Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Virginia, 4 Грудень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Rostok

Rostok Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка у перший рік життя 2 (продовження)

зайвим не буде, точно..

2. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я власне питалася, як виглядає насмарк у таких мацьоп, щоб оприділитися кликати лікаря, чи ні.

3. Rostok

Rostok Well-Known Member

в мене ясно було.. течуть(якщо рідкі), ніс забитий , дихає ротом(якщо густі)..

, тобто, мокрий носик чи шо..?

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ніздрі блистять, але мокрий, чи ні не можу зрозуміти.
    Щойно спав, то дихав носом, але носом в ночі жахливо храпів.
    Або то може я засильно приглядаюсь, знаючи що в старшого були соплі.

5. Brenda

Brenda Member

Дівчата, мала вже чотири дні не какає. Причому іі це не мучить: не тиснеться, не кряхтить, не мучиться. Але я переживаю... В нас таке було 2 -3 дні, але чотири дні шось ніколи... В когось таке було? Може, то варто зробити клізму? Скільки така дитина може не какати максимально?

6. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Мені казав лікар що 6 днів то нормально щоб дитина не какала. Якщо її то не мучить, то відставити паніку! :)

---------- Додано в 13:42 ---------- Попередній допис був написаний в 13:37 ----------

інформація з babycenter

7. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

А є ще якісь ознаки застуди, окрім як соплів? Може, у вас фізіологічний нежить?

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

Малий носом ще гірше храпить. Я майже цілу ніч над ним прокукала, бо здавалось, що душиться, але ніс, як не дивно дихає, тільки дуже голосно.
    Ідемо зараз в поліклініку, якщо лікарка приймає після обіду, то будемо тоді викликати. Щось я розпанікувалася.
    Соплів так і нема, ніздрі чисті.

9. Mammy

Mammy Well-Known Member

Мiй малий по 6 днiв не какав - i все було ок :)

10. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

мій в "ранньому дитинстві" :) 8 днів не какав, аж на 9-й "надумав". Але то було виключно гв і нормальне самопочуття дитини.

11. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Сашко також мав таке, може трошки раніше. Досить довго то тривало, також тут порад просила, переживала. То був фізіологічний нежить.
    В носоглотці аж булькало. Пройшло непомітно. Я тільки Маримером раз в день капала і якщо були сопельки то витягувала аспіратором. Хоча кажуть, що навіть краще взагалі не чіпати, швидше пройде.

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Звітуюсь.))
    Облітала я нині з ранку пів поліклініки.
    Лікарка глянула, сказала що багато діток так носом храплять і воно впринципі проходить коли дитина сідає. А чому воно так послились, бо погода різко змінилась, багато вологості. Відправила нас ще до ЛОРа. Та оглянула, ознак застуди також не виявила. Сказала те ж саме, що і сімейна. Правда прописала промивати носа Хюмером, крапати Називіном і ще відтягувати слиз відсмоктувачем якимось де ніби ротом треба тягнути.
    За відсмоктувач не знаю, бо щось по-перше, в аптеці знайти не можу, хотіла хоч глянути, по-друге, не знаю чи воно потрібно. Може то просто якась модняча штука, яку треба "пропіарити".))) Може хтось має таке і може мені щось сказати?
    За Називін також вагаюсь, бо якщо це не насмарк, а оте храпіння про яке я підозрювала, то нашо Називін?
    Поки що думаю достатньо попромивати Хюмером, далі побачим.

13. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Якщо то фізіологічний нежить, про який Вам перша лікарка сказала, то воно взагалі ніяких дій не потребує. Саме пройде. Ромік теж, як і багато інших діток, таке мав перші місяці. Нічого не робили.

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та от і в мого Святослава таке було, але вже не так аж. Бо тут дитина вже так в ночі храпіла тим носом, як танк. Я реально перелякалась, бо його певно до сусідів чути було.))

15. Margarett

Margarett Well-Known Member

Можу вам сказати за себе. По-перше ті штуки є 2 видів: такий як вам доктор казала, що ротом витягати і у вигляді груші (ніби суто ручний). Той другий то дуже важко наловчитись, але є мами, що то вміють робити без проблем - мені не вдалось, викинула і даремно гроші потратила. На подобі груші, випускаєш натисканням пальцями з неї повітря і з носа дитині витягуєш слиз. І ще він дешевший. Той перший, то дуже легко користуватись. Має вигляд авторучки з одного боку ніби загострений кінець на іншому прикріплена трубочка (десь 30 см) на кінці останньої є лієчка для рота, щоб висмоктувати слиз. Вставляється в ніс дитині і з тієї лійки витягується слиз. Безпечний, виробник серйозний. І взагалі, як на мене потрібна штука. Не подумайте не рекламую, говорю за себе. Мені дуже пригодилась і не тільки в маленькому віці дитини. Бо ті соплі мале не видує саме, а зликувати то теж не добре. Трохи той аспіратор є дорожчий від груші, але кращий.

Може то просто якась модняча штука, яку треба "пропіарити".
    Досить давно та штука є уже. Хто стикався той знає. Справа кожного особисто, але думаю у дитячій аптечці мав би бути. Хоча колись матусі без того обходились і діти виростали.

І щодо Називіну, ліки давні, але не довіряю я тому Називіну щодо малих дітей. Тому, що він трохи перепалює слизову. Є кращі крапельки для малих. І не факт, що він так тут дуже потрібен. Хюмер, Аква Маріс, Мерімер, то безпечні препарати і часто крім них більше нічого і не треба.

16. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Жанно, не слухайте тих порад! Нічого дитині не є...в нас теж таке було і я навіть не пам*ятаю коли воно зникло - стридор новонароджених вроді називається. Дитина хропе, хрюкає і ніби має закладений ніс.

17. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

+1
    Аспіратор не дешевий, але вартує того. Абсолютно не шкодую, що купили. Ми спешу грушу взяли, нічого нею витягти не могла.
    Але, коли в нас був фізіологічний нежить, то я з того носика нічого витягти не могла навіть аспіратором, а було таке враження, ніби там море сопель.
    А зараз аспіратор мені дуже допомагає, як тільки бачу кози в носику, секунда і носик чистий. То напевно не є річ першої необхідності, можна обійтись, але якщо є можливість, то штука файна і дуже зручна.

18. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Ага, саме так моє мале хропіло, я теж до дохтора побігла, а вона заспокоїла:

- то всього лиш.

З часом переростається без маніпуляцій, і мучити дитину не варто.

19. jalla

jalla Прогрес року 2013

Але він ще й чогось пчихає трохи забагато.
    Це мене трохи насторожує ще додатково. І лікарці я про це забула сказати.

20. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

я таких методів не визнаю! ІМХО
    ми цього принципово не купували. Носик чищу ватними валиками.
    І навіть як насмарк - обходилися валиками і марімером. І як мені щось не подобається (часте прихання, напр.) промиваю Марімером - добре віруси вимиває.

Статус теми:
Закрита.