Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Virginia, 4 Грудень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Gavil

Gavil Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

2. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Насправді, положення у прогулянці "від мами" у віці 6 міс без одного тижня то вже не страшно :) ролі не грає, тим більше що дитині то вже так цікаво :) кут теж надто малий, щоб придертися, просто дитина буде щоразу підніматися-тренуватися, але то вже на ваш розсуд. Моя і лежачи на спині вставала, напр я робила якісь маніпуляції з ніжкою, вона відчувала опору і починала качати прес :)
    Знаю кілька форумлянок, які пересіли ще раніше, бо так склались обставини.

3. Judice

Judice Закохана в гори ))

))) Думаю то трохи перебільшено.. У багатьох дитина в 6 місяців впринципі в люльку не влазиться або ж незручно, замало місця. Я в 6 міс малого була готова їздити з люлькою, але то було просто неможливо, він піднімався на руках, хотів усе розглядати. Пересіли в прогулку з піднятою на 30 градусів спинкою - поводився прекрасно. В нас прогулка з перекидною ручкою, то в позиції до мами він їздити не любив, використовувала її лише, коли сонце в очі било.. Взагалі, я чергувала слінг з візком - так було найкраще і мені і сину (в слінгу у такому віці не хотів довго сидіти, так голову вивертав, шо капець). Все індивідуально)

4. Людок

Людок New Member

Трохи відхилюся від теми.
    Ви в такому випадку, використовували слінг поверх куртки?
    тобто, по ідеї дитину одівали, як в візок?
    задушно не було?

5. Bulbashka

Bulbashka Active Member

Я думаю тут багато від дитини залежить. Наш Сашко вже досить великий. В комбінезоні майже на всю люльку. Відїздить в люльці ще максимум місяць. Тож треба нам буде пересідати в прогулку :girl_sad:

6. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

І в мене питання, то може здоров'я не дуже стосується, та все ж. Малий останні кілька днів агукає і свариться з піднятим язиком до піднебіння:) НУ і то відповідно такий дивний шипилявий звук виходить. І бачу шо йому то дуже подобається. Навчився чогось нового і дурачиться? В когось так дітки робили?

7. Judice

Judice Закохана в гори ))

Коли писала, що чергувала слінг з візком, то мала на увазі, що раз йду гуляти зі слінгом, раз із візком)) Синочок в мене жовтневий, усю зиму проходила зі слінгом - так було спокійніше і мені, і йому. Слінг одягала під куртку: восени мала таку досить широку куртку, син дрібний, то влазилися; зимою мала твердий намір купити слінгокуртку, але коли замовила від Катінки ту куртку і наділа її на себе - мама мія, я була як в парашуті (просто я мала і дрібна), тому той варіант відпав. Робила так: малого в комбезик синтепоновий, трикотажний слінг і пуховик, защібнутий до половини спинки малого. Коли було досить морозно піддівала шерстяну ххустину так, аби прикрити те "голе" місце на спинці малого, але то було буквально кілька разів. Виглядала нормально)) Коли стало тепліше - кілька разів виїжджала гуляти люлькою, а потім купили прогулку (Бацюзі Б8 - дуже задоволена). Весною - то в прогулці, то в слінгу. Літом докупила ерго і теж чергувала його з візком. Одним словом, багато залежить від дитини й обставин. Я ненавиджу гуляти по району - мене то нервує і вганяє в депресняк. Мушу десь їхати. Тому слінг чи ерго - моє все, взяла дитину, в маршрутку, в центрі погуляла, а вечірком з чоловіком після роботи машиною додому. Не раз їздила і візком пішки в центр, і на високий замок)), хоча мені не так і близько..

8. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

саме так, у нас періодично, по кілька днів, різні звуки видає. От останні кілька днів пищить, при чому такі високі ноти бере, що закашлюється потім :)

у США так само, я люльок не бачила ні разу. І ми використовували до місяця автокрісло, а тепер от уже 5 місяців возимось в прогулянці. Спинку припіднімаю вже давно.

9. invisible

invisible Well-Known Member

Я не говорила про прогулку в принципі, а про положення "обличчям від мами". Не знаю, чи то на візок розповсюджується, читала про таке положення на руках. Ну то Наталя-Наторелла більше в курсі, то здається в темі про слінги обговорювалося, вона посилання скидала на статтю, де детально описувалися недоліки положення "обличчям від мами" при нібито зовнішньому спокої дитини (мовляв дитина заспокоюється від надміру інформації). Однак повторюся, це було про положення на руках в мами, тому не знаю, наскільки актуально це в цьому контексті.

