Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Virginia, 4 Грудень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. марі177

марі177 Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

а хто давав своїм діткам Карніель?нам невропатолог виписала.

2. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Вчора були в дільничої - прослухала, все добре. А ось сьогодні зрідка але покашлює. Чи то чимось вдавився (слиною, або рештками харчування), чи то переживати? В разі чого, що робити, що давати таким маленьким? Слухати вже не хочу викликати, бо й так вже слухали тричі (я панікьор)) за 2 тижні.

3. Rostok

Rostok Well-Known Member

ще раз вам пишу: не рівняйте дитину під загальні граблі, бо все індивідуально!! мій Рос теж не любив лежати на животі, а тепер може цілу ніч спати з задертою п'ятою точкою до стелі)) 7 місяців - це не показник. Дайте дитині спокій і самі розслабтесь, га?))

4. Margarett

Margarett Well-Known Member

Нічого не треба переживати. Як би хрипи, то доктор прослухав би. Ви ж викликали. А те, що покашлює і від того давлення є, бо лежить горизонтально більшість часу, що зі слиною робити ще не розуміє. Вдається, то ковтне нормально, а як не туди трохи зайде, то закашлюється. То всі так.

---------- Додано в 11:41 ---------- Попередній допис був написаний в 11:29 ----------

Та така більшість = кількість, що не перевищує 50 %. Мається на увазі, що ваша мала зі своїм не бажанням лежати на животі далеко не одна така. Багато дітей цього не люблять у такому віці. То вже потім як старша стане, то більше буде так лежати, але це вже буде тоді коли вона сама усвідомить, що їй так комфортно. Моя дитина такого теж не любила, а лежала лише з моєї ініціативи і плюс до моменту коли навчилась вивертатись, то десь до 4,5 міс. Все, ніякого живота. Тому нічого страшного в тому немає, один любить таке лежання, одного заставлять, інший інертний і буде лежати в одному положенні, а ін. протестує ...

Останнє редагування: 17 Жовтень 2013
  5. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Ой, як то важко, коли дитина маленька і перша - нічо не знаєш) Аби б сказав сам, а то ж лежить і агукає)
    Ще питаннячко є: в мене малий хилить голову більше вправо, тобто коли лежить - повертає голову на правий бік і все тут, може і наліво повернути, але не так чітко. Якщо наручки беру то сам повертає голову лише вправо, наліво треба рукою, і то лише на пару секунд затримується. Я от думаю, чи то не кривошия чи як там. Планувала в 3 місяці масажики поробити - то це виправляється з часом чи як? Начебто чемно клала на різні боки завжди, правда вже старшим став - то перевертається з боків на спину, тепер тільки голова набік, і то більше право.

6. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

в нас теж таке буває і моя мама мене довбе "Ой,простудила,кашляє, давиться!"))розслабтесь!Ви не одні такі,немає чого переживати.

7. Margarett

Взагалі кривошию видно. Тобто доктору видно, особливо якщо ви були хоч раз на прийомі у невропатолога, то напевне бажили ту "жесть", коли дитині повертають голову по-черзі у боки. Тоді й видно, що є кривошия. З досвіду ми її мали відразу після народження і робили масажі за призначенням лікаря у 2 місяці. 10 сеансів + я слідкувала за головою. Все виправляється, то не катастрофа абсолютно. Лише треба точно знати, що є кривошия. За такого діагнозу вам відразу дадуть скерування у кабінет масажу ну або на дім приватно (я так робила). А щодо отих лежань на одній стороні, то слідкуйте за черговістю, перевертайте і не давайте весь час лежати на одному боці. І ще як вивертається - з махрового рушника валик (або ін. зручний спосіб) підперти голову, то не вивернеться. На ін. сторону ліжка кольорові іграшки, стрічки тощо нав"язати, щоб була цікавість перевертати голову у ін. бік.
    "Дітей годувати, як камінь глодати" - так мені все бабаця говорить. І то є правда.

8. daisygirl

daisygirl Member

Дівчата, а коли тім'ячко в діток заростає? Ми народились з невеликим, то в 6 місяців ще прощупується. Сьогодні в поліклініці сімейний лікар сказала, що треба вітамін д давати, щоб заросло.

9. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

вроді ,до року може прощупуватися

10. Rostok

Rostok Well-Known Member

ну прям без вітаміну візьме тай не заросте..
    у вас ще є час, заросте - не хвилюйтесь))

11. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

ми були в місяць - нічого такого не було, невропатолог ітак просто назначила 10 масажів загальноукріплюючих "на всякій случай", та масажисти - до речі не один - казали що в місяць то рано. Так що так. А в 2 ми були тільки на зважуванні-вимірюванні, та ж не бігати до невропатолога щомісяця)

12. Margarett

Є певні відсотки дітей у яких те тім"ячко заростає і в 3 міс, і до 24 місяці, у більшості 9-12 місяців. Ніж у вас все заросте то так і буде.

