Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Virginia, 4 Грудень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Rostok

Rostok Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

не виключено, що таки так)

2. Redvisitor

Redvisitor Active Member

так воно ніби і не має всьо перетравлюватися, просто пюрешку не видно в каках :)

3. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

а в нас епопея продовжується. Я в шоці від сучасної української медицини. Подзонили до Гайдука щодо результатів аналізів, сказав, що вже потрібен антибіотик, бо по аналізах бачить, що вже є загноєння у вушку(?!), сказав дати Зіннат. Ми спробували дати, але мала почала так рвати, що капець, я перелякалась, дзвоню лікарю, а він каже, що якщо так, то їдьте в якусь (?!!!!!) лікарню капатись. В нас тим часом температура піднялась до 39,5, а це десь тільки близько пятої години по обіді було. Я в шоці, викликаю швидку, завезли нас в Охматдит, бо тільки там в тій годині можна застати ЛОРа. Подивився нас там ЛОР(зараз не можу написати прізвище, але його там в лікарні дуже всі хвалять) і каже, що вушка ІДЕАЛЬНІ і ніякого отиту там і близько немає. Але ж температура зашкалює і що турбує треба визначити. Порадив місцевого педіатра, яка якраз була на прийомі. Як ми чекали там чергу і всі жахи тої обдертої лікарні я упущу, але лікар нам дуже сподобалась - така дуже адекватна, чітка, водночас одразу побачила наш стан і по кілька разів все спокійно пояснила. На основі зданих аналізів сечі і крові поставили підозру на запалення нирок, ну і плюс ГРЗ, плюс таки лізучі зуби, що послаблюють імунітет. Місць в лікарні немає, тому нас вкололи(збили температуру), призначили лікування(в т.ч. і антибіотики) і відправили додому. Завтра ще зранку маємо приїхати на УЗД нирок. Одним словом, я шокована...знайти хорошого кваліфікованого лікаря,то шаленна проблема, а хвалений-перехвалений Гайдук відтепер у нас у списку нон-грата:sad:

4. Rostok

Rostok Well-Known Member

така реакція буває на ліки, нічого не поробиш((
    але, то , що лікар знехтував вашим дзвінком, це його дискваліфікує як лікаря!!!
    Ви були в центральному відділенні ОХМАТДИТу чи в Брюховичах? бо там також є хороші спеціалісти...

так, проблема, але якщо пошукати, то можна знайти))
    Рада, за вас, що натрапили на такого

5. WEDLADY

WEDLADY Well-Known Member

звичайно, але якщо дитина і так прийшла з рвотою, то призначати їй препарат, який в більшості випадків рвоту викликає(як нам згодом сказав сам) щонайменше дивно(
    ми були в центральному відділенні, туди нас привезла швидка

надіюсь, що так і є, нас тепер лікує Дудко Ірина Миколаївна, по розмові вона нам дуже сподобалась, надіюсь результат не забариться:)
    ПС. Сьогодні були на УЗД-діагноз підтвердився, таки є у нас запалення нирочок, тепер хоч діагноз зрозумілий.

6. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Ну от, ми в Україні вже тиждень, а ситуація з каками не змінилась - сьогодні 4 рази покакав, кожного разу після або під час їжі. Починати переживати? То що все в межах норми я знаю, хвилює то, що все так різко змінилося, і не повертається назад.

7. Rostok

Rostok Well-Known Member

ви були "на другому кінці світу", дитина мусить адаптуватись.. до місяця часу

а чо переживати??

8. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Я написала, мабуть, для того аби ще хтось мені сказав, що все нормально :) бо сама ніби розумію, але все одно є один маленький червячок, що точить і тому маю сумніви...

9. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Хвилюють 2 питання.
    Перше все ще про каки. Какає малий з натугом, пробувала чекати - раз в два дні, а кажуть що на штучному та на ЗГ - має кожен день. Не забийте камнями, але оскільки грудного при змішаному в нас меншає, відповідно і суміші вже їсть 100 грам за раз, ну +/-, то вид і консистенція змінюються - колір і запах той же, а ось формат став більш оформлений, ну як паста з тюбіка приблизно спочатку, а вже наостанок - рідше і жовтіше. Та мене хвилює, що стул рідко, і сам так тужиться, газики відходять, а ось покакати не виходить. Вже двічі трубочку використовувала, але не знаю чи дійсно не звикне. Вживаємо досі БіоГаю і укропну водичку роблю. Не хочу, щоб лікарі запічкали чимось типу Дюфалака і т.д.
    Друге - малий став зригувати, цього раніше не було. Стовпчиком регулярно ставимо ,повітря відходить, але потім може через певний часом відригнути і їжу. Не кожне їдження, але ж..Раз в день буває і фонтаном, кількість начебто не велика, але переживаю, бо наша педіатр казала що так не має бути.

10. invisible

invisible Well-Known Member

Ну а чого ви чекали??? Знаю, що не в тему і що не відповіла на ваше запитання, але просто трохи зло бере - стільки вже писано-переписано на форумі на цю тему, а ви на ці граблі наступаєте і позбавляєте дитину найдорожчого. Моя подруга через 2 місяці якраз при такій самій схемі повністю припинила годувати грудьми, бо "молоко пропало". Мені так сумно, коли бачу чергового "штучника". А у вашому випадку все ще можна врятувати. От хоча б Олею-glasses поговоріть - у неї досить довго не було молока, малий перші дні був повністю на сумішах, і вона кілька тижнів переводила його поступово з ШВ на ГВ. Вибачте за офф, але ну чесне слово, ГВ варто того, щоб за нього боротися!!!!! (до речі, пригадую вам радили звернутися до консультанта, їх багато на форумі, не пробували?)

11. Rostok

Rostok Well-Known Member

ну це вам навряд чи хтось скаже(це все таки відповідальність), але, якщо дитина нормально їсть-спить-бавить- какає(!!), то мабуть хвилюватись не варто))

12. glasses

glasses Member

Тож вставлю свої 5 копійок.

А Ви правильно робите?Звичайно, ні.Так факт це тяжко.Я майже не спала, тільки прикладала, прикладала і прикладала.Ніч я мовчу, я не висиспалась взагалі, бо який сон може бути?Якщо робити по схемі і прикладатись то молоко не зменьшиться, а ЗБІЛЬШИТЬСЯ, а ШГ зменьшиться.Так, факт, що легше.Знаєте, я мала не переборне бажання годувати свою дитину грудьми, адже це так класно і ніяка баночка не зможе замінити дитині МАМУ і ЦИЦЮ.За переваги ГВ я не буду писати.Моя Вам порада, зверніться до консультанта з ГВ.Якщо ГВ щось для Вас значить, звичайно.

От тут не скажу точно.При штучному в нас були гарніші каки ніж на ГВ:)
    Мусять дати пораду дівчатка-консультанти.
    Але спершу треба мамі ЗАХОТІТИ когось почути.

І мене.Вчора бачила в поліклініці - баночку,дитинка засинає, мама тут же дурочка.Так сумно, дійсно.

13. Rostok

Rostok Well-Known Member

дитині місяць... що тут ненормального. Дитина себе поводить так , як і має поводити в МІСЯЦЬ.
    запору нема...нащо трубочка?? тужиться.. ну така його робота)) для дитини все нове. Він має навчитись усього сам ,ІМХО...

14. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Іра, мій малий в такому віці тиснувся постійно! Постійно! Навіть поки спав постійно крутився і тиснувся. Через то тиснення будився, кряхтів у сні. І то не через те, що не може покакати. Дітки ще не розрізняють що їм заважає. От може наприклад повітря після годування стояти, а малеча буде тужитись ніби какати хоче. Він може так реагувати на будь-який дискомфорт. Тому я б не робила з того проблему.
    На скільки рідко какає? Незнаю як точно мають какати дітки на змішаному, але якщо дитині вдається самій покакати, то не варто лізти з трубочками.

