Здорове харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Lebidka, 27 Квітень 2009.

?

Яке харчування ви вважаєте найправильнішим?

1. Роздільне харчування

56 голосів
    12,7%
  2. Вегетаріанство

23 голосів
    5,2%
  3. Сироїдіння

9 голосів
    2,0%
  4. Їсти все, але в міру (не переїдати)

336 голосів
    76,4%
  5. Головне, щоб смачно

16 голосів
    3,6%
  1. Alstroemeria

Alstroemeria Well-Known Member

Спробуйте замінити ряжанкою. Не зовсім впевнена в корисності магазинної ряжанки, але в ній принаймі немає цукру та ароматизаторів.
    Ще роблю простий в приготуванні домашній йогурт (можна і з магазинного молока), а в якості закваски використовую йогурт Активія (Класичний, тобто теж без цукру і ароматизаторів). Теж на 100% не впевнена в натуральності такого йогурту (бо все ж без спеціальних заквасок), але доступно і просто в приготуванні.

• Подобається Подобається x 1
  2. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

На рахунок йогуртів, то в Сирних мандрах є натуральні йогурти без цукру, з наповнювачем і без. Смачні. Я беру без наповнювача, даю ложечку висівок :nyam2:.

• Подобається Подобається x 3
  3. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Правильне харчування-поняття дуже широке. Яке Ваше ставлення до глютену?Особисто я вважаю що від нього краще відмовитись, а отже лаваш попадає під заборону. Якщо ж ви не вважаєте глютен небезпечним для себе то думаю можна їсти, але лише бездріжджовий.
    І ще, інстаграмових адептів ПХ треба добре фільтрувати. За гарними фотками смаколиків і власного супер-пресу часом криються рецепти, що включають смаження на оліїї чи поради типу "не бачу в хлібі і випічці нічого поганого" і т.д.
    Однозначно ні. Ну тобто "щось корисне" може й є, але "щось шкідливе" є 100%. Мій чоловік на галичині працював-йогурти ми не їмо))) Хіба органічний йогурт. Але домашній все ж краще. З магазинного асортименту найбезпечніший кефір.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Rona

Rona Мама-йожик

Мене завжди дивувало: в домашньому йогурті лиш молоко і бактерії - він не до порівняння смачніший, аніж купований. Так само хліб домашній, в якому лише борошно, дріжджі, вода, олія і сіль, ну просто неймовірно смачний, а той купований просто г... То що ж туди дають? З чого роблять ті продукти, що домашні з простих інгридієнтів настільки різняться? (То все риторика, та відбиває охоту то їсти)

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. synuchechka

За йогурт поки не скажу, бо домашній ще не встигла зробити. Н днях буду пробувати. А от за хліб. Лежала в лікарні з жінкою яка на хлібзаводі працює, то казала що найменше хімії в них у звичайному білому хлібі, а у всяких темних, солодових, на заквасках і т.д. Є більше хімічних додатків.
    Особисто я магазинних і йогуртів, і хлібів/булок більше не їм. Хліб заміняю дієтичними хлібцями, йогурт/кефір спробую робити сама.

6. maavka

maavka Well-Known Member

За хліб, повністю згідна.
    А от йогурти сама не роблю, тому подобається Молокія, бюджетний варіант (про Сирні мандри не чула, якось спробую) і склад там хороший, навіть з наповнювачем. В Галичині є модифікований крохмаль.
    А в Молокії пектин, фрукти, сік буряка як барвник і здається цукор (але може і не всюди). Для мене цукор, то не страшно, я і так його мало їм. Але загалом, купуємо без наповнювача, бо мама купу варення наробила літом, то їх добавляю в йогурт, а такою висівки/клітковина(льону,гарбуза, розторопші...).

Надіслано від мого HTCONE, використовуючи Tapatalk

7. Alstroemeria

Alstroemeria Well-Known Member

Це справді так, бо з білого борошна простіше спекти пухкий хліб. От і додають до житнього чи іншого борошна всілякі покращувачі, розпушувачі. А для виготовлення кондитерських виробів використовують вже готові хімічні порошкоподібні суміші, які додають при замішуванні тіста.

Можливо хтось знає чи є щось шкідливе в дієтичних хлібцях (чи містять шкідливі домішки)? Чи можна їх вживати як альтернативу хліба чи печива?

8. synuchechka

Треба склад дивитись. Щоб не було там олії, ароматизаторів, і знову ж питання глютену: якщо ви його оминаєте, тоді лише рисові, а не житні\пшеничні.

