Здоров’я малятка (перший рік життя)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 19 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. bagata mama

bagata mama New Member

Відповідь: Збільшені лімфовузли

Я не спец в цій області, але з власного досвіду знаю що лімфовузли реагують на запальний процес.Зокрема шийні могли відреагувати на вухо(спробуйте натиснути пальцем біля вушної раковини), горло(ви не заглядали?), на зубки... Консультація педіатра необхідна навіть просто для власного заспокоєння.

2. irys214

irys214 Well-Known Member

Взагалі-то її зараз нічого не турбує, хіба що зуби лізуть, але в грудні вона трохи хворіла, і власне в неї було трохи запалене вушко.
    Я тільки ЗА, але не знаю навіть до кого звернутись.

3. bagata mama

bagata mama New Member

Ну тут я вам не порадниця бо живу не у Львові. А попитайте дівчат з свого району- може хтось щось порадить. Будемо надіятись що то через прорізання зубів.

4. irys214

irys214 Well-Known Member

А що і таке буває???

5. Housewife

Housewife New Member

Вам слід обов"язково звернутися до ендокринолога.
    Доня ще маленька, тому не думаю, що можуть бути проблеми з щитовидкою, але лімфовузли то парафія ендокринологів.
    Не шукайте самостійно відповіді на це запитання, а краще зверніться до пеціаліста.
    Успіху вам!

6. levandivka

levandivka З яйцями...

Тут важливо зі спеціалістом не промахнутися. В моргу, знаєте, теж хороші специ працюють...

А в ЧаПи дивилися?
    Гуугля (якщо шукати) показує "приблизительно 149 из домена posydenky.lvivport.com для лімфовузли"

7. LILY

LILY Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка

мамочки хлопчиків звертаюсь до Вас! чи відсуваваєте Ви крайню плоть малюка,зі скількох (міс.,років) коли (під час купання...?)
    вчора зустріла сусідку вона на огляд 8-ми міс малюка запросила завідуючу і та їй сказала що КП треба залуплювати аж до кінця (і сказала звернутись до хірурга бо тре підрізати(((),чесно кажучи я собі це зі страхом уявляю,читала в журналах Мой реб,твой малиш пишуть що не рухати до 2-х років, в книжках пишуть з самого народження, я незнаю що робити порадьте бо так нехочеться потім дитину мучити???:girl_sad:

8. Natinka

Natinka New Member

В нас теж в донечки інколи збільшені лімфовузли але тоді і горло червоне. Теж б хотіла показати якомусь хорошому спеціалісту. Тільки трішки дихне на вулиці холодного повітря - зразу червоне горло.

9. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Колись тут на форумі читала статтю, як одна мама ділилися досвідом, скільки біди вона наробила своїй дитині слухаючи лікарів і відсуваючи крайню плоть.На жаль не можу її знайти.
    Я під час купання іноді легенько це роблю і зовсім трішечки.

От таку лікарку я б точно не слухала, мало того що дитині можна занести інфекцію, а й пошкодити голівку.

Я в шоці дитині тільки 8 місяців, що там може бути ще видно чи потрібно різати чи ні.Моєму племіннику 7 років і то сестра думає чи варто підрізати КП чи з часом все налагодиться.

10. LILY

LILY Well-Known Member

от і я про це, так уявіть з якою то силою треба залупити,мені здається що після того там всьо червоне,і болить напевно........"нє майо нєжалко" ото лікарі...

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Дівчата, в мене хоча і дівчинка, але в мене є брат. Так от свого часу лікар-хірург мамі сказав нічого там не рухати і не відкривати, тоді 20 років тому ще не було стільки інформації і нету не було..... ну мама і не рухала, при чому проблем з тим ніяких не було, не було запалень, почервонінь, все було ОК. Аж потім у віці 10-12 років у них в школі був медогляд, і в брата лікар виявив що голівка не відкривається. Пояснив що якби в дитинстві йому привідкривали час від часу то було б значно краще. Але вже це казати було піздно. Малий лежав на Орлика, і йому не просто підрізали, а вже зробили обрізання, чому зараз не скажу але мабуть просто підрізанням приблему вже було не вирішити. Це я не до того що треба всім постійно відкривати, полоскати, а до того що бувають різні випадки....

12. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Я тільки що детальніше придивилися до малого і мені здається що зробити так як радить ця лікарка такій маленькій дитині просто нереально, всьому свій час природа мудра нашим дідам ніхто КП в дитинстві не чіпав, та й доглядали точно не так як ми зараз трусимося над нашими чадами.

---------- Додано в 14:32 ---------- Попередній допис був написаний в 14:28 ----------

Та під словом підрізати лікарі і мають на увазі обрізання.Моєму двоєрідному брату теж таке робили в 6 рочків, ще й лікарі сказала тітьці - ваша невістка вам буде дуже вдячна.
    Хоча я читала, що все таки для чоловіків краще коли хірургічних втручань не було.

13. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

відсоток не пам"ятаю, але чимало хлопчиків народжується з фімозом. І якщо необережно відкрити голівку, то через маленькі тріщинки можуть з"явитися сінехії.

---------- Додано в 15:56 ---------- Попередній допис був написаний в 15:55 ----------

А обрізання і операція прифімозі - це різні операції!

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

в мого брата був фімоз.....але я не знаю набутий чи вроджений

15. veronka

veronka зла друзя

у моєї сусідки троє синочків, найстаршому, здається, 5 рочків, то ми з нею розмовляли якраз про КП і вона казала, що не рухає і не бачить в тому потреби, поки, ттт, у малих все гут)))

16. halusia

halusia Well-Known Member

Мамусі може хтось знає хорошого дитячого масажиста. Водила доцю до невролога. Та зауважила, що по одній стороні в дитинки мязи напружені. Коли покласти на животик і помацати плечики, сіднички, то з однієї сторони твердіші. А може хтось мав подібну проблему?

17. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Щодо фімозу у хлопчиків. До 3 років нічого рухати не треба. Фізіологія в дитина така, що до трьох років це нормально. Ми слідкуємо, як там все розвивається, але насильно нічого не відтягуємо. Є багато прикладів коли мами насильно відтягували КП, то заносили інфекції і без допомоги лікарів зараз не обходяться.

18. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Лілі, почитайте мою розповідь у гілці про некомпетентних педіатрів, я там написала все, що думаю з цього приводу...

19. Provizor

Provizor Well-Known Member

А в моєї донечка така проблема, страшенно пітніють ніжки... Єдиний варіант ходити по хаті босою, тоді все нормально. А як тільки легенькі тапки чи просто шкарпетки - година і ножки мокрі. Та й з прогулянки повертались часто з мокрими колготками. Я навіть шкарпетку не вдягала, все одно потіли:sad: Взуття якісне. Може хтось з таким зустрічався? Що порадите?

20. natorella

natorella Well-Known Member

тапки, колготи, шкарпетки - то всьо може бути причиною
    я коли малому даю махрові - 100% мокрі
    склад який в тих всіх речей?

Статус теми:
Закрита.