Здоров"я дітей.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Оля, 3 Червень 2007.

1. raspberry

raspberry Well-Known Member

Присікати не варто, він же сам то все робить, без допомоги дорослих.
    Дитина самостійно собі вчиться, прилаштовується, моститься як їй зручно. Я б просто не заважала. Його ж ніхто силою в тих позах не тримає, змучиться - сам змінить позу. Думаю, що таке сидіння в пів року не зашкодить.

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  2. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

В малої соплі , рідкі ,прозорі. Капаю фізрозчином ,на ніч протарголом. Так вже 3 дні.
    Коли вона лягає, то починає покашлювати ,я так розумію ті сопельки стікають по задній стінці і подразнюють горло, чи як.
    Коли бавиться, то теж може раз кашлянути ,але точно мішають соплі в горлі.
    Що з тим робити? це рахується як кашель? Треба щось додатково давати?

3. Raven

Raven Мама малятка

Забрати подушку, якшо є. На рівному краще спати, бо соплі в горло так не течуть.

4. Naama

немає у нас подушки. Пробувала витягувати аспіратором ,все сидить десь глибше.

5. Hexe

Hexe Well-Known Member

теоретично на той слиз на горлі може бацила причепитись і матимете віруску. самолікуванням та ще ліками від кашлю я б не займалась. найкраще - до лора нормального. якщо кашель від подразнення - то нічого давати не потрібно.

• Подобається Подобається x 1
  6. Almariel

Almariel Well-Known Member

Послухати, щоб легені були чисті, якщо кашель посилюватиметься. Капати часто фізрозчином. А далі стандартно: вологе свіже повітря, багато-багато пити. Спати навпаки краще на подушці, бо так легше ковтати соплі, щоб вони не текли "не в те горло". Від кашлю нічого не треба. Але не чекайте, що соплі пройдуть швидко.
    Моя менша кашляла з віку 4 місяці до віку 11 місяців неперервно. Просто слухались час від часу, щоб там було чисто. Бо тільки полегшає і знов підхопить від когось.
    Я не кажу, що ви так будете кашляти, просто дітки малі не вміють ефективно кашляти, тому проходить довше.

• Корисно Корисно x 1
  7. Naama

Ми просто ще ні разу не мали кашлю, тому не знаю як би то мало бути у нас.
    Але наразі оте покашлювання точно від того, що сопельки стікають. Бо деколи аж рвотний рефлекс має, після промивання. Бо зразу даю груди, тече розчин і може кашлянути.
    Ну і на подушці наша вреднюля спати не буде))
    Ми минулого року соплі мали більше місяця, тому я вже приготувалася. Фізрозчин щогодини. Протарголом думаю ще 3-4 дні покапаю хоча б раз вдень, а там буду бачити.
    Дякую, дівчата.

8. Almariel

Не знаю, що таке протаргол, тому нічо не скажу.
    Оскільки менша на соплі постійно рвала, то я просто мусила ïï на подушку класти - так трошки легше було. Просто присипляла