Здорове харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Lebidka, 27 Квітень 2009.

?

Яке харчування ви вважаєте найправильнішим?

1. Роздільне харчування

56 голосів
    12,7%
  2. Вегетаріанство

23 голосів
    5,2%
  3. Сироїдіння

9 голосів
    2,0%
  4. Їсти все, але в міру (не переїдати)

336 голосів
    76,4%
  5. Головне, щоб смачно

16 голосів
    3,6%
  1. kristas

kristas Well-Known Member

Відповідь: Здорове харчування

шось давно я тут не писала :girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:
    згадала собі, що ніхто нічого не пише про гриби? вживаєте чи ні? які ? я от печериці дуже часто готую!

2. zaderyshka

zaderyshka Member

Гриби!!!!! певно вмерла б, якби їх не їла))) ну, але знову ж таки, маю кількох знайомих, які гриби принципво не вживають, бо "шось воно ніпонятне і важке для шлунку".

3. kristas

а які ви їсте? я найбільше на піст їх вживала, ну звичайно не кілограмами :) але завжди почувалась комфортно, і ніяких реацій негативних не мала (тхьу-тьху-тьху)

4. zaderyshka

zaderyshka Member

всілякі))) і гливи і печериці, і маслючки, всі які є такі і їм))) звісно, не сама збираю, купляю або в магазині або в досвідчених грибників, є кілька таких сусідів. Стосовно обох джерел отримання грибів певно можна засумніватись, чи настільки вони корисні-екологічні-чисті та решта бла-бла-бла, але я особисто не маю такого бажання. Гриби люблю і їсти їх буду)))

5. kristas

щодо елементів здорового харчування, таких як чорнослив, курага, фініки...як ви їх обираєте? бо сула, що яскравого оранжева курага - це суцільна фарба. курага має бути коричнувата...а ви що скажете? і де як ви використовуєте імбир?

6. Lebidka

Lebidka Well-Known Member

Для діток і для себе на перекус я беру яблучка, банани, горіхи (фундук, кешю, грецькі, якщо чоловік наб"є їх), родзинки (але попердньо помиті окропом і посушені рушником), для дітей ще можна сушені грушки і яблучка, ще іноді купую хлібці з різних злакових, ну і якщо є дом. йогурт можу його налити у пляшку з під йогуртуі взяти з собою )

---------- Додано в 11:31 ---------- Попередній допис був написаний в 11:11 ----------

Справжня курага просто висушена є справді коричневою, щоб отримати м"яку і оранджеву її сушать за допомогою сірки, а потім обробляють спец. жирами (як і родзинки).
    Я іноді купую таку курагу, але мию її окропом 2-3 рази, а щоб трохи вийшла бяка, можна її замочити у холодній воді на пару годин.

На краківському іноді можна купити хорошу справжню суху коричневу курагу, яку поки не замочиш, годі пожувати;)

З імбиру - мій улюблений імбирний чай з лимоном (+ мед, коли трохи вистигне) :)

7. marusenechka

marusenechka New Member

хочу і я викласти свої думки.
    Щодо купованих сухофруктів: дуже їх люблю, але переконана, що чим вони яскравіші і гарніші, тим менш корисні і більш напічкані хімією. Як і більшість свіжих. Курагу купую зараз рідко, частіше урюк - дуже смачно і корисно Він ціленький такий, з кісточками. Родзинки теж "попроще", але люблю з темного тіньового винограду)), в нас у друзів є сушарка - звідти смачні і корисні виходять сухофрукти, хочу і собі сушарочку! Горіхи дуже люблю!!! Але чула, що арахіс крім того, що алерген сильний, так ще й начебто накопичує з землі всякі врєдності. Не знаю... Їм його найрідше тепер.
    Щодо супів: чула колись від дієтолога, що супи, а особливо борщ - одна із самих некорисних страв!!! Тому що, в процесі приготування всі корисні речовини і вітаміни виварюються! Краще салат із свіжих овочів і зелені. А на м'ясному чи кістковому бульйоні - тим більше! І міф про те, що хоча би раз на день треба їсти гаряченьки супчик - необгрунтований нічим!!! Навіть якщо взагалі виключити супи з раціону, і з дитячого в тому числі, то ніякого негативного впливу на організм не буде!
    Мало їм консервованих продуктів, і домашньої консервації теж! Бо такі продукти провокують сильніше відкладення зайвого жиру і непотрібних солей в організмі (і суглобах особливо).
    В якійсь темі про те, що хто сьогодні готував, звернула увагу, що всі форумлянко багато готують смаженого!!! Мало хто варить, парить чи запікає... Дивно, всі ж ніби поборниці здорового харчування...
    Ще чула, що найкращий спосіб приготування м'яса - на грилі! Бо не додається ніякий жир, а той що є в самому м'ясі - витікає! Тобто, мінімум холестерину...

