Здоров’я малятка (перший рік життя)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 19 Вересень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. карапуз

карапуз Well-Known Member

Відповідь: Здоров’я малятка

У Мартина теж така проблема,але тільки на ніжках внизу.Причому,якщо дивитись ,то не видно,лише на дотик відчутно :umbrage:.

• Подобається Подобається x 1
  2. odree

odree Well-Known Member

зараз майже всі засоби для купання і т.п. дуже агресивні до дитячої (і не тільки) шкіри :sad:
    я стараюся зайвий раз не мити дитину милом.

• Подобається Подобається x 4
  3. Макарена

Макарена Well-Known Member

Може сухість шкіри пов"язана з весною, авітамінозом? В мого старшого теж така проблема, так нам визначають брак вітаміну Е і до речі, весною це найбільше проявляється, а ще як попадає під перше сонце, то взагалі шкіра, як шершавий папір, а після прийому вітаміну - краще.

4. Юстина

Юстина Well-Known Member

І в нас на ножках щось подібне. Зовні ніби не помітне, відчувається на дотик, а проявляється рожевими плямками після купання. Я мажу на ніч Оілатумом, а до вечора знову те саме...

5. Nery

Nery Well-Known Member

А от мене сьогодны подруга налякала - якщо лисіє в дитини потилиця (3-3,5 місяці) - то це початок рахіту! Це їй так лікар сказала! В мого потиличка лисенька, як бубен!!! Хто що знає про цю проблему - поділіться, будь-ласка, і чи правда це?

6. Ная

Ная Well-Known Member

Рахіт має купу інших показовіших ознак,а потилиця лисіє і від того шо дитина весь час лежить та ше й головою вертить,от волоссячко і витирається.В нас теж потилиця лисенька була,віт.Д не пили і жодного рахіту не маємо.

• Подобається Подобається x 6
  7. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

:xaxa: Марзм якийсь....
    Дитинка більшість часу лежить, голівкою крутить от і витирається волоссячко...який там рахіт...:confused:

• Подобається Подобається x 5
  8. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А він в віс весь цей час сидів чи бігав :)?
    Якщо серйозно, то це абсолютно нормальна справа, дитинка до пів року практично постійно лежить, вертить голівкою-ось волосся і викачується, а коли почне більше проводити час в вертикальному положенні то воно швиденько відросте,
    а рахіт то напевно в того лікаря, ще з часів вступу до медінституту,
    ух, повбивала-би

• Подобається Подобається x 5
  9. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

В мене малий кілька разів надень гикає. Що то може бути?

10. Nery

Nery Well-Known Member

І я їй те ж сказала, а вона мені - ні, і доказувати!!!!
    То певно дійсно лікарі такі мудрі у нас...:bad:

11. Olenkaaa

Olenkaaa Well-Known Member

о і в нас так було якийсь час назад десь протягом кількох днів, якось само минуло - так і не знаю шо то було:confused:

12. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Не зважайте:) А взагалі тільки по одній ознаці діагнози не ставляться. Як тут уже писали, рахіт має досить багато проявів, і якщо, з тих всіх ознак, є тільки викатування волосячка, то ніякого рахіту в дитини немає! Наша доця теж до 5 місяців мала практично лису потилицю - нічого, до 8 місяців такий чуб відріс, що тепер його постійно треба за вушко ховати:xaxa:

• Подобається Подобається x 3
  13. Lesunya

Lesunya Well-Known Member

Може бути, що наковтався повітря під час їди чи переїв. А, може бути і від того, що змерз:)

• Подобається Подобається x 2
  14. Nery

Nery Well-Known Member

Знайшла статтю http://www.malecha.org.ua/index.php?ind=reviews&op=entry_view&iden=74
    Тут сказано, що лиса потиличка може бути однією з ознак рахіту, але , якщо я правильно розумію, вона повинна проявлятись в комплексі інших ознак, а так - це дійсно просто від тертя голівкою...:)

15. Макарена

Макарена Well-Known Member

Зорянівонько, відстаньте від дитини, що ви шукаєте в ньому, хай собі гикає, добре, що не кашляє:)

16. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Та шкода його - то не дуже приємно:)

17. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Ой. і в нас була лисенька потилиця.. Так навіть трохи кумедно виглядало - всюди волосся на голові вже досить довге, а тут такий острівець :) У нас вже й сліду нема, що колись була лисинка :) Як вже дівчата казали, то від того, що дитина почала головою крутити. Цікаво їй все, от і намагається роздивитися навколо :) Знаю одного малюка, який собі навіть до прищика натер потиличку :umbrage: Але і в нього то все минулося, і тепер такий красень бігає :)

18. Натуся

Натуся Well-Known Member

І я трохи пооффтоплю :) Ми їдемо в середу вночі,так щоб мала спала,потім ще до суботи вечора будемо в батьків в Києві,а там поїдемо з мамою-свекрухою вже в Сєверодонецьк,знову вночі,то не знаю чи всі помістимось,бо беремо ще на прокат автомобільне крісло,а воно пів машини займає...:)
    Ну і щоб не було зовсім оффтопом- вчора була з малою в лікаря-здоровенька,можна їхати,ще правда сьогодні аналізи здали,до вечора мають бути результати,щоб якщо що,можна було підкорегувати до середи.А як дитині вугілля активоване давати?(то на майбутнє,для загального розвитку...)

• Подобається Подобається x 3
  19. Люша

Люша Well-Known Member

Дитині, напевно, краще смекту... Вугілля навіть мій майже 4 річний синуля не проковтне.

20. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

У нас також взаді голівка, лиса, але це малий витер ою ліжко, так як завжди спить на спині, на боку не хоче ніяк.

Статус теми:
Закрита.