Здорове харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Lebidka, 27 Квітень 2009.

?

Яке харчування ви вважаєте найправильнішим?

1. Роздільне харчування

56 голосів
    12,7%
  2. Вегетаріанство

23 голосів
    5,2%
  3. Сироїдіння

9 голосів
    2,0%
  4. Їсти все, але в міру (не переїдати)

336 голосів
    76,4%
  5. Головне, щоб смачно

16 голосів
    3,6%
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Здорове харчування

У мене також проблеми з шлунково-кишковим трактом, тому я купила собі пробіотики і амінокислоти. Ну не наїм я стільки кефіру фізично.

2. terezka

terezka котяка-вишивака

тим більше, що кефір має бути правильним (а не кефірним продуктом)

3. Маруся-мама

То точно! Я тут купую такий спец, з молока корів які харчувались лишень травою. Дорого, але краще дорожче, ніж будь-що.

4. slobodianka

slobodianka Member

Дівчата, а от ви, ті хто здорово харчується, чим вечеряєт?
    напишіть ваше дене меню, будь ласка

5. Маруся-мама

Протеїн і овочі. Тобто кавалок мнєса (ніякого червоно м’яса, аля гов’ядина чи свинина) і відерко салати. :girl_crazy: Ну порція звичайно не така велика, але просто співставлення має бути саме таке - якщо кусень м’яса такий поважний, то салати має бути в кілька раз більше.
    Зараз зимою не хочеться їсти, то тарілка овочевої зупки мені вистачає.

6. sunday

sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

в мене останній прийом їжі ( я їм 5-6 раз на день) - це домашній сепараторний творог у різноманітному вигляді - солодкий ( з стевією) з какао,з ванількою,солоний з овочами,запечений.

7. slobodianka

slobodianka Member

тобто, виходить що на вечерю білок
    а от сніданок, обід що собі дозволяєте?
    оскільки зараз готую я, то хочу своїх повільно "присадити" на здорове харчування, але стільки інформації, що в голові не вкладається. от зараз складаю меню на тиждень і не знаю з чого почати
    всякі майонези, жирності ми не їмо, але і щоб раціонально харчувалися, також не можу сказати, тому можливо хтось шось підкаже

---------- Додано в 15:09 ---------- Попередній допис був написаний в 15:07 ----------

і ще от за часті і малі прийоми їжі, як вони виглядають і який проміжок між ними? бо мені легше напертися від пуза і не їсти цілий день, а потім знову накинутися на їду, тому і проблеми виникають, чи навпаки цілий день шось жувати, але то далеко не здорова їда-цукерки, колбаса, знову цкерки. тільки не кидайте помідорами

8. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Не забувайте ще за просту воду - вона, як і іжа, має бути присутня щодня і в нормальній кількості - 2-3 літри на дорослу людину.
    Щойно проснувшися, я звжди випиваю стакан води, бо вода запускає роботу ШКТ. Снідати ви можете кашами - молочними, на воді, з додаванням сухофруктів, горіхів. Сніданок має бути помаксимум поживний. Може бути якийсь тост з авокадо, до прикладу. Можна омлет, домашній сир з ягодами, фруктами.
    Але не канапки зі сиром, ковбасою)
    Потім за 40-60 хв можна зробити собі чай, компот випити або просту воду. Я не запиваю їжу, хіба зовсім трішки інколи. А ви - як хочете, бо щодо цього є різні думки.
    На перекус може бути яблуко, апельсин, мандарин чи інший фрукт. Або якщо любите солодке - то кусочок чорного шоколаду, до прикладу.
    На обід - суп, риба печена, куряче філе, телятина, багато салату різного, заправленого оліями, йогрутом, сметаною - хто, що любить. Макарони твердих сортів, печена картопля, рис, гречка - теж можна на обід. Але памятайте, що салату має бути половина десь порівняно зі всім іншим разом, що ви будете їсти на обід. Це може бути й інші продукти, до яких ви звикли, все не перерахуєш, але готувати краще - або пекти, або варити, намагайтеся уникати смаженого. Загалом, якщо хочеться чогось вуглеводного протягом дня, то краще це перенести на обід.
    На перекус - можете йогурт, ті ж фрукти і ще чогось легкого.
    На вечерю - білок (риба, куряче філе) і багато салату. Можете сир домашній собі чимось заправити - зробити його або соленим, або солодким, або зробити сирнички.
    Ну і не забувайте про воду, її треба пити весь день по трошки і дуже часто. Особливо, коли хочеться щось пожувати, щоб перевірити, чи це дійсно голод, чи потреба в рідині.
    А загалом - то в неті дуже багато інформації про корисні сніданки, вечері. Трохи часом різняться і суперечать, але якісь приблизні висновки на початок можна зробити.
    Але отак за тиждень-два дуже важко ще переключитися на нормальне харчування, починайте краще з чогось одного, все поступово. Почніть, наприклад, з води. Виробіть звичку її пити постійно. І не їжте пізно ввечері.

