Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Virginia, 4 Грудень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Margarett

Margarett Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

І я підтримую це. Бо вода надає дитині легкості тіла, але при тому у воді дитині (погано сидячій) важко зловити баланс тіла. Ми почали так купати коли вже дитина сиділа, бо спробували швидше то треба було підтримувати весь час. А так як сидить то лежачи і не втримаєш, саме захоче сидіти, а ще як черпаком зверху водою полити і додати качечку що плаває то супер - рай. З плачами прощались з ванною.

2. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

та вде сів :) і може деякий час (мо з півхвилини а то і більше) самостійно без підтримки сидіти.
    Я власне питаюсь через який час від самостійного сідання можна так.

3. Margarett

Та ні півхвилини це не час це лише початок. А треба, що б взагалі без підтримки. Ну може там спертись на стінку ванночки (чи ін.), але має сидіти сам. А то так трошки то початки за 2 тижні +- буде сидіти.

4. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Та я боюсь що за 2 тижні +- він встане без підтримки :) бо зараз підповзає, спирається і встає.
    Пс. звісно я шутю :)

5. Margarett

Всі діти різні є такі, що і в 9 місяців йдуть. Але то не треба спонукати, якщо сам собі встає і спинається - добре, але сам. А так хай краще повзає і викручується тим собі лише зміцнює мускулатуру (зв"зки і все решта) хребта. Бо є родичі, що ніби пришвидшують той процес, водять за руки (я б сказала волочуть) і дитина ніби тягнеться, але то зрадливе, бо не сформована міцність хребта ... Таким чином до травматизму не далеко. А як сам собі то впевнено робить, то значить готовий.
    Знаєте моя дитина сіла в 6,5 міс то так добре. До того такі спинання почались у 6 міс і за 2 тижні ми добре сиділи. Так, що вам вже скоро.

6. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

то власне те що я назвала "нестабільно". Крім того коли дитина у ванній я заради безпеки (щоб не наковтався якщо вляжеться) на початках набирала води небагато - десь на висоту моєї долоні. Тобто аж такої підтримки від води нема і навантаження на спинку таке ж як і без неї, дитина може просто втомитись тримати спинку, буде завалюватись. Та і зараз води йому набираю максимум по груди, а то і менше, бо повзає у ванній.

---------- Додано в 11:45 ---------- Попередній допис був написаний в 11:41 ----------

так само мій малий - як тільки сів - так зразу й встав біля опори. Але досі не стоїть без опори, хоча б символічної. Був недовгий період що він не хотів сидіти у ванній, вставав постійно, але то пройшло і зараз гарно сидить і бавиться

7. Rostok

Rostok Well-Known Member

за таке по руках тре лупцювати і до дитини близько не пускати!)

8. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

В мене знов питання (бо вже на тих педіатрів нема ради, таке вже ніяке)
    1. Чи нормально, що дитина вигинається, було менше, зараз - десь зо 3 дні більше. Переважно коли нервується, плаче, аж спину вигинає і голову якби назад. Начиталась про гіпертонус, якось лячно стало. Чи завжди це прояв цього гіпертонусу, чи як?
    2. Не знаю чи то животик чи ні..малий вередує..плаче-затихає і знов..як би тужиться..раніш ніби не турбувало. Біля груді не може захопити - захоплює, посмокче, і з плачем випльовує, і так може бути декілька разів, поки нормально не захопить.
    3. Скільки норма какати в такої малечі? Бо зо вчора какав лише раз, ну якщо трохи слідів на памперсі рахувати - то півтора. Не знаю, може це мучить його. Дзвонила в пологовий, там дитяча каже, що то може для нього 1 раз бути і нормою. Але ж пару днів тому какав стабільно 3-4 рази. Може чимось допомогти йому? Дякую.

9. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

я ніц проти немаю. Сама тільки за. Але спостерігати за тим як твоє дитятко, яке немає ще місяця, чуть не задихається і не спати 3 сутки, для мене було важко. Хоча і купали всі дні і носик промивали, і з вологістю в кімнаті у нас все гаразд.

п.с. Цю тему можна довго мусолити...

10. Rostok

Rostok Well-Known Member

це все дуже індивідуально... якщо ви живете в місті, можу порадити вам педіатра, власне, яка має справу з новонародженими (пишіть в ПП)

11. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Схоже на животик. За ніжками слідкуйте, якщо підгинає під себе, робить такий типу нервовий "велосипедик" - скоріше всього животик. Часто ще ніжки при цьому стають холодними. До речі, в мене мала і вигинається добряче, коли коліки, може і у вас звідти ноги ростуть

12. invisible

invisible Well-Known Member

Норма від 10 раз на день до раз на 10 днів :) Моя мала і досі може як раз на день, так і 3-4. В таких діток це все ще дуже нестабільно, все формується. Як бачите, що турбує, то зробіть легку зарядку-масажик. Мій чоловік брав собі малу на коліна і так їй робив масажик, то вона майже щоразу після цього прокакувалась :) Потім дуже автокрісло нам в тому помічне стало :)))

13. littlebird

littlebird Well-Known Member

В нас малий також так вигинається, а ще тужиться і крихтить, то нам невропатолог поставив діагноз гіпертонус. Правда не тільки на основі цього.

14. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Гіпертонус до 3ох міс - норма. Потім поступово має зменшуватись.
    Просто вигинання не є ознакою гіпертонусу.
    Тут тільки КОМПЕТЕНТНИЙ невропатолог може визначити гіпертонус і то за багатьма ознаками.
    Якщо таке, значить більше потребує тілесного контакту з матір"ю.

15. littlebird

littlebird Well-Known Member

Ну я написала, що не тільки за цими ознаками. В малого тремор підборіддя і ножки, не має шагального рефлексу(якщо правильно написала). Ну і взагалі він такий зажатий.
    Не знаю куди більше. Він весь час хоче бути на руках. Засинає в ліжечку, а потім після першого годування я забираю його на всю ніч до себе.

16. natorella

natorella Well-Known Member

в слінгу носити треба, саме у вертикал намотці, тоді при спаннідитина дуже добре розслабляється, навантаження йде на м*язи і тремор послаблюється

17. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Була я сьогодні в лікарні, на поверсі для новоспечених матусь ( у нас все добре, просто провідували куму :) ). Дуже багато діток то тут, то там плакали, і ось я задумалась - мій малий не плаче. Коли йому некомфортно чи треба щось, то він стогне, кричить, так, ніби свариться, нервується, але не плаче. І от я задумалась, а може то не є нормально?

18. Raven

Raven Мама малятка

То характер такий. Моя племінниця реагувала плачем на те саме, а якщо щось не те, то схоже на виття було.

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

В мого малого таке біле кругом ротика на губцях, якби наріст якийсь. Так не видно, проявляється під час ГВ. То ніби молочниця є, принаймі так сказала наша сімейна. Казала протирати розчином соди. Я трошки протирала і перестала. Щось то мало ефективно. Може хтось знає ще якісь методи?
    Нині на верхній губці воно якби трошки відстало, виглядає на білу здерту шкірочку.

20. Margarett

То найкращий метод, бо ніяких там побічних чи як то кажуть. Мали як всі, мастила. Накрутила на палець вати (так добре щоб весь рот зачіпало і відповідно змащувало) вмочила в літепний розчин Н2О+сода і гайда, інтенсивно. І все зійшло, забулось.

Статус теми:
Закрита.