Здоров’я малятка (перший рік життя)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 19 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Ксеня26

Ксеня26 Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка

Ми також капаєм лише АкваМарісом для дітей, не спрей, а каплі...спрей для дітей після року йде. Пробували якось звичайні для дітей нафтазин чи типу того...то ужас був, ліпше без експерементів.

• Подобається Подобається x 1
  2. Tereza

Tereza Active Member

а нам від насмарку якраз у вашому віці тільки "Пропаргол" і допоміг. Ці дитячі краплі продаються лише в державних аптеках, термін їх придатності десь до місяця; по капельці одній закапати пепеткою і балончиком всі сопельки легко витягуються.Процедуру повторювати тричі на день.
    В мого малого насмарк був ще з роддому, і "акваморісом", і "носоль", і "делуфен" пробували і мамине молочко теж, але насмарк все вертався і вертався знову:girl_cray: Лише після використання пропарголу (десь 2,5тижні)ми забули що таке насмарк!!!:girl_bye2:

3. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Дівчата,як довго буває насмарк,у малого ніби у ночі все гаразд,а дньом знову носик забитий,ще й пчихати і покашлювати почав,викликала лікаря,толком нічого не сказала,ніби вірусне-носоль,1\3 дитячого анаферону,ромашка. Як ви лікуєте такі простуди,поратьте!!!!!!

4. natusik

natusik Well-Known Member

промиваю саліном по черзі обидві ноздрі-після промивання відсмоктую грушкою(одну ніздрю закриваю пальцем, в другу вставляю вже попередньо затиснуту грушу-маю бебі комфортовську, дуже зручна) декілька разів. Якщо вночі важко дихати і їсти, то закапювала називін(там в залежності від віку упаковки),але не довше 3-4 днів.А ще вдягала на ніч теплі шкарпетки і п"ятки мастила зірочкою, а повітря в кімнаті зволожувала.

• Подобається Подобається x 2
  5. Масік

Масік Well-Known Member

У нас така сама клініка :sad: вже тиждень і нічого не помагає :) то стає чуть краще, то наново затягує, мабуть і справді вірусне, від кашлю зараз даю малому бронхипрет, при температурі давала мілістан в сиропі , а ще носик капаю молоком своїм і назофероном. Може хто знає народні методи лікування ?

6. карапуз

карапуз Well-Known Member

Я роблю ,це все (окрім зірочки), вже третій день,а соплі у Мартина як текли рікою,так і течуть :girl_sad:.Завтра їдем до лікаря,бо вже почав кашляти.Погано спить,погано їсть ,носик червоний як помідор...

7. Despina

Despina Well-Known Member

А у нас сопельки вже десь 3 тижні - це жах якийсь! Промивала і аквамарісом, і саліном, і мерімером. І Називін капала, і протаргол :8:. Трошки пройде - і знов починаються. Я вже не знаю, що робити. Лікарка дивилась, сказала - або алергія (травень, все цвіте), або зубки, бо крім сопель (ттт) більше ніяких симптомів.
    Може справді хтось знає якісь народні методи, інгаляції напр.?

8. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Своїм молочком можна капати не більше 3-х днів підряд, бо, якщо це - вірусне, то в молоці віруси ще швидше розмножуються...
    В малої нежить був десь тижнів 3,5 - чим тільки не капали, нічого не допомагало. Сам пройшов в один прекрасний день. Так і не знаю, що це було:no:

9. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Дівчата, так званий "насморк" у дітей перших місяців життя-це ніяка не застуда...Просто організм адаптується і вчиться справлятися з рідиною, яка накопичилася у носових пазухах або з"явилася як реакція на холодне повітря. Нічим крапати не треба, можна відсмоктувати, якщо дитинці вже зовсім важко дихати, або промивати Саліном чи його аналогами, якщо в носику щось насихає.
    Якщо насморк у старшої дитини, також не спішіть щось капати! Частіше прочищайте носа, промивайте теплою водичкою чи солоним розчином...
    Мій малий більше тижня має соплі, бо наївся холодного морозива+десь на вітрі холодному продуло. 3 ночі майже не спав, бо соплі не давали дихати. Але промивали Саліном лише в крайніх випадках. Організм сам має то все перебороти. Ми вже практично здорові, вчора навіть у фонтані хлюпався. Ліків/крапель ніяких не давала.