Ого, то у вас дійсно величенька дитина чи люлька маленька. Ми з нашим середньостатистичним зростом 70 см ще досі в люльці їздимо.

10. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

На руках чи у візку... спор не потемі ))) сам факт "не на руках" у тому контксті важливий)
    А у візку дитина одна, не відчуває маму, тому зоровий контакт їй потрібен.
    Ну але це більше стосується до меньших діток.
    Свого в прогулці возила з того моменту як сів. обличчям до себе
    Скорше люлька маленька. У мене люлька простора досить, а бачила такі маленькі, що мій грубасик і в 4 місяці влітку не вліз би...

11. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Ми в прогулянці з народження, нам сестра чоловіка віддала свій візочок (ми по грошах не розраховували на покупку свого), а вона в Англії жила ще тоді, коли малу бавила, а у них дійсно майже немає люльок, тому візок прогулянка обличчям від себе. Малий переважно спить там ,дуже рідко коли просто хвилин з 5-10 кудись дивиться, тому проблему з того не роблю. Та й заглядаю часто до нього.

12. natorella

natorella Well-Known Member

то на всьо розповсюджується
    но але людей не хвилює психологічний стан дитини, на жаль
    ну і в світах де з мальства возять і носять лицем від себе - вони і не намагаються привчити до рук (ггг)

13. invisible

Дівчата, прошу термінової поради. Знаю, що тут вже ці питання не раз обговорювалися, але зараз ніяк не маю можливості багато читати. Мала захворіла, перший раз. :sad: Вдень лягала спати ще здоровенька, а прокинулася з температурою 38. Зараз 38,3. Основне питання - коли збивати температуру? Ще нічого не давала поки що. Дитина млява, але не дуже капризує, сонна. Педіатр каже давати вже після 38. Маю сироп Нурофен і свічки Ефералган, чим краще збивати? Як відносно обтирань водою з горілкою, наскільки вони ефективні та безпечні?
    Педіатр оглядала ввечері, сказала трохи червоненьке горло. Нежитю, кашлю поки що немає. Прописала Назаферон, чи варто давати таке?
    Що ще наразі можна зробити? В голові все кругом іде, вперше захворіла, ще й ніч іде, вихідні...

14. natorella

natorella Well-Known Member

класіка
    заспокоїтись, класти біля себе, не перегрівати, ніяких обтирань горілкою
    я не збивала і в 6 міс юриних

15. Plenilunio

А може то і не простуда, а?

16. invisible

А що, на зуби? В нас вже вилізло 4, було без проблем, а верхні ніби поки що не прощупуються. Животик ніби не турбує... Не знаю, що то ще може бути...

17. Plenilunio

ну не все коту масляниця )))
    я також не знаю, але точно не лікувала б симптоматику без її проявів.
    Темературу міряй постійно. Якщо не дуже тяжко переносить - то певно я б не збивала...
    Ну і циця, циця, циця ))))

18. Almariel

Almariel Well-Known Member

нам, правда, вже рік був, але я 40 не збивала. один день в ліжку з цицею в роті у мами на животі чи на руках --- до вечора була здорова дитина з нормальною температурою. ще пропонувала пити воду, але вона буквально ковток робила і вибрала краще цицю.
    не допустити зневоднення і не перегрівати, як писали вище.

19. invisible

Цицю смокче весь вечір, але то більше комфортне смоктання, не чути щоб дуже ковтала. Як знати чи достатньо отримує рідини? І що робити вночі, якщо спатиме? Будити, щоб дати груди чи не варто, хай спить?
    Поклала її в одній маєчці (без памперса) і в шкарпетках. Накрила ковдрою. Чи розкрити?

20. Almariel

Almariel Well-Known Member

цього не можу сказати, бо ж не знаю, до якої температури вона звикла. я би клала так, як звичайно, або трошечки легше вдягнуту.
    38 - то не висока аж така температура. старайтесь, щоб циця була завжди поруч.
    коли в нас була температура при хворобі порядку 38, то я вночі не турбувала дитину, вона спала і вставала скільки їй хотілось, але вона реально вставала частіше, ніж зазвичай. тому я думаю, що ваша доня теж буде прокидатись, коли їй треба буде.
    не хвилюйтесь, все владнається.
    не знаю, чи то допомагало, але коли дитина хворіла - я дуже налягала на вітамін С з фруктів.

Статус теми:
Закрита.