Здоров’я малятка (перший рік життя)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 19 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. irushka

irushka Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка

Ми на цих вихідних здолали отит без антибіотиків! Я випадково натрапила на статтю, що отити в 80% виліковуються без АБ, бо часті рецидивуючі отити якраз можуть бути наслідком тих АБ. Мала пожалілася на вушка з п`ятниці на суботу, її боліло, всю ніч не спала, наступного дня температура 37,2, а вночі вже було 38,4, я постійно міряла температуру і якщо би перевалило за 38,5, то точно би вже їхали до лора, а тоді антибіотик був би неминучий. На щастя, на ранок температури вже не було і болю не було, сьогодні педіатр підтвердив, що все добре.
    Так от, це вже четвертий отит був в малої і я можу порівняти, що з Аб ми лікувалися тиждень, а без АБ значне покращення за 2 дні! Аналізуючи всі попередні отити, роблю висновок, що АБ був потрібен далеко не в кожному випадку. Майте на увазі!

• Подобається Подобається x 8
  2. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

irushka а чим лікували?

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

В нас аналогічна ситуація..... в ліжечку досить часто просипалась, хникала, я її на руки брала, сісю давала... вона трошки цямкала і знов відрубувалась. Чи їй щось снилось, чи зубки лізли, чи фіг знати що.....
    Зараз я на то все плюнула, взяла її до нас в ліжко..... висипаємось всі, мала вже не будиться, хіба що пару раз перекусити.

• Подобається Подобається x 1
  4. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

:y: :y: молодці... ми теж так маму на 4 місяці переконали спати з доцьою,відтоді спимо -висипаємося(я і до того висипалася,але всетаки не так)...а яке то задоволення чути біля себе то сопіння:)
    тотоже... АБ просто пришвидшує виздоровлювання(і більшості випадків) на 1-2 дні

вважаю,що він потрібен взагалі лише в крайніх випадках,коли справді,він може допомогти,бо якщо ним лікувати всякі незначні хвороби,то коли він справді понадобиться,він уже так не поможе

• Подобається Подобається x 7
  5. irushka

irushka Well-Known Member

Тої ночі, коли був сильний біль - крапали Отіпакс, але він не допоміг, все одно мала мучилась і не могла спати, разом із краплями поставили горілчаний компрес на вушка, але мокра марля викликала в неї ще більший дискомфорт, тому просто прикладали товстий шматок вати і вдягали хустину, здається оте сухе тепло і було найефективнішим щоб полекшити біль. Наступної ночі, коли була висока температура, біль був значно менший і мала всю ніч спала, прокидаючись тільки попити. Оце і все.
    А взагалі якщо цікаво на ту тему, то задайте в гуглі "отит без антибіотиків" - багато корисного почитаєте.

• Подобається Подобається x 3
  6. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

як же мій малий кашляє!
    особливо ввечері, коли засинає.
    Добре, що кашель хоч мокрий.
    Хотіла лазолван купити, так чоловік (він в мене лікар) не дозволив. сказав, що не раз бачив хврих, які лікували наслідки лікування лазолваном. Правда я толком не зрозуміла які саме.

мед даю.

дівчата, хто що своїм чадам давав при мокрому кашлі?

7. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Колись давно, коли мій брат ще був малим а оті ліки типу лазолвану тільки зьявлялись....лакарка порадила мамі звичайний наш мукалтін і суху мікстурку( вона в пляшечках в сухому вигляді в аптеках рецептурних продається, водою розчинається). Кашель проходив і відхаркувалось все швидко.

• Подобається Подобається x 2
  8. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

або пертусін(він на чабрецю взагалі) + суха мікстура...але ми не пили,кашель сам минув.а от як я дістала кашель-то пила я і минув...
    а ше добре самому купити чабреця траву і варити,пити як чай

9. дашулька

дашулька Well-Known Member

Вже десь писала,але "ни ответа,ни привета",а питання для мене досить болюче!:girl_sad:справа в тому,що моя красуня боїться всього навколо.Хтось загляне у візок -кричить,пройде просто поряд-кричить,а похід у поліклініку кожен раз закінчується істериками ,що неможливо нагодувати й нічого зробити.Визнає тільки мене,тата,бабу,діда й все....всі решта родичі-вороги народу...Це переросте чи треба щось робити???свекруха приїзджала,то навіть у кімнату не заходила,дитина,як її бачила кричала неймовірно,а я цілий час вислуховувала лекції по поводу того,що я "дитину дикою зробила"...може ядійсно щось не так роблю...

10. Natalka

Natalka Well-Known Member

Дашулька, а дитина так само реагує на незнайомих людей і тоді, коли вона у вас на руках? І ще, чи є люди, які не живуть разом із вами, але на яких дитина реагує дружелюбно, або принаймі нейтрально?

11. дашулька

Natalka,навіть на руках,якщо бачить когось незнайомого кричить і то так ніби я збираюсь її віддати!!! ми живемо втрьох,а літом були у моєї мами,тому там до домашніх вона звикла й дружелюбно до них відноситься,а всі реша...головне до неї не звертиатись,а то буде капець! во такі справи...........