• Подобається Подобається x 3
  10. kati

kati Well-Known Member

А як взнати чи то застуда чи адаптація?
    Ми теж мали соплі коли саньке був тиждень.... і дільнича нам пудрила мозги що то пнормально у новонароджених, і 37 то нормально....і ми 3 дні часу згаяли, аж доки одного вечора не піднялась температура до 38.5 і дитина заходилась плачем.... приїхала інша лікар і константувала отит.

11. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Якщо немає температури чи інших ознак запального процесу. До того ж, для застуди мають бути якісь підгрунтя. Наприклад, я знала, що дитина після басейну пройшлася по вулиці, де був сильний холодний вітер, а вдома блискавично закинула в себе морозиво: тут і в дорослої людини горло може заболіти чи мінімальна застуда початися. Але якщо малеча не переохолоджувалася, не було ніяких причин для виникнення хвороби (це я кажу про немовлят, в яких є таке поняття, як адаптація носових каналів), то одразу ж капати носа-тільки ускладнювати організму оту адаптацію...

12. kati

kati Well-Known Member

ну так температура в немовлят може бути підвищеною, це не показник.:girl_in_dreams:
    Після того випадку я певне рік була перестрашена і одразу при буд яких підозрах викликала лікаря, та і вважаю це правильним, тільки лікар може впевнено казти чи то хвороба чи щось інше.

А на рахунок сопельок в більш дорослих діток- десь рік тому і повністю відмовилась від крапель , мій малий шикарно:girl_smile: висмаркується, то все що можна висмаркуєм, і мушу сказати що соплі проходять реально за 3-4 дні, при тому коли капала все підряд-затягувались до 3 тижнів. може це такий збіг, незнаю

• Подобається Подобається x 7
  13. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

От і ми захворіли...температура більше 38...дали Нурофен....наразі не збив...через 2,5 год. дам ще, якщо дитина надалі "горітиме"...носик забитий...слабість, спить і спить...пити не хоче...завтра зранку аналізиі поліклініка нас чекає......

• Подобається Подобається x 4
  14. kati

kati Well-Known Member

:sad:(((((( бідоськи, а вушка/горло? від чого може бути темпер?

ой, а в нас 4 діток з двору з вітрянкою, один з них наш сусід по поверху....мамочки і шо ж то буде[​IMG]

• Подобається Подобається x 3
  15. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

думаю, що і горло, бо зранку був хриплий....а ще з ротика такий запах іде...але на ацетон не схоже:girl_sad:

16. odree

odree Well-Known Member

краще зараз перехворіти і мати спокій :girl_smile:

• Подобається Подобається x 6
  17. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Не знаю чи в цю тему, але пишу. НЕдавно писала,що малий ножку кривить ліву трохи,носим тапки кімнатні ліву на праву(масажистка порадила). Сьоні побачила, що та ліва ножка сама якась вигнута від коліна до пятки. Не знаю чи здається,але чоловік теж каже трохи є. Може то наслідок кривошеї? До кого йти:невропатолога,ортопеда,хірурга????Воно пройде???

18. natorella

natorella Well-Known Member

шось не поняла - ножку кривить і тапки по різному? як то кривить?
    і - де шия а де ноги????

19. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

кривошея була з лівого боку і пятку кривить вовнутрь теж ліву, і ножка здається вигнута дугою та сама ліва...начиталась тепер в неті...рахіт..рахіт..признаки рахіту....вітамін Д не давала. А тапки по-різному носити щоб ножку не кривив. В куми малий так носив 3 місяці і все стало на свої місця

20. odree

odree Well-Known Member

зверніться краще до невропатолога, а краще до кількох. і порівняйте результати. не наганяйте самі собі страху

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.