Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Virginia, 4 Грудень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. glasses

glasses Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Я взагалі скажу, що то мало кого (читай мам) там турбувало. Ну, плаче, ну ок, всі на сумішах.Зустріла хіба, що одну маму яка годує, то її друга ляля і вона каже, що тоді не знала, а зараз пильнує. Водичка, пюре з 4 місяців. Були такі, що їм було пофіг і вони не брали діток на руки, а скакали по ліжку,щоб маля заснуло.Короч, дівчата, я там якби попала в інший світ (читай якийсь надто жорстокий).

---------- Додано в 12:36 ---------- Попередній допис був написаний в 12:34 ----------

То є окрема тема -Давати чи не давати вітамін Д.
    До речі, тімячко в нас теж велике, порівняно з іншими дітками (наприклад, пробувала в Миросі і в Олі). Отож почала я давати.
    Щодо коли має зарости, то кажуть десь до 1.6

2. ZaKohana

ZaKohana New Member

3. glasses

glasses Member

4. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Уникайте того брому! Мені в ранньому дитинстві педіатр призначила чогось бром (мама каже що я мала сильний діатез), і дозу неправильну написала, чи мені не підійшло. В результаті я чуть не померла немовлям. Ту лікарку потім звільнили, але мама до тепер згадує як то страшно було (я засинала, не реагувала ні нащо - результат брому). Тепер думала бром взагалі вже дітям не дають. А малого треба нормально обстежити, намагатись не стресувати, показати толковому лікарю, може і невропатологу (якщо так сильно і часто "заходиться" як ви пишете).

5. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Ну то от моя педіатр те саме: може будете давати віт. Д? У вас тааааааке тім'ячко велике.
    НєПорівняно з іншими таки більше, але я ж в порівнянні бачу що зменшується, потроху але зменшується.
    Чесно, Олю, моя думка, що дитина отримала занадто великий стрес, от і заходиться... У мене малий як впав то теж такий плач був, що ого-го-го... Доречі і "коліки" наші були з таким плачем.
    Дай зараз Святіку спокою... Без надмірних хвилювань як негативних, так і позитивних.
    Що його (але власне ЙОГО) зараз турбує?

6. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

аналогічно... ми чу-чуть вживали в наші місяці 2,5... давала може два тижні. Потім перестала, а зараз мала хворіла, прийшла дільнична і каже - давати-давати віт.Д, а моїй пляшечці вже термін вийшов, бо пів року відкрита, ось думаю - треба почитати-послухати що люди радять

7. Plenilunio

Коли трохи заспокоїться. І то, бажано таки не одному.

8. glasses

glasses Member

Люд, це плач.Я коли він так заходився, тільки і благала про себе аби заплакав, розумієш.То тиша.

Бачиш, власне вдома воно в нас не проявляється, бо не має приводу плакати.
    Почитала, зараз про нестачу кальцію в організмі. І про період прорізування зубів.
    Клала малого спати і бачу, що лізуть верхні, от от проріжуться.
    Блін, то направдутак тяжко.
    Знайшла на форумі відповідну тему і в неті багато інфи, то в багатьох діток таке.
    Люд, Владик ще косить троха чи зменьшилось то?Був період, що меньше було,а тепер він все тулить близько до очей і воно походу розвивається більше.

9. Plenilunio

Я вже якось писала. Мій як спить може так подих затамувати. Також лякає, бо здається що і не почне дихати. Але реагує на торкання і навіть на голосний подих - відновлює дихання.
    Ще косить. Буває більше видно. Більше того, він одне око більше відкриває, і в нього виходить такий трохи іронічний погляд )))

---------- Додано в 15:26 ---------- Попередній допис був написаний в 15:25 ----------

і то мені плачем важко назвати... навіть не істерикою...