А мед при нагріванні вище 45 градусів дійсно стає некорисним і утворює якісь токричні сполуки, які накопичуються в організмі... Краще їсти ложкою мед і запивати ТЕПЛИМ чаєм чи молоком))

До речі, смалець сам по собі дуже корисний, і при вживанні і для зовнішнього застосування, але постійно смажити на ньому - нєєє... занадто жирно!)))

8. kristas

а я от тепер не можу, день-два, а потім шлунок просить "ріденького".

9. terezka

terezka котяка-вишивака

краще мед взагалі нічим не запивати і не заїдати, а їсти у чистому вигляді, ще й на голодний шлунок

для людей, у яких на нього немає алергії - він цілком прийнятний для вживання

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Orman

Orman Модератор-бомба

я вопче не їм сухофрукти - ніколи не любила
    Щось мені трохи дивно, а що тільки з супів виварюється? Як просто варити-тушити, то що не виварюється? Такими темпами на сироїдіння треба переходити.

І чого саме борщ прям став таким некорисним.

Останнє редагування: 4 Червень 2011
  11. Lebidka

Lebidka Well-Known Member

а взимку, що такого вітамінного ви їсте?

А ще дуже цікаво, який ваша сім"я Orman (та сім"ї ін. форумлянок-прихильниць здорового харчування) має раціон протягом дня, якщо можете, будь ласка, поділіться)

12. sunday

sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

7.00 - подъём вода+витамины
    7.30 - хлопья 5 злаков запаренных кипятком с вечера 40г (сухой вес) + курага 15 г
    8.00 - чай зелёный
    10.00 - кефир 250г + семена льна 7г
    11.00 - сыр домашний 50г
    13.00 - овощной суп 300г +_ салат овощной 200г + яйцо
    14.00 - чай зелёный
    15.00 - творог 150г + клубника 150г
    17.00 - куро-грибная запеканка 200г + салат овощной 200г
    18.00 - чай зелёный с мятой
    20.00 - творог 225 г + вода+ кофе растворимый щепотка)))

вот у меня такой рацион (ну сегодня например)

• Подобається Подобається x 1
  13. Orman

Orman Модератор-бомба

квашену капусту :), апельсини-мандарини-гранати-яблука, мед, горіхи.

нє, чоловік аж трясеться за сухофруктами. Це я така.

вчора
    сніданок - чоловік суп (так-так), рис, яйця смажені, сир (це приблизно, бо я сплю в цей час :)). Я на сніданок завжди мюслі з молоком.
    обід каша+салат,+черешні+кефір з булкою і то багаааато, я обідала два рази гггг в основному черешнями
    підвечірок чоловіковий - доїв салат
    вечеря-шось не припомню що їв чоловік (так я страшна дружина, але в нас в хаті вважається що дорослий здоровий чоловік якось може сам дати собі раду), а я дуже здорово (ггггг) повечеряла трьома бутербродами з помідорами і вроді шоколадки куском.

чоловік ще десь з горсточку сухофруктів схомячив

висновок - харчуємось ми просто, і не так щоб аж різноманітно. На вихідні на обід в суботу ще роблю рагу, а в неділю макарони з сиром.

різноманітність хіба в тому що в сезон їмо дууууууже багато сирих овочів (в виді салатів і так) і фруктів, ну і як раптом комусь щось приспічує то купуєм-готуєм.

супер парення-варення-смаження не наблюдалося в нашій хаті ніколи. На питання "а що в нас є поїсти" часто відповідь "зараз щось придумаю"
    Печіння два рази на рік на Різдво і Великдень (і то я цього року сачканула). Ну от не переймаємося ми так дуже їжею.

П.С. чоловік (маса тіла 86 кг) жме 120 кг, присідає з 125 кг, станова тяга 145 кг - (нашо я йому рекламу зробила)

---------- Додано в 18:31 ---------- Попередній допис був написаний в 18:22 ----------

я навіть не можу сказати що ми прям прихильники здорового харчування. ми прихильники здорового глузду :) сподіваюсь що зрозуміло.
    Вегетаріанство для нас - це трохи інше (ми християни до всяких східно-енергетичних течій ніц не маємо). Я вже пояснювала в цій і інших темах, що не вважаю його єдиним правильним способом харчування (навіть не глосувала в голосувалці).