12. Natalka

Natalka Well-Known Member

Дашулька, спробуйте на прогулянці брати її на руки і здалеку показувати як бавляться дітки, чи як скажімо людина їде на велосипеді, інша мама везе возик, тощо. Але найголовніше ви це мусите постійно коментувати-розповідати, зацікавлювати дитину навколишнім світом, з часом дитина почне лояльніше ставитися до оточуючих

• Подобається Подобається x 4
  13. malibu

malibu Well-Known Member

Ми кашель такоє лікували сухою мікстурою( так радила дільничий лікар) і тьху- тьху допомагало. Виздоровлюйте!!!

Дашулька, а як ваша дівчинка відноситься до інших діток?
    Як мій карапуз тільки почав сидіти, ми їздили в візочку і спостерігали за усім що робиться навколо. Коли розглядали дерева (як вони колихаються) я йому зривала листочок, щоб він міг на нього подивитися ближче. Знайомила з чужим для нього світом. Тільки не навязливо, а дуже поступово.

Останнє редагування модератором: 17 Вересень 2009
  14. дашулька

Все без змін-так само кричимо,а вдома посміхаємось,бавимось....я теж завжди беру її на руки й розповідаю,що діється навколо...сподіваюсь,що такі напади у нас з віком минуть...

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

дашулька, в нас щось подібне...
    Живемо втрьох, я , мала, і чоловік. Бабці і дідусі в нас не часті гості.... то мала наша на вулиці якщо хтось їй посміхнеться - до всіх теж сміється, ручки може простягати, настроєна бавитись, ладушкі-ладушкі хлопає..... а от зутріли ми свекрів якось - мала розкричалась як вони до неї самі полізли цілуватись-обніматись. Так само злякалась мала моїх батьків, і ще там інших родичів. Ну, подумала я, то певно тому що вона їх рідко бачить і не знає. А потім ми йшли гуляти і зутріли сусідку- класна бабуля, приємна така але ми її вообше дуже дуже рідко бачим.... так мала прям до неї ручками лізла, за окуляри схопила... і зовсім не плакала.... а її ж вона зовсім не знає.
    Не плаче мала до дівчат з якими ми разом гуляєм бо вона їх знає. Не плаче до нашої дільничої лікарки.
    Вчора до нас приходила моя коліжанка - хресна малої, Юлька з нею пожизнєнно гарно бавилась а вчора таку істерику закатіла, що коліжанка вже збиралась додому, бо чо сидіти як дитина верещить як тільки її бачить, але мала потім якось заспокоїлась.
    І вот я до сих пір не розумію чому так

Останнє редагування: 17 Вересень 2009
  16. malibu

malibu Well-Known Member

Я десь читала в книжці, що якщо до вас рідко приходять гості і так само ви не часто навідуєтесь до когось то маля знає тільки вузьке коло людей, і коли хтось зявляється новий - це чужа незнайома людина, котра претендує на "нашу" територію і увагу батьків... А також там писало про "безпечну" відстань,( це відстань на якій дитина спокійно може розглядати співрозмовника, та коли цю відстань зменшити( переступити барєр) протест з боку маляти почують усі) якщо не помиляюсь не менше 70см.
    р.с. як буде трохи більше часу, постараюсь перечитати книжку.І повідомлю.

17. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Дашулька чому ви дувиєтесь, що дитинка не сприймає чужих людей?
    Не кожен дорослий терпів, аби до нього хтось чужий ліз би в обличчя чи рухав.
    Чому ж тоді діткам має таке подобатись?
    Міє маля й досі ні в кого взагалі на ручках не сидить. Навіть в тата.
    Й коли вчилося ходити, то за ручку можна було тільки мені його водити, інакше плач.
    Та я не переймалася з того приводу. просто моя дитинка дуже обержна і нікому не довіряє так, як мені.

Я залишаю за дитиною право обирати людей, яких підпускати до себе, а яких ні.
    Для прикладу, мою маму малий не бачив рівно рік. За пару годин перебування в одній квартирі вони вже чудово бавились. Зате деяку рідню, яку він бачить кожні вихідні, й досі не сприймає взагалі.

18. дашулька

дівчата,дуже дякую за інфу! напевно справді не треба хвилюватись й дитинка сама вибере з ким їй цікаво й приємно буде спілкуватись!!!!!!!!!!:girl_claping:ну маміна вона доця й все!:girl_in_dreams:

19. Росинка

Росинка Well-Known Member

Дівчата,хто водив двохрічну дитину до стоматолога?То треба до дитячого йти чи можна до любого? В малечі стали псуватися зубки дуже різко.Треба срочно йти до лікаря,а я щось розгублена якась сильно,напевно через вагітність. Підкажіть хто куди звертався, будь ласка.

20. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Росинко, моя сестра водила дитинку до стоматолога в дитячу поліклініку.

Статус теми:
Закрита.