Здорове харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Lebidka, 27 Квітень 2009.

?

Яке харчування ви вважаєте найправильнішим?

1. Роздільне харчування

56 голосів
    12,7%
  2. Вегетаріанство

23 голосів
    5,2%
  3. Сироїдіння

9 голосів
    2,0%
  4. Їсти все, але в міру (не переїдати)

336 голосів
    76,4%
  5. Головне, щоб смачно

16 голосів
    3,6%
  1. Rona

Rona Мама-йожик

Відповідь: Здорове харчування

я таке з гречкою витворяю :) ну не лю вівсянки... кришу ще до неї овочів, заправляю оливковою олією і смачно мені

2. Almariel

Almariel Well-Known Member

3. Левицька

Левицька New Member

4. Rona

Rona Мама-йожик

5. Talya

Talya Well-Known Member

а розвантажувальні дні (напр. раз в тиждень) - це здорово? (іншої теми не знайшла, якщо є - тицьніть, будь ласка)

6. Parazitka

Parazitka New Member

Напевно мені сюди.
    Я також тільки за здорове харчування (хоча така думка появилась зовсім недавно). При такому харчуванні я скинула 8 кг, які не повертаються (тьфу тьфу тьфу). Але вага застряла, на одній поділці і дальше не рухається.
    Ну звичайно зараз свята, тут вага не те що не буде падати, а наоборот ставати більшою.
    Але от всеодно. Така жієта мені більш до снаги, не потрібно ніяких причуд, голодань и тп.
    Можливо хтось з вас порадить хороший рецепт легкого блюда??? З курочки наприклад, чи салатик??? А то мені вжепритерлися всі овочеві салати, варене мясо і риба. Хочеться чогось нового, але відповідаючого здоровому харчуваню.

7. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

а запечена в рукаві риба/мясо/курка? Така смакота! намастити маринадом (фантазія безмежна, навіть без майонезу: сухе вино/соєвий соус/сметана+трави/часник) І багато часу не вимагає, і дуже смачно.

---------- Додано в 19:24 ---------- Попередній допис був написаний в 19:24 ----------

я взагалі холодною водою заливаю на пару годин. І варена мені більше не смакує.

8. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

Дуже рекомендую книгу Ар Эддар - Трактат о питании(її легко в мережі знайти). Книга дуже хороша. Там загалом дуже гарно описано про систему харчування, про різні чистки організму, зокрема там є розділи і з рецептами всілякими. Книга загалом йогівська, але там можна дуже багато хорошого знайти і просто для буденного життя.

• Подобається Подобається x 1
  9. OlgaSoroka

OlgaSoroka Well-Known Member

SOS!
    Дівчата,допоможіть моєму шлунку "прийти до тями" після свят!
    До повноти не схильна,але після свят рот не закривається-ХОЧУ ЇСТИ!!!!

10. Parazitka

Parazitka New Member

Дякую за рецепт)))Попробуала)))ММммМмм...така смакота))))А особливо з овочами)))

колись бачила цю книжку, навіть гортала)))

11. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

Дівчата, я до Вас!!! Я за здорове харчування, але в міру.
    Правда, моя міра пропала (((. Не влажу в свої улюблені штани, блузки стали затісні, треба зменшувати міру, бо скоро треба буде гардероб міняти, а я дуууже не хочу.

12. byrymm

byrymm New Member

А ми з чоловіком віднедавна їмо абсолютно все крім жареного (навіть зажарки в суп не робим), солокого і мучного(ніяких вареників, ніякої підливки підбитої мукою). Почали відповідно більше риби запеченої вживати і, дівчатка, я замітила, тошнота після жареної їжі зникла, жулудок не болить, що моя шкіра на обличчі стала світлішою, і зморшечки манюнькі під очима зникли, та й взагалі стала краще виглядати, хоча я дуже самокритична, а про то, що купа кг. скинула це взагалі щастя!))

13. mpaseflora

mpaseflora New Member

А я спочатку підсвідомо дійшла до роздільного харчування. Просто погано почувалась коли їла все підряд. Почала шукати літературу і пішло поїхало. І так добре почуваєшся коли поїдаєш продукти, які разом поєднуються. Тепер мені дивно бачити коли люди споживають перше, друге (наприклад, картопля з м"ясом:hang1: (чомусь в нас це дуже популярно)), а потім ще заливають все соком чи чаєм..:girl_cray:

14. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Відповідь: Психологія харчування

Якщо можна- поподробней. В цьому є щось погане? Ну я ніц не тямлю в таких речах.

15. Orman

Orman Модератор-бомба

якщо ви робите велику перерву між прийомами їжі, організм думає що настав голод і сповільнює обмін речовин = все що поступає відкладає про запас (ну бо не знати скільки "голод" буде тривати), а те що є в запасах не спішить спалювати, бо знову ж таки - мало лі, може цього року неврожай ...

тому для здоров"я і для фігури краще сприяти пришвидшенню метаболізму (він же обмін речовин) = їсти частіше (приблизно 5 разів в день) і потрохи, і не робити великих перерв між прийомами їжі.

Останнє редагування: 2 Жовтень 2012
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Ясно. Дякую. А якщо людина худа і не поправляється взагалі? То як тоді?

17. Orman

Orman Модератор-бомба

ви здивуєтесь, але так само. За нормального (незагальмованого) обміну речовин, організм підтримує оптимальну для нього вагу. Друге діло, що не всі власниці згідні з визначенням оптимальності свого власного організму (то їм забагато то замало), і ось тут працювати треба не з тілом, а з головою.

18. MYR

MYR Member

Маю запитання до знавців, навіть не я а мій тато, розкажіть нам темним чому шкідлива копчена їжа, в неті зайшла лише про приправи які використовують при копчені, але мене цікавить їжа приготована в домашніх умовах без шкідливих приправ.

19. famenlviv

famenlviv Well-Known Member

Я не дуже знавець, але коли харчувалася під наглядом дієтолога, то мені вони також наголошували про шкідливість копчених продуктів.
    Якщо це м´ясо, то до нього навіть в домашніх умовах додають спеціальну сіль з нітритом натрію, щоб м´ясо не сіріло, а мало гарний рожевий колір, при високих температурах білки утворюють з сіллю нітрозаміни, які викликають рак.

А ще при копченні дрова виділяють бензопірени, які також сприяють утворенню ракових клітин.
    Думаю, якщо раз на тиждень поїдати щось копчене, то воно не шкодить, а якщо кожен день...
    Як казав Парацельс- все отрута, тільки доза робить отруту непомітною.

• Подобається Подобається x 1
  20. MYR

MYR Member

Нічого такого мій тато не додає.
    Трошки дивно, колись люди готували лише на дровах, і захворювань на рак було менше ніж зараз.