---------- Додано в 16:50 ---------- Попередній допис був написаний в 16:45 ----------

По-перше чого вона там назначила невідомо, що її насторожило чи так просто...
    По-друге, якщо неспокійно на душі, то ви ж викликали лікаря кілька разів, щоб дитину послухав то і невропатолого можна показати (можна навіть додому виклик зробити). Якщо справді то вам трохи здається вартим уваги, все ж треба показати і тоді все на своїх місцях буде.
    Навіщо вам на всякий случай, треба по ділу, а так лиш би масажисту заробіток дати не треба.

13. Brenda

Brenda Member

В нашої донечки була кривошия, вона спочатку трошки повертала голівку вліво, а потім взагалі перестала повертати. То ми в три місяці робили масажі, все виправили:)
    Вважаю, шо масажувати без потреби або ради профілактики немає сенсу, твльки за показаннями.

14. invisible

invisible Well-Known Member

У нас так само було в вашому віці. У візочку та в слінгу завжди любила спати лише голівкою на праву сторону. Потім, як почала добре тримати голову і сама крутити нею туди-сюди, все пройшло, масажів ми не робили.

15. katysik

katysik Well-Known Member

Ми теж більше любимо голову на правий бік тримати і у візочку все направо кладе, стараюсь чергувати трохи, іграйками задурюю, чи зліва до нього говорю, тоді сам повертається і так агукаємо, і сміємось на лівому бочку, називається знайшла мама вихід з положення :girl_haha: Хоча я й доволі перестрашена мамочка :girl_blush2:, з того проблеми стараюсь не робити, бо як пасемо коників чи на стовпчику, то голівку гарно і рівно тримаємо, і на різні бочки. Думаю і вам нема чого панікувати і масажики не варто робити просто так, а тільки за призначенням лікаря ;)

В мене є таке питання - в малого в роті на нижній десні є маленький білий прщик, дуже мені похожий на стоматіт, але на скільки мені відомо к-сть тих прищів має збільшуватись, а в нас один вже декілька днів. Замітила його запізно, були в лікаря, зразу б оглянула :sad:

16. Margarett

То напевне у вас "Лже зубчик", то таке буває, як вискочив так і зійде сам.

17. JuicyFruit

JuicyFruit Member

А може процес прорізування зубів супроводжуватися осиплістю голосу?

Уже й не знаю, що думати. Почалося у нас таке ще минулого четверга. Голос у малого змінився, в п"ятницю те ж саме. Приходила сімейна лікарка, послухала і сказала, що хрипів нема, усе Ок. В суботу до цього додався легенький кашель. Викликала приватного лікаря. Послухала кашель і легені, і сказала, що це швидше за все легка форма ларинготрахеїту. Виписала відхаркуючий сироп протягом 5 днів. Поки пили, все Ок (ні осиплого голосу, ні кашлю). Вчора закінчили пити сироп і знову малюк на вечір захрип. На ніч дали йому сироп. Всю ніч спав добре, не кашляв. А зранку знову осипший голос, прокашлявся. Навіть і не знаю що робити. Цілий тиждень дитина надзвичайно капризна, з рук просто не злазить. Голос дуже осипший сьогодні. Температури нема, кашель якийсь легкий і не постійний. Лікарка каже дати йому протиалергічний препарат для зняття набряку гортані. Ще й як на зло ми не у Львові. Завтра уже терміново повертаємося і до лікаря.
    Є версія, що зуби. Але ясна не спухли, тільки капризність.

Одним словом, понаписувала, бо трохи паніка є з того всього. Страшно, щоб гірше не було.

Останнє редагування: 18 Жовтень 2013
  18. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

не знаю наскільки це пов'язано, але остання партія зубів якраз супроводжувалась захриплістю, незначним кашлем, одну ніч була невисока температура

19. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

Маємо проблему, може хто стикався - у малої нариває нігтик на нозі, на великому пальчику. Обрізала рівненько, все було добре якби вона так ногами не товкла коли повзає, зламала ніготь навскоси аж до кутікули (не знаю чи добре пояснюю), ми обрізали той зламаний кусок, а тепер воно не зрозуміло куди росте і геть почервоніло, чим мастити? до кого звертатись? бо розумію що дитину болить, хочу зарадити але не знаю як... порадьте

20. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Я маю питання про полушку. Малий часто, майже завжди, як спить то заповзає на мою. Вона то хоч і тонка, та всеж переживаю чи то не є дуже зле.. Виглядає на то що він спеціально так робить.

Статус теми:
Закрита.