Здоров’я малятка (перший рік життя)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 19 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Abraira

Abraira Чорний пояс по хендмейду

Відповідь: Здоров’я малятка

Ще до того, як це прочитала, хтіла сказати, що то 3-ох денна лихоманка. В малого таке було, я ледве не посивіла. Головне, що поки т-ра, то дитя і бавилося і не марудило, а як обсипало... то капець був, видно був зуд, то малий сам вимучився і нас вимучив. За 3 дні все зникло саме по собі. Але в мене малий має чутливу шкіру і алергик, може у тебе мала легше то перенесе.

2. Iwka

Iwka Well-Known Member

І в нас таке було.
    Я спершу дуже перелякалась - шо то можливо сопельки, але ніц не вилазило - пробувала відсмоктувати спринцівкою - теж сухо... так ми капаєм молочком, і не переймаюсь... Бо гамати йому то не заваджає, і взагалі по дитині не скажеш шоб його то турбувало...
    Думаю шо то від звужених носових проток, і ми то переростемо... (наша педіатр теж так казала)

3. olerusya

olerusya sweet candy ;)

не знаю в яку тему написати, якщо не туди - то пошлете мене куди треба!:girl_smile:
    мене цікавить питання коли можна саджати дітей, а особливо дівчат? моє мале дуже вже хоче лише сидіти, кладеш - страшний крик! але родичі мені жити не дають - "НЕ МОЖНА ТАК РАНО САДЖАТИ ДИТИНУ!!!" всі ті страшні історії особливо про загиб матки не можу вже слухати! скажіть, хіба то правда? хіба воно якось повязане? можливо хтось знає якісь медичні докази цього, а не лише з власного досвіду? допоможіть розібратися!:confused:

4. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

На матку це точно не впливає. ( Читала в якомусь журналі).

5. levandivka

levandivka З яйцями...

Читав, що пов'язане. Вуха і матка мають дуже прямий звязок: коли на вуха зайву лапшу вішають - матці зле (і ногам спокою нема).
    А здоровлю малятка від того дуже зле. :)

6. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Мене одна мамуся мало не з"їла, коли сказала їй, шо то все байки про загиб матки від раннього саджання. Сказала, шо в неї є той "загиб", бо її рано почали садити. Ну то ладно, не знаю, де в неї той "загиб", але це бздури точно! Дитина може перебувати у сидячому положенні (наприклад, на стегні у мами) з самого народження, якщо дитину правильно підтримувати. А садити дитину самостійно (без підтримки) не варто, поки вона сама не зможе сісти, бо йде навантаження на хребет.

7. Angel

Angel Well-Known Member

Опсипало............

8. Відповідь: Здоров’я малятка

мене посадили в 4 місяці і і маю загиб матки...може то співпадіння, навіть іне знаю.. може в тому садінні рано нічого страшного немає..

а про хрюкання дитинки...то ще була версія від лікарів про сухе повітря в приміщенні , мотивуючи що батареї сильно палити можуть, чи калорифер. казали спробувати зволожувати повітря чи мисочкою з водою, чи мокре шось на батареї покласти....

9. natorella

natorella Well-Known Member

дитина ж тоді не сидить, мама просто її так тримає
    але поки дитина сама не сяде (пофіг чи то правда про загиб - в мене і так хлопчик) - я не садила, хоч і пнувся якийсь час. просто відволікала. забавляла. він так тренував прес. і в 6 місяців сам сів - з положення навколішки через коліно

10. olerusya

olerusya sweet candy ;)

підкажіть! в якійсь гілці читала про УЗД кульшових суглобів, і тепер не можу знайти!!!!!!!!!!!!! відправте мене туди, будь ласка !!!

11. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Коли дитина готова сидіти, вона сама і сідає. Розвиток дитини має йти поступово. Коли вона буде мати достатньо сили і дозріє до того моменту, то сама сяде. Якщо садити, то самостійно дитина може навчитися сідати пізніше, ніж мала би. Те саме стосується і стояння і ходіння дитини.

12. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

не варто дитинку рано садити не через "загиб", а через хребет.
    наша лікарка пояснювала, що в дитинки новонародденої хребет є рівний, як лінійка. З часом з"являються природні вигини. Тому якщо дитину рано саджати, то на хребет є велике навантаження.
    Але допомагати дитинці підтягуватися, тримаючись за ваші пальці, чи на пару секунд садити, щоб зробити вправу "неваляшка" - зовсім незле.
    думаю з 6-7 міс. можна вчити дитинку сідати, перевертаючись з пози рачкування. А от з положення лежачи на спинці далеко не кожна дитинка може в такому ранньому віці підійматися.

13. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

нашо вчити? сама навчиться...стимулювати інтерес,якшо він відсутній по певним причинам-ТАК,а вчити- НІ!
    ми сіли в 7 місяців,і то на пару хв..хоча сидіти хотіла страшенно,тоді замотувала у слінг і вона була задоволена:)

14. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Дівчата підкажіть куди мені звертатись (а може і не потрібно): В Андріаночки при народженні були плямки червонуваті на повіці і на ножці розміром приблизно з 5 копійок. Дитяча казала, що вони до 2-х рочків мають пропасти. Так ось: на ножці ніби світлішає, а на повіці так якби трошки припухло. Пальцем пробую - нечути нічого. Чоловік каже що то просто судинка так вилізла (каже в нього так було десь з пів року і само пропало). Та припухлість вже є десь біля двох тижнів. Я так думаю що до хірурга???

15. olenkastar

то до нього,але рідко який хірург скаже вам чекати-запропонує або азором або різати

у нас біли на одній повіці,на шийці,між бровами.зійшли десь до півроку-8 місяців. потім з'являлося почервоніння,коли малеча плакала в тих місцях,а зараз і того нема.
    а та припухлість турбує дитинку?

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я так поняла що в вас спочатку були просто плямки на шкірі, не випуклі, а просто плямки червоної пігментації, то так званий поцілунок аіста, він в багатьох діточок буває, в декого проходить, в деконо ні, в нас теж було на очку і на затилочку. На оці пройшлоЮ, на затилочку вже за волоссям не видно, мабуть теж пройшло. Я до речі в чоловіка не так давно на затилку теж під волоссям розгледіла такі плямки.... видно в нього не пройшло.
    А якщо плямка випукла - то може бути гемангіомка - то вже треба до хірурга показати - але він скорше всього скаже спостерігати за тим спочатку, щоб подивитись яка тенденція в тої плямки. В нас до речі під одною брівкою тепер червона плямочка маленька, розміром з голову муравья. Лікар сказала що це схоже на гемангіому, але сказала дивитись, спостерігати, почекати може само пройде. І не чіпати, хіба б якщо воно не дай Боже розросталось, заважало і т.д., тоді вже щось робити.

17. olenkastar

у нас прошло. Софія мала на животику гемангіому.не чіпали.зараз така блідоблідорожева,ледь помітна.казала лікар до років 3 взагалі не буде.якщо до року гемангіомка не червоніє і не збільшується,а йде на спад-значить все добре.такшо спостерігайте

18. Milka

Milka Moderator

У мене в малого така є теж ззаді на потилиці і до тепер вона видима, в малої аж дві на потилиці і одна між очками. Між очками вже блідне, тільки як плаче, або щось напружується то тоді вона стає більш видима. За тим треба спостерігати але не зациклюватись що щось не так.

Останнє редагування: 12 Січень 2010
  19. Vitaminka

Vitaminka Well-Known Member

і в моя народилась з такою плямкою на очку, зараз вже менш помітна, надіюсь зійде

20. МарянаК

МарянаК Well-Known Member

Дякую дівчата, трошки заспокоїлась. В нас на ніжцітеж вже блідорожева (у вигляді сердечка :girl_smile:), а на очку в кольорі ніби і не мінялась, тільки припухло чу-чуть.
    Цікаво від чого вони появляються, що в мене було не так під час вагітності?

Статус теми:
Закрита.