10. glasses

glasses Member

Вирішила нічого надзвичайного не робити.
    "Мамотерапія"
    Купання у травах.
    Ну і ту мікстуру поп"ю сама.
    Якщо не буде гострої потреби, з лікарями ми не дружимо:=)

11. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

от як тут розуміти? Наш дільничий коли мацає тім"ячко (а воно у нас досить велике) то каже що все нормально, а на моє запитання чи не завелике відповів: "добре що велике, ми більше переживаєио коли швидко закривається." І ніякого вітаміну "Д" не казав давати. І будь мудрий...

12. Plenilunio

Дивні люди ))) їм кажуть що все нормально, а вони того не хочуть ))))

13. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

ви про мене дивні? якраз я зовсім не переймаюся, порівняла слова різних педіатрів на одне і те саме. Де ви побачили, що я НЕ ХОЧУ?

14. Rostok

Rostok Well-Known Member

дивина в тому , що лікарі коментують по-різному, тим і заводять в ступор мамів.... Кожна мама хоче, щоб її дитина була здорова, от і вся любов)))

15. Plenilunio

та отож би всім таких педіатрів))))

з оцього:
    Ну бо, як на мене, рано у Вашому віці ще про велике тім'ячко переживати :)

16. Brenda

Brenda Member

Дівчата, ще я хотіла порадитись:) були сьогодні в лікарів на плановому огляді: невропатолог, хірург ну і сімейний:) В нас в ранньому дитинстві була пупкова грижа, ми тричі клеїли пластир, потім проходили курс реабілітаційного масажу ( грижа+ кривошийка), після курсу грижа назад не вилізла, все ОК. Але пішли сьогодні до хірурга, вона сказала якийсь бред, що типу грижа ще є, хоча пупчик вже давним давно не випирає, потім сказала, що їй не подобаються складочки малої, що вони не симетричні (хоча колінні складки рівні, ніжки рівні, складки, ті що нижче попи - рівні), короче сказала, що підозра на дисплазію і зробити узд. Коли нам робили масаж, то масажистка нічого про дисплазію не казала, про грижу сказала, що її вже немає ( це було, коли малій було 3,5 міс). Потім пішла до сімейного, все йому сказала, що хірург наговорила, він подивився сам, сказав, що ці " не симетричні складочки", то скоріше за все жирові складки, бо в малої ніжки досить пухкенькі зверху, на рахунок грижі сказав, що нічо не випирає, на його думку грижі там нема. Що робити: вірити сімейному і масажистці чи хірургу, яка в тій області по ідеї має більше розуміти, ніж вони; чи піти до якогоось іншого нормального дитячого хірурга?
    Чи робити то Узд на ніжки? Може то зробиттии для заспокоєння? Що робити з тою пупковою грижою? Сказала хірург, що ніби вона вже не виправиться пластирами, а що робитти з тою грижою- не сказала.

17. invisible

invisible Well-Known Member

Може зроби УЗД для заспокоєння. Ніжки мала добре розводить? Нас теж в 2 місяці посилали на УЗД кульшових суглобів через нерівні складочки. То швидка процедура. Я в принципі навіть не вагалася, чи робити, бо в дитинстві сама мала дисплазію і сиділа в стременах, тому боялася дуже, щоб в малої такого не було. Але тьфу-тьфу все гаразд. До ортопеда ходили в Охмадит, на УЗД - на Огієнка.

18. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

та зробіть, то ж 10 хв часу, зате будете точно знати

аналогічно

та що робити - різати, то ж хірург
    Он куми малому хірург вже пісюна хотів різати, там трішки закупорилось і шкірне сало не виходило - через місяць пройшло, там дільнична була адекватна і підказала, як допомогти
    На рахунок грижі - треба ще комусь показатись.

19. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

а чим небезпечна ця грижа?!

20. Мацьопа

Мацьопа Well-Known Member

Дівчатка, порадьте контакти нормального масажиста. А то в нас на ножках теж легка асиметрія складок і хірург рекомендувала масаж. Єдина, вона рекомендувала масажисту з поліклініки, а я туди на масаж ходити не хочу. Так от, порадьте будь ласка хорошого масажиста, який додому приходить. Наперед вдячна.

Статус теми:
Закрита.