• Подобається Подобається x 1
  9. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Я теж так колись робила, зараз трошки вдосконалила процедуру: звечора розвожу в горнятці кип"яченої води ч.ложку меду і плястерку лимона на ранок воно все добре розчиняється і натягує смаку лимону, випиваю щойно як прокинусь, а тоді десь через хвилин 15-20 сніданок .
    Маленький секрет переходу на правильне харчування: здорове харчування починається в магазині.Якщо ти не купиш шоколаду-ти і їсти його не будеш. Я як ходжу по магазину зразу мушу набрати овочів-фруктів-горіхів: навіть якшо мені їх не хочеться, і я собі думаю "ну коли я це буду їсти?" чи "ну як я це буду готувати" і т.д. Шо купиш то будеш їсти. Головне не приносити "шкідників" в хату.
    Ше в мене є кілька продуктів типу маст-хев:
    1. Гречка (то взагалі моя любоффф, можу її їсти нескінченно з будь-чим)
    2. Куряче філе (Зварити в воді чи в парі і можна їсти майже без нічого)
    3. Овочі (будь який набір овочів з оливковою олією, травами, свіжозмеленим перцем-тільки без солі!!!, це моя улюблено їжа цілий рік, тільки літом одні види, зимою-інші)
    4. Фрукти (заміна печиву і цукерочкам, знову ж таки залежно від сезону)
    5. Вівсяні пластівці (з молоком і родзинками-найкращий сніданок)
    6. Твердий сир і насіння соняшника/гарбуза (це вже не те щоб здорово, це моя слабкість, перекус, і шоб зайняти чимось перегляд фільму-все одно багато не з"їси)

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

все дуже добре, тільки нащо кип'яченої? Краще мінеральну, негазовану звичайно, або прости звичайну, але сиру, з кип'яченої жодної користі

11. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

та я знаю, що це не найкращий варіант. просто звикла, тільки таку воду зазвичай п"ю. Просту воду з крана не ризикую пити, мінералку купую рідко, бо і їй не дуже довіряю. Хоча мабудь вартує частіше її пити....

12. slobodianka

slobodianka Member

звичайну з крана? а в ній яка користь?

13. Маруся-мама

Я купую чеколядки дуже часто, он тільки їх не їм. Недавно дуже мені захотілось знову какао у мому організмі, то я купила спец - безґлютинову і без цукру, натуральну, органічну. З’їла з великим задоволенням. Дуже була задоволена своїм вибором.

Зараз в хаті КУПА пляцків, я вчора на них дивилась, шваґро казав, та що тобі від кусочка буде... а я собі думаю, он не знаю що буде, не певна. Не готова аби то знову споживати. Не з’їла ні кусника, хоч готувала все сама. Наготувала по-українськи. :girl_blum: Навіть з тим наготовуванням я на Свята не переїла, бо я не мусіла всього пробувати, що було при столі і не мусіла за тим столом сидіти.

І це не справа в силі волі. Це справа в наведені порядку в своїй голові. Сили волі у мене немає, у мене є розуміння, що я можу не спинитись, тому я себе не провокую на експерименти.

Те, що купувати треба добрі продукти це зрозуміло. Я всеосно дотримуюсь думки, що все починається з голови. Якщо в магазині накуповуєш одні солодощі і більше нічого, значить в голові молох. Якщо в голові порядок, то пройдеш повз відділ з солодким і навіть нічого не купиш.

14. slobodianka

slobodianka Member

йой, як його навести? ніяк не можу

15. sunday

от я точно знаю,що буде - я одним кусочком не обмежусь((( :girl_cray:мені тільки відчути на кінчику язика щось заборонене,і всьо...капец - зажор до рання,спершу солодке,потім бутерброди з майонезом,а потім мучусь від хворого живота. Так що мені краще не "пробувати":girl_devil:

16. Маруся-мама

У нас є велика тема саме про це. Там в темі є посилання на ЖЖ одного психолога яка працює з харчовими розладами, а також Марійка-Orman десь давала посилання на книгу яка власне ставить мізки на місце. О, а ще я недавно знайшла цікаву книгу, про яку згадала в відповідній темі.

17. slobodianka

slobodianka Member

а як та тема відповідна тема називається, вибачте, я в танку

все, побачила, вибачте

18. Сана

Сана Active Member

Психологія харчування, напевне

19. Retaret

Retaret Well-Known Member

ой, дівчата, а в мене сьогодні якийсь такий "водопой" вийшов. Я за день день десь 1,5 літр води випила. І нерозумію як так вийшло, ніби пила не від того, що спрага якась була чи що, але просто не хтілося ні кави ні чаю і отак ту воду глушила великими горнятами на роботі!!!

Ну я звичайно знаю, що то корисно, всі кажуть 1,5 - 2 л тільки самої води щодня взагалі треба пити. Але я того ніколи не робила, а от нині якось так вийшло... Перелякалая трохи через ліки, які приймаю для зниження рівня інсуліну, подумала, що може шось в організмі непрвильне робиться, апетиту майже нема останніми днями. Подзвонила до лікарки. Вона сказала, що як рівень інсуліну падає, то і їсти так не хочеться, відповідно апетит падає трохи, зате і зайві запаси в організмі не назбируються.
    Але всерівно шось трохи переживати стала, мушу завтра ще поїхати до неї і обговорити те все.

20. sunday

я коли на роботі,в мене за 12 робочих годин получається 4-5 літрів тільки води...а ще кава 3-4 рази,та чай...бо витяжки,кондиціонери,плити (я кухар)...і вічно мало,ще пити хочеться. А от дома п"ю 2-3 л,без напрягу,просто хочеться.