Здоров"я дітей.

Discussion in 'Дитяче здоров'я' started by Оля, Jun 3, 2007.

1. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

Може сніжна вам підкаже щось))

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

2. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

У нас те саме, раз на день даю молоко з маслом і медом, але я так розумію, що треба усунути соплі, інакше нічого з тим покашлюванням не вийде

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

100%
    останнього разу я так дотягнула до ларингіту, а починалося все просто із булькаючих сопель

• Подобається Подобається x 1
  4. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Закінчився у нас нурофен, з тої якоїсь кращої партії. Зараз кажуть, що краще його не давати. Використовую його коли темп та зубки, знімає трохи біль, і дитина хоч спить. Зараз в очікуванні 19-20 зубів, тому хочу мати щось під рукою. Щоб трішки знеболення йшло, і темп збивало. Що порадите?

5. invisible

invisible Well-Known Member

У нас в аптечці свічки Ефералган і дитячий Панадол у сиропі.

• Інформативно Інформативно x 1
  6. raspberry

raspberry Well-Known Member

І перше, і друге - це парацетамол. Краще в аптечці мати препарати з різною діючою речовиною, щось з парацетамолом і щось, наприклад, з ібупрофеном (Нурофен, Ібуфен).

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  7. zjomka

zjomka Well-Known Member

Малюк 1,1 часто ковтає слину, ще й звук прицьому ніби навмисно щоб всі чули. Десь тиждень часу таке чую, не постійно, але періодично.
    Не хворий, без насмарку, воно його не турбує, більше мене...
    Кому показати, лору?
    Чи може то на зуби бути, бо слини більше виділяється?

8. Raven

Raven Мама малятка

Може бути. Кому по бороді тече, хто ковтає.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Потребую поради, хто стикався з вальгусною деформацією стопи. Визріло це питання, бо хотіли купити сину машинку-каталку, і десь в оглядах зустрівся коментар, що при вальгусі це категорично заборонено. Почала шукати, і знайшла ще й зворотню інформацію - комусь ортопед рекомендував, бо навантаження на стопу, і вона розвивається (то мабуть вже краще щось типу біговела?). Але, тут, ключове, наскільки я розумію, висота машинки і конкретна позиція ніжки при відштовхуванні.
    І ще: до 3-ох років вальгус не лікують? Тільки взуття? Бачила ортопедичні коврики, то щось толкове?
    Ми в лікаря не були, але, здається, в нас намічається така проблемка, є спадковість.

10. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Knock Knees Symptoms & Causes | Boston Children's Hospital
    Гляньте цю статтю, якщо мову знаєте, особливо другий абзац, це писала лікар зі ступінню MD. В усьому світі того не лікують, тільки в нас. Я вже купу інфи перелопатила. Ну не взувають спец взуття ніде, не п'ють кальцій, не роблять масажі. По моєму, це радянський підхід, і всі його сповідують. В статті все чітко написано. Ще кума з Канади подібну скидала. Я нічого не роблю.

Sent from my SM-T230NU using Tapatalk

• Подобається Подобається x 2
  11. buhgaltersha

А я роблю. Ходимо у взутті, нерегулярно, правда, але ходимо. Масажі пройшли поки 3 курси, на носі 4-ий. Після 3-го курсу стало значно краще. Зараз треба добре придивитись, щоб розгледіти ту деформацію, а рік тому це був тихий жах.
    Робимо ще вправи типу "походи на п*яточках, на пальчиках", тягнемо пальчики, сама часом стопу масажую. Зараз спробую знайти фото, як в Ані було, і як зараз є.
    Але свою думку я нікому не нав*язую.

• Подобається Подобається x 2
  12. buhgaltersha

1.jpg
    Отаке було при ходьбі. Стояла вона, як правило, із більш-менш рівними ніжками. Ну так, переросла би з часом, я так думаю, але ж це - дівчинка, не хотілося, щоб люди косо дивились. Крім того, ті ніжки реально чіплялись одна за іншу, падала і спотикалась.
    Уточню, це в Ані - вальгусна деформація, просто із клишоногістю на додачу.
    Немає фото, на якому Аня ходить (свіжого), тому просто повірте, що стало значно краще

13. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

Малий (1р) останній місяць дуже погано спить, весь час будиться що 2,5-3год. з шаленим криком, сьогодні замітила, що він дуже напружує ніжки і попу під час того крику і викручується в різні сторони. Що це може бути? Глисти?

