Здорове харчування

Тема у розділі 'Смачний тарільчик', створена користувачем Lebidka, 27 Квітень 2009.

?

Яке харчування ви вважаєте найправильнішим?

1. Роздільне харчування

56 голосів
    12,7%
  2. Вегетаріанство

23 голосів
    5,2%
  3. Сироїдіння

9 голосів
    2,0%
  4. Їсти все, але в міру (не переїдати)

336 голосів
    76,4%
  5. Головне, щоб смачно

16 голосів
    3,6%
  1. Жменька

Жменька Well-Known Member

Відповідь: Здорове харчування

- а що це?

2. domino

domino Well-Known Member

це звичайна біла мука. От коли пшеницю мелять( обробка) з неї відділяють оболонку і ядро, в яких міститься найбільше поживних і корисних речовин. Це робиться для того, щоб мука мала довгий термін зберігання, тому купляючи білу муку, ви вживаєте самі "пуст"і калорії. Я купляю цільнозернову муку, вона на вигляд така темна, з цільними кусочками зерна, в ній з зберігаються 90% корисних мікроелементів.

3. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

може питання не в ту тему, але що не тре їсти (або треба), щоб так не здувало. капуста і бобові - дуже рідко.

4. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Напевне дивитись комбінацію їжі після якої особиве здуття. Певні овочі таки мають ту тенденцію, на гази, але ще є й м’ясо від якого може дути. Я знаю, що мене дує від меленого і свинини. Мелене, то зрозуміло - хто його зна що туди напхали, а он свинина то вона таки важко-стравна.

Так, що спробуйте різні види м’яса і побачите, може то воно так дає?

Мене також дує від сирого молока, тобто пастеризованого, ну і відповідно морозива. Правда я морозива вже рік не їла, а он молоко таки п’ю, і відчуваю, що після нього здуття. Ще кажуть, що якщо їсти разом фрукти і овочі в один захід, то фрукти починають бродити. Як результат - здуття.

• Інформативно Інформативно x 1
  5. Rona

Rona Мама-йожик

їсти малянисту їжу, ліпше приготовлену, не сиру (сиру хіба в обід), додавати в неї часник або асафетиду (є така приправа, то порошок кореня однієї рослинки), а взагалі, прослідкувати за травленням, сумісністю продуктів (є такі таблички в тирнеті), фрукти тільки стиглі, помідори без шкірочки

6. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

а де ви її купуєте, і що з неї робите? хлібчик?

---------- Додано в 06:50 ---------- Попередній допис був написаний в 06:25 ----------

але ж його в гаряче давати не можна, та й у випічці він, ніби, не рекомендується. не любить мед температури вище 40 град. от тільки не пригадую чи він втрачає свої корисні властивості, чи робиться шкідливим (((

ми теж практично м*яса не їмо. не кажучи вже про куповані субпродукти - ковбаси, сосиски, паштети і т.д. то купуємо тільки як гості )))

а ще я практично не смажу, ну хіба мооооже раз на місяць омлет зроблю.
    так що паталнею не користуюся, ніяких млинців, відбивних, котлет, смаженої риби, кабачків, дерунів. через те практично і кулінарними рецептами майже не користуюся, бо майже в кожному там "обсмажте на пательні" і все, рецепт в прольоті.

дівчата, може хто знає якісь сайти чи блоги де б були стави без того "обсмажте", поділіться, будь ласка.

7. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

domino певно в Лондоні, але я таку купую в Польщі, правда я беру житню цільнозернову, навіть з неї піцу робила, таке прикольне коричневе тісто з лушпинням :D. Може сюди привозять муку Lubella, ось така- Mąka Lubella Pełne Ziarno

Є ще така-Pełne Ziarno 3 zboża, то цільнозернова мука з пшениці, жита і оркішу.
    Я беру іншої фірми, бо житньої в цій серії нема, але ця фірма взагалі добра

8. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

9. Муська

Муська Well-Known Member

при вищій тепературі
    тому коли дають мед у гарячий чай, він не приносить тої користі, на яку розраховують. Краще з"їсти ложку меду до чаю. А ще десь читала, що дуже корисно зранку перед сніданком випити звичайної води змішаною з ложкою меду.

10. terezka

terezka котяка-вишивака

і то, бажано за хвилин 30 до чаю, щоб мед приносив корисність, його не варто ні з чим змішувати

• Корисно Корисно x 1
  11. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Як була у Львові, то купувала а Ашані. Правда, виробника не згадаю, але там на пачці так і написано щось типу "цільнозернова грубого помолу".

12. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

а ми ще купляєм в Польщі цієї фірми макарони, нам вони дуже смакують:girl_yes2:

13. Vероніка

Vероніка Never give up

Таке борошно продається в супермаркетах (я в Ашані купую).
    Є різних виробників, українські і іноземні, польські найчастіше.

14. domino

domino Well-Known Member

я купляю різну муку - як пшеничну чи житню (глютенову) так і безглютенову (рисову, кукурудзяну)
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] нерафінований коричневий цукор
    [​IMG] агаве сироп - натуральний замінник цукру
    [​IMG] дуже корисна кокосова нерафінована олія
    [​IMG] ось таку морську сіль купую - головне, щоб була нерафінована
    [​IMG] цільнозернові макарони
    і ще багато-багато є продуктів, які мазна замовити з ebay

15. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

я недавно купували цільнозернові макорони те ще й з висівками. На смак такі нічо)
    Пробувала пекти бісківт з цільнозернової і кукурудзяної муки - то було досить смачно.

16. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Коричневий цукор різниться від білого лише кольором, нічого корисного в ньому нема, тільки коштує більше, хитрий хід такий

17. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Не зовсім так. В коричневий цукор додають солод який утворюється при переробці цукру, тому у брондзового цукру і консистенція інша, і колір, і висихає він на повітрі.
    Проте, погоджуюсь, що
    гірший від цукру, чи нехай так, нічим не різниться від цукру в плані поживності.

Я купую ось таке, і потім маю собі і муку і смачний сніданок. Зі мною нецікаво. Я випічку не готую.

Це у вас просто в голові, якщо чесно. Бо будь-який кулінарний перепис можна приготувати без обсмажування,
    Берете будь-який перепис і просто викладаєте на бритванку, упускаючи крок з обсмажуванням, і запікаєте в духовці.

18. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Закономірно, що здує животика, якщо:
    - перед основною їжею з'їсти фрукти;
    - запити їжу рідиною;
    - змішати різні види білка (боби+мясо, мясо+молочне тощо)
    - після їжі раніше, ніж за годину з'їсти солодкого.

Все решта індивідуально, треба обережненько досліджувати.

• Інформативно Інформативно x 1
  19. Rona

Rona Мама-йожик

Пю під час споживання іжі по трошки (не безпосередньо перед і не після, і не холодне, то важливо) - норм, фрукти ім тільки перед основним споживанням- не дує, хоч я до того дуже схильна

20. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Дівчата, а яка різниця між буряковим цукром і тростинним в плані корисності?
    Питання 2: яка різниця між звичайним йогуртом і грецьким?