Не кожне їдження? Мій зригує після кожного їдження і то не один раз. А до фонтанів я вже звикла... Ще ніхто мені не сказав, що то ненормально. Дивна лікар, серед моїх знайомих усі дітки зригували. І штучники і ті, що на ГВ.

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

І так свідомо-несвідомо дитина стане штучником.
    Реально сумно. Камінням не кидаюсь, єдине просто прошу спасати ситуацію, поки це ще можливо, поки ситуація не безнадійна, бо бачу ви з малючком "успішно" котитесь в сторону повного ШВ.
    Ой, блін, я в тому дундук, але може то в тему про ШВ, може суміш не підходить?

16. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

У дітей, яких годують груддю, може бути різна частота випорожнень. Материнське молоко містить ферменти /ліпазу, лактазу/, які допомагають дитині його перетравити. Діти які перебувають на грудному какають частіше, материнське молоко перетравлюється дуже легко, стілець рідший, кислуватого запаху, а на штучному рідше, бо консистенція каків штучників густіша, однорідна і тому щоб випорожнитись штучникам треба докласти більше зусиль і з цим виникають проблеми.
    При грудному вигодовуванні дитини в кишковій флорі переважає Bacterium bifidum-мікроорганізм, який надає найбільш сприятливий вплив на травні процеси, при штучному – кишкова паличка. Тому штучному вигодовуванні дизбактеріоз може затягнутись.
    Всі діти на крехтять, тужаться, червоніють і навіть зригують, коли хочуть покакати. Це не свідчить про проблеми з дефекацією. Малюки крехтять, бо в них ще слабо розвинені м’язи черевного пресу і їм необхідно попрацювати, щоб вийшли випорожнення.

---------- Додано в 10:00 ---------- Попередній допис був написаний в 09:54 ----------

Діти на грудному зригують набагато менше, грудне молоко як потрапляє то відразу перетравлюється, а суміш довго "стоїть". Але зригування є нормою в такому віці.
    На зригування впливає ще багато інших факторів. .

17. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

На скільки рідко какає?
    якщо сам, пробувала чекати, то раз в два дні, питаю, бо не знаю, наскільки критично. Я так і знала, що педіатр направить здавати кал на посів, а я не хочу, бо вони точно висіють щось, а в поняття дисбаку я не вірю. В мене наприклад його що раз знаходять, то там то там пробачте. Це брєд.
    Ой, дівчатка, прикладаю часто і з консультантами спілкувалась не раз..проблема може в тому що я спершу не прикладала..або він лінувався, візьме і не сосе - просто з нею лежить..не знаю..немає в мене ні приливів, нічого. Малий репетує біля груді і по всьому. Я вже і плачу сама разом з ним. Погана з мене мати якась.

18. glasses

glasses Member

Що Ви таке кажете.Все у Вас буде добре.Всі ми вчились і вчимося.Знаєте як мені було обідно, коли в пологовому не було навіть молозива.Зявилось в останній день.А ВИ тільки в онлайн консультувались?ЧИ запрошували додому.Все у Вас получиться, дитика тільки адаптовується.Вірте в себе.

19. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Дівчата відновлюють лактацію навіть ті, хто вже певний час не годував ЗОВСІМ! Дівчинка, яка була зі мною в палаті перестала годувати дитину, не було молока вже в грудях зовсім біля 2 тижнів. І за допомогою консультантів і своїй наполегливості відновила годування малого.

---------- Додано в 14:25 ---------- Попередній допис був написаний в 14:24 ----------

Ну та! Аякже. Шо ти дурниці говориш? Найкраща в світі для своєї дитини!

20. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Якщо на ГВ то може какати і раз на тиждень. Якщо на суміші то тут трохи інакше.

Статус теми:
Закрита.