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

14. Mansikat

Дякую, прочитала. Десь інтуїтивно я згідна.
    та я наразі навіть до лікаря не йду, просто вже не знаю, чи не пошкодить та забавка?
    Чому боюсь то так на самотік пускати? Бо в чоловіковій родині то дуже виражено: мама і брат - то взагалі дуже, і в чоловіка є, і у поколінні внуків...Може я наразі собі більше вигадую і чіпляюсь, у нас так valgus-stopi-1.jpg ну, може чуть менше.
    Я вже прочитала, що то лікується трохи пізніше, бо може пройти з віком, і є умовно фізіологічним, як і плоскостопість, але не хотілось би зараз напартачити і усугубити ситуацію такими речима, як ота машина. Ми обоє з чоловіком, крім того, маємо вроджену плоскостопість, у мене підвищена еластичність зв'язок (вичитала, що то є однією з вірогідних причин вальгусу), короче спадковість ого-го! Тобто я не те, щоб лікуванням переймаюсь, а тим, які створити умови, щоб при такій спадковій схильності попередити проблему. Дівчата, хто консультувався з лікарями з того приводу, чи радять діткам велобіги чи по драбинах лазити, може ще є якісь такі корисності?

15. invisible

@Mansikat , знаю, що ніби в тому плані більш корисні беговели, ніж машинки. Також дуже радять шведську стінку, ходіння на носочках чи п'яточках.
    А чи впливає якось та еластичність м'язів у майбутньому? Бо в моєї малої теж таке є. Ну і вальгус у придачу.

Надіслано від мого LG-X135, використовуючи Tapatalk

16. Mansikat

Впливає( маю п'яткову шпору, це результат плоскостопості+зв'язки, що занадто тягнуться, тобто розпластана стопа "тягне" ті зв'язки. Зато на шпагат поздовжній сідаю без тренувань))) Тре було в гімнастику податися:girl_crazy:

• Інформативно Інформативно x 1
  17. buhgaltersha

а стілець як? нормальний?
    а глисти звідки могли бути?
    зубки не лізуть?
    ще може стрибок розвитку бути

18. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

В нас трохи інше, я теж нікого не буду переконувати, але для себе до 3 років вирішила тим не паритися. Через велику вагу + Влад почав рано ходити в 10 міс було отак

В 1 рік коли почав ще більше бігати і став ще тяжчим було навіть гірше ніж на тому фото.
    Рівно через рік - 1рік і 10міс отак - ще не ідеально, але ноги помітно вирівнялися

Зараз ще рівніші, але свіжої фотки з голими ногами не маю :) Ну і він мужик - йому взагалі можна і такі ноги мати :girl_haha:
    Я не робила нічого. Тепер правда маю трохи інше - почав десь біля 2 років трооошки косолапити (правою ногою більше) - я довший час навіть увагу не звертала, а от баби б"ють на сполох :) Думаю тепер що з тим робити. Бо оті Х та О деформації дійсно до 3 років "виходжуються" частіше за все самі по собі, а клишоногість то вже трошки інше... :girl_in_dreams:
    Толокар в нас є, але Влад його ігнорив, тому він у нас ніяк не впливав. Тепер на біговелі ще тільки вчимося.

Last edited: Dec 9, 2015
  19. invisible

Чи правильно я розумію, що та вроджена еластичність зв'язок ніяк не лікується? Я просто теж у постійних сумнівах щодо малої - трохи носили ортопедичне взуття, зараз перестали, не знаю чи варто чи ні. Масажі робили 3 курси до року, але трохи по інших причинах. Тут я так розумію тут лише фізкультура і загальне укріплення м'язів допоможе?

20. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

Стілець нормальний, зубки може і лізуть, але їх ще не видно,
    подумала що глисти, бо дуже попкою крутив і ножками дригав, та й животик був досить твердий, таке враження що якісь спазми має вночі)
    Але вдень немає зовсім ніяких признак, того що вночі робить.
    Ще тепер думаю може то через суміш, він на ніч їсть..але скоріше ж такого не було...
    Він в мене взагалі їв раз наніч суміш і спав цілу ніч, ну а тепер катастрофа((