Здорове харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Lebidka, 27 Квітень 2009.

?

Яке харчування ви вважаєте найправильнішим?

1. Роздільне харчування

56 голосів
    12,7%
  2. Вегетаріанство

23 голосів
    5,2%
  3. Сироїдіння

9 голосів
    2,0%
  4. Їсти все, але в міру (не переїдати)

336 голосів
    76,4%
  5. Головне, щоб смачно

16 голосів
    3,6%
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Їмо раціонально і худнемо, рекомендації, поради, досвід

Якраз навпаки. Біліберда і єрунда в світі людям годується як єдино-правильна теорія, а прості методи висміюються і зводяться на ніщо. Як кажуть мудрі люди - follow the money!

Просто люди не хочуть чекати, їм треба щоб результат був вже. А в природі з природними складниками такого не буває.

2. AilataN

AilataN жива

Справа не у висміюванні простих методів.
    Весь світ пише, що найкраще це нейтральність, у всьому, не тільки в РН, тобто золота середина і міра.
    Так чому все таки його заборонили?
    Бо існує змова людей, які людству соди не хочуть дати?
    Почитайте Болотова, зразу кислоти захочеться випити.

3. Маруся-мама

Не збираюсь ані читати ані пити. Я нікого ні до чого не переконую. Кожен робить свій вибір.

4. AilataN

AilataN жива

5. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. lilochok

lilochok Well-Known Member

Відповідь: Здорове харчування

Потрібна порада щодо вибору продуктів.
    збираємось завтра до лісу на пікнік. Чоловіки планують брати сосиски, кетчуп і т.д.
    Що взяти мені, щоб не сидіти голодною і не їсте шкідливу їжу?

7. Rona

Rona Мама-йожик

lilochok, сир, помідори, базилік, заправку- капрезе готовий, якщо вживаєте лаваш, в нього можна багато чого закрутити, перемастивши сметаною, напр., горіхи, сухофрукти, можна пекти картоплю

8. AnjaLu

AnjaLu New Member

Зробіть овочі на вогні: кабачки, баклажани, помідори, перець. Змастіть овочі часничком і олією. Дуже зручно якщо маєте решітку для мангалу. Але і на шомпурі теж можна

9. Alicia

Alicia Well-Known Member

Сьогодні якраз були на пікніку в лісі. Чоловік мав шашлик, картоплю в мундирах, сулугуні в лаваші, а я овочі-гриль (перець болгарський, кабачок, цибуля, помідор) і рибку в фользі (стейк сьомги), томатний сік домашній. Овочі брала в судок з олійкою, часничком, спеціями (тім'ян-сухий базилік), вони якраз промаринуватися встигли, поки ми їхали на наше місце. Потім ще змащувала тією сумішшю овочі по ходу грилювання в сітці. Одну сторону сітки обгортаю фольгою, щоб спочатку добре пропеклись, а потім перевертаю, щоб підрум'янити. Рибку також спочатку в фользі на решітці пекла, а потім фольгу знімала, в сам жар не ставила, боялася, що підгорить, чи нерівномірно пропечеться.

• Подобається Подобається x 1
  10. lilochok

Дякую, дівчатка, за поради. Вирішла робити грильовані овочі, але, на жаль, решітки не маємо. Як порадите приготувати їх?

11. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

На шомпурах

12. lilochok

Що ви готуєте у пароварці? Поділіться переписами. У мене брак фантазії :sad:

13. Wonder

Wonder New Member

а от в мене питання, щодо домашнього майонезу

спочатку думала, що лише магазинний зле, але в домашньому треба на пачку стакан олії, от і думаю скільки ж то олії на салат випадає
    якщо салат робити з олією просто, то явно менше

робила вчора салат пішла порція майонезу (тобто 1 стакан олії при приготуванні), я десь зїла 1/5 того салату і от подумала скільки ж то олії я зїла

бо щось не дуже переконана в корисності соняшникової олії

14. lilochok

Майонез то смачно, але дуже калорійно
    Колись робила домашній, так як не хотіла консервантів та іншої бяки вживати
    Наразі відмовилась
    салати заправляю оливковою олією, лимонним соком, бальзамічним оцтом
    Недавно відкрила для себе соєвий соус

15. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Ну не знаю, хто казав, що майонез корисний :). Просто якщо людина вживає майонез, то вже краще жомашньоно приготування без різних консервантів і з натуральних продуктів. Алн калорійність його ніхто гн відміняв, жовтки то жир і олія теж, іі вживати треба, але трошки

16. AilataN

AilataN жива

на оливковій можна робити.
    ( на один жовток сто грам олії)
    ну і згідна з Вітторією, майонез то тяжкий соус.

17. Маруся-мама

Ой, а я переконалась, що цукру, навіть натурального не можу собі позволити. Купила дуже смачне печиво, не з пшеничної муки, але воно було підсолоджене випаруваним соком, що по-суті цукор тільки з іншої бочки. Які у мене з’явились відчуття в голові і в тілі після одного печива, то було щось з чимось. Зрозуміла, що цукор мені ДУЖЕ шкідливий.
    Приготувала кекса без цукру, тільки втерті яблука, то він власне викликає тільки позитивне задоволення від з’їдженного. Печиво, будило у мені звіра.

А хто вам казав, що вона корисна. Найкорисніша олія це оливкова або кокосова. Я якраз сьогодні купила собі відерко кокосової олії. Ну смакує вона мені. Ще маю горіхову з ліскових горіхів, але напевне використаю в випічку. Хоча там заміняю олію яблучним пюре, тобто на половину. Виходить супер!

Майонез я люблю, але не відрами і ніколи в салату не давала 200 грам того продукту. Навіть, як він домашнього приготування, всеж вважаю його не таким корисним аби додавати в таких великих пропорціях. Ну хіба роблю виварку олів’є. Тоді так, тоді даю 200 грам майонезу. На миску картопляного салату у мене йде одна велика ложка майонезу змішана з одною ложкою сметани. Каже нарід, що смачний салат виходить.

• Подобається Подобається x 1
  18. iriwa

iriwa Особлива мама

Обрала для себе варіант - Їсти все, але в міру (не переїдати).
    Щоправда бачущо скоро стану вегетаріанкою... Вже певно з роки 4 не смакує мені м"ясо... Рідко можу з"їсти курки печеної або шинки, а так то навіть не тягне... Зоправда масло, сметану, сир то я їм. А от чоловік без м"яса жити не може, тож маємо "розбіжність інтересів"

19. Яруська

Яруська Well-Known Member

Я пробувала, гірчить(((
    До зелених салатів, якщо надоїдає олійно-лимонна заправка, то тепер роблю соус вершки-оливкова або кунжутна олія+ соєвий соус. Нямка.

А я не можу...Нема мяса- то все, гаплик, не можу нічого придумати що готувати.

20. AilataN

AilataN жива

Ярусь, то від олії залежить.
    Є така оливкова, яка не гірчить.

Я майонез хіба в святково -народні страви використовую ( олів"є і шуба) а більше нікуди. Раніше ни м обмазувала м"ясо-курку перед запіканням, тепер так не роблю, М"ясо на шашлик колись в ньому маринувала, тепер теж так не роблю.
    В інших салатах майонез чудово замінює сметанка.