9. Rona

Rona Мама-йожик

Взагалі зерно в хлібцях пройшло сильну обробку, аби стати отаким пласкеньким. Треба поцікавитись технологією виготовлення, аби сказати достеменно

10. raspberry

raspberry Well-Known Member

Ми беремо "хлібці-удальці", то там нічого такого немає.

11. Ассоль

Ассоль Dreams come true

А де ви їх купуєте? Я щось ніде їх не бачила наразі.

12. raspberry

raspberry Well-Known Member

В Арсені на Науковій є.

13. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Але знову ж у переквашених йогуртах значно падає кількість корисних бактерій. Хоча свого часу пила на ніч активію, то добре себе почувала. А от з іншими йогуртами, особливо польським, обсипало страшне. Хоч і активія далеко не найкращий варіант.

14. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

А знаєте, є щось таке, як смак до натуральних продуктів. Оті купи штучних додатків той смак в людини, мені здається, забирають. Це як відчуття спраги, якого нема, при тому, що людина не п'є води. Колись мені сказали, що от, як тобі добре, мол, повезло, що тобі смакують "корисні" продукти, а шкідливих не хочеться. Але, грубо кажучи, я думаю, що просто неможливо смакувати паровими овочами, якщо твої рецептори звикли до глютамату натрію. Це таке собі "виховання" смаку (а насправді очищення від штучного).
    Ой, дівчата, а на мене така печаль находить, як задумуюсь про всю ту їду. Хочеться їсти і розуміти, що це добро для твого організму, а не думати, що там не так - не їсти ароматизаторів/барвників і решти з тої братії, то найперший і найлегший етап, а от далі - йогурт то домашній, а молоко з магазину, ок - молоко домашнє, а що та корова їла і пила (те, що його повсюдно продають у пластику я просто не можу пережити), хліб домашній, а чим те зерно кропили, коли воно росло? І зі всім так, навіть маючи повністю свою господарку, ти все одно залежиш від того, чим кроплять свій город сусіди і що дощик тобі принесе....може то просто менше заморочуватись? Ті думки, з якими ми їмо, також мають вплив, правда?

• Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  15. Jusi

Jusi Ловець емоцій

@Mansikat, тоді купляти органічні продукти, там за тим всім слідкують відповідні сертифікайні органи.

16. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Поділіться, які? Як на мене то чистої води фарс у нас в Україні.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  17. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Я теж погоджуюсь, що справжні органічні продукти для нас простих смертних - це не зовсім правда. Пам'ятаю, бачила програму, що в Києві є спецмагазини з отими органічними продуктами, де закуповуються депутати та інша еліта. Цін точно не пригадаю, але дуже дорого. Хоча і в тому випадку, я б докінця не була впевнена в їх 100% органічності.

І ще трохи офтоп, але як мене бісить реклама оранічної типу горілки- всякі преміум еко-водка, чиста сльоза і т.д. Аж плюватися хочеться на ту брехню і обман, спрямований на викачування грошей.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Jusi

Jusi Ловець емоцій

Сертифікати | Органіка Україна Тут розказується про міжнародні стандарти.
    Ось цей значок - це 100% органічна продукція, самі сертифікувались в цієї компанії.

Останнє редагування: 25 Березень 2016
  19. synuchechka

Я теж їх купую)))
    А Ви знаєте, що не потрібно його навіть кропити нічим, аби мати достатньо приводів не їсти його. Сучасне зерно пшениці дуже-дуже сильно відрізняється від того яке сіяли 100 років тому. Лише глютену у ньому вже на 80% ніж було 100 років тому. А ще сіль та інші речі в самому зерні просто зашкалюють. А стосовно кукурудзи-80% кукурудзи в світі є генетично модифікована. Тобто вже саме зерно пшениці чи кукурудзи шкідливе, навіть якщо виростити його в супер-еко умовах.
    Особисто я зараз дуже сильно мінімізувала кількість пшениці та виробів з неї у своєму раціоні. В майбутньому планую взагалі від неї відмовитись, але не все зразу)))
    --- дописи об"єднано, 25 Березень 2016 ---
    Знаю точно що в магазині фуд енд вайн на верху сахарова продають органічні йогурти, кефіри і сметану, молоко. 0.5 йогурта-22 грн, а кефіру-17 грн, якщо не помиляюсь. В шкляній тарі, а не у пластику. Сама не пробувала, тому за смак не скажу, але виробник український. І у фуршеті на сахарова теж є органічний сир, масло, сметана і таке всяке.Правда не завжди є в наявності.

20. Rona

Rona Мама-йожик

@Mansikat тоті чисті рецептори не дають розслабитись, я Вам кажу... :connie_pull-pigtailОто посиділа з мужом в кафе, з'їла панакоту, а через півгодини в роті противний післясмак хімії.