• Подобається Подобається x 1
  14. kljysochka

kljysochka New Member

дівчата, знаю шо тема заїжджена і переговорена, але шось знайти не можу те шо цікавить...пастеризоване молоко. яке добре? чи є різниця по фірмах- методика ж однакова.. "селянське" молоко часто п"ємо (якшо нема можливості дістати перевірене бабське). шось про нього відомо?
    і ше - чи всі сухофрукти оброблені сіркою? навіть ті, де того на упаковці не пише?

15. Яруська

Яруська Well-Known Member

А жить когда?:khomyak::khomyak::khomyak:

16. ogyrechik

ogyrechik миється в бані

я от ніколи не любила снідати....тільки кава, ну і може кусочок сиру....переїхала на нову квартиру, і почала снідати, то ще так суп і картопля чи салат, до відвалу....і стала худнути....навіть ввечері не тяне зробити наліт на холодильник....

17. Skim

Skim New Member

Ну так звісно напхатися до схочу всякої всячини :mocking:
    А ні це ще не все, ще напитися досхочу (вміру;) ), а потім здихати від хвороб, шукати лікарів, от тепер життя дійсно класне. :rofl:

Я вважаю що їжа - це не розвага і тому непотрібно їсти, і пити все підряд, за принципом головне щоб було смачно. Я вважаю, що це помилка.
    Їжа - це процес наповнення організму білками, вуглеводами, жирами, вітамінами, мікроелементами тощо. Тому потрібно в першу чергу дбати про те щоб ці всі речовини потрапляли в організм і не аби як, а в найкращій, найлегше засвоюваній формі. А також потрібно слідкувати щоб в їжу не потрапляли продукти які шкодять організму, або їхнє засвоєння перевантажує органи травлення і це призводить до хвороб (м'ясні продукти). Звісно їжа неповинна бути бридкою на смак, але зовсім не обов'язково щоб їжа була дуже смачною. Достатньо нормального помірного смаку, головне щоб їжа несла здоров'я. І тоді людина буде здорова і красива.
    Їжа - це як бензин для автомобіля. Якщо ви заправите автомобіль не тією маркою бензину, то це обов'язково призведе до проблем. Саме тому коли ви заправляєте авто ви не думаєте про розваги, а дбаєте про те щоб в машині все добре працювало. На жаль багато хто з людей коли їдять то навпаки якраз думають про розвагу, про те як отримати максимальне задоволення від їжі, а потім страждають від хвороб і ожиріння.
    Їжа повинна бути природною, простою, з мінімальною кількістю термічної обробки, побільше сирих овочів та фруктів.
    Я не їм м'ясних продуктів взагалі. М'ясні продукти можна чудово замінити значно легшими продукти такіми як сир, яйце (1 в день) горіхи та бобові. Також я їм каші, овочі, фрукти. Ніколи не купляю консерви і різні кондитерські вироби бо там до біса барвників, консервантів, ароматизаторів тощо. Натомість вживаю мед, варення, цукор (не більше 50г в день)
    Потрібно не жити, щоб їсти, а їсти щоб нормально жити.

18. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

А я люблю м'ясо. Добру, якісну яловичину, телятину. Люблю стейки з кров'ю. А от свинина і курка добре напакована гормонами. Загалом не їм макаронів, картоплі, хлібо-булочних виробів( магазинних). Їм багато овочів, зелених салатів (з оливковою олією), молочні продукти купую італійські. Дуже люблю зупи. П'ю тільки чай без цукру або воду. Яблука пакую по 5-6 на день :)

19. Almariel

Almariel Well-Known Member

ще, здається, на хімії в школі розказували про різницю між рослинним і тваринним жиром. так от при нагріванні рослинний жир не корисний (утворюються якісь-там сполуки), але аж ніяк не тваринний. тому жарити краще на смальці чи маслі. (п.с. мені навіть смердить олія жарена.... важко без смальцю зараз - і не важливо яка олія, чи соняшникова чи оливкова, але по троху звикаю).

а що брати з собою на роботу їсти, щоб корисне було (а не бутерброд)? яблука - тільки пробуджують апетит. треба чогось більш калорійного, бо у мене між сніданком і вечерею виходить 12-13 год.

і ще питання: хтось купував біопродукти? наскільки вони справді натуральні? бо наприклад в Німції є біомаркети, де ціна в 2-3 рази вища за звичайні маркети, але всеодно продається молоко, яке півроку зберігається( але кажуть, що тут контроль за тим, що пишуть на продуктах - тобто біо дійсно біо.

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

вівсянку запарюйте кипятком, горішки. але 12-13 годин то якось трохи забагато як для вагітної. Я б носила готову їжу з дому з собою.