe diem

Carpe diem New Member

у малого теж ніби тонус був. і м"язи слабенькі - голову піднімав неохоче, переважно на один бік її повертав, потім і перевертатися на животик почав тільки в одну сторону... одним словом, пройшли ми 3 курси масажів. малому то діло подобалося+масажистка з досвідом (ще мене колись масувала :)) але щоб сказати, що то аж така панацея... для заспокоєння душі можна походити :)

6. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

З Христинкою мали пупкове коло чи як то воно називається, коли пупчик наверх вилазить. Лікарка казала клеїти. я звернулася до свого знайомого мануала , він показав мені масажик- за місяць вже пупчик був як і у всіх, сховався гарненько. Більше не зверталися.

7. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Ми плануємо зараз пройти курс масажу, бо є трохи кривошия і обертається тільки на одну стторону, але якщо дитині не сподобається, то ходити не будем. Йдемо до дитячого масажиста.

8. natorella

natorella Well-Known Member

а діти шо на різні сторони обертаються?
    мої оба на одну собі обертались
    тіло людини - не симетричне, тому є сторони сильніші, є слабші
    але масажем я б то не розробляла
    краще вже плавання, вправи

ага, для галочки

9. olya_d

olya_d Well-Known Member

в моїх обох була кривошия - виправляли вдома самі, просто старалась з тої сторони, куди голову не повертали, зацікавлювати чимось, то поступово виправилось

10. sofka08

sofka08 kasperjonoks

у нас теж кривошия з народження,і теж повертав голову більше в праву ніж в ліву сторону .
    нам порадилии курс із 10 масажів,нам допомогли 5

11. Orman

Orman Модератор-бомба

бачу що масажисти грошики зашибають ...

Варюша голову повертала на один бік, підросла - почала на обидва (хоча має "улюблену сторону"), те саме з перевертанням. Без масажів. Я жодних масажів не робила і не роблю. Ношу на ручках, глажу, граюся. Я вважаю, що дитині головне щоб її торкалися, а масажем чи просто ролі не грає.
    п.с. Якби дитину зразу в дві сторони тягнуло перевертатися, то вона б нікуди ніколи не перевернулася :)

12. natorella

ну аякже
    *ви ше не робили масажів???? як? всі роблять*
    а взагалі знаю випадок, коли в дитини косоокість саме від тілесного контакту з мамою майже виправилась
    я б в слінгу носила так, шоб дитина повертала голову в проблемну сторону

13. napoleona

napoleona Well-Known Member

ми н робили)
    хоча всі як один радили робити, бо ми такі ем...грубенькі і дрябленькі)), казали для загального укріплення організму

14. sofka08

sofka08 kasperjonoks

ну не знаю дівчата,масаж ще нікому не зашкодив...
    Головне ,щоб масажист був дійсно кваліфікований, а не після 2 місячних курсів.
    Що поганого у масажах для дітей?

15. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Нам теж педіатр неодноразово рекомендувала пройти курс масажів)
    Для цього потрібно було увага!!!!(за 2 місяці наперед) записуватись. Уявляєте який ажіотаж створюють)
    Добре маємо хорошу знайому масажистку. Після таких рекомендацій завжди показувала їй малого, жодного разу масаж нам не робили, бо потреби як такої не було. Казала, да є трошки тонус ніжок, тонус шиї, але якщо дитина самостійно!!! навчилась перевертатись, сідати, вставати то цей тонус не є проблемою, само пройде...

---------- Додано в 12:10 ---------- Попередній допис був написаний в 12:05 ----------

Коли вашому малому робили масаж він отримував від цього задоволення? Мій нікому до свого тіла навіть торкнутися не дає , тільки мамі, а Ви кажете масаж...
    Ото крику було б!
    Взагалі масаж є помічним, і дуууууже, але для тих діток кому він дійсно потрібен. А "не зашкодить" то не є показ для масажу.

16. natorella

тонус - один з етапів розвитку. він має бути. в розумних межах, звичайно
    і в тому нічого страшного нема

ну я не кажу шо прям ВСІ_ВСІ
    а чого вам пропонували? ми он також *худенькі* - хоч би слово хто сказав. але то в мене ше й морда ліца така, шо мені попробуй шось скажи

масаж - стимуляція м*язів. тих, котрі втратили можливість працювати, і їх треба підтренувати. а не тих, котрі і *не знають* ше добре як то
    фактично м*язи вашої дитини будуть вчити насильно працювати вперед часу. а нервова система, котра це контролює ше ж не приготувалась. часто буває відмова від грудей, плачі, кольки від масажів.
    якшо є дійсно медичні (не просто педіатра при черговому огляді), хірурга, невропатолога покази до масажу, дуже сильний тонус м*язів, чи навпаки гіпотонус, коли дитина довго не тримає голови, не перевертається і т.д. - то згідна, він потрібен
    а просто так - бо не зашкодить - не треба
    масаж - медична процедура, ви ж просто так уколи не робите?

17. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

от власне тому ми Софії і робили
    те саме хотіла сказати
    всім без розбору - не розумію
    "дань моді"

18. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

А мені педіатр (моя тітка) навпаки каже, що я роблю проблему з нічого, що кривошия є практично у всіх дітей і може сама виправитись.
    Але я бачу, що від моїх поглажувань, розкладання іграшок толку мало. Хочу напевно швидкого ефекту.
    Затра йдем до хіругра і нервопатолога, Подивимось, що скажуть.

19. WildWind

WildWind Member

У мого племінника була.. казала невістка що "виплакав" собі, бо був час, що плакав і кричав безперестанку. Моя мама як побачила, то спершу заклеювала пластирем пупчик, щоб воно "не вилазило" більше коли малий напружував животика і плакав. (Хоча не певна, що то правильно). А потім якось забулось і грижа сама заросла. Зараз дитині 5 років і все гаразд, в якому віці все виправилось правда не скажу.
    Медсестра (така тьотя що приходить раз на тиждень до молодих мамочок, не знаю як у Львові) на селі правда про операцію нічого не казала, радила не давати дитині плакати, слідкувати і само заросте, так і сталось.

20. sofka08

sofka08 kasperjonoks

так і навіть дуже!!!
    Жодного разу з 5 масажів не заплакав,бувало навіть таке,що гульготів до масажистки,і навіть усмішка інколи була!Тому так,йому це подобалось!
    а чому педіатр не може визначити тонус чи гіпертонус ,а хірург так???
    а взагалі то кожна мама робить своїй дитині масаж-поглажування,похлопування,десь сильніше десь слабіше,ставлення пасти "коні" - теж своєрідний масаж...тому кому цього замало,і лікарі кажуть що потрібно,варто звернутись,і необовязково це винуджування грошей як тут вище описують!!!

Статус теми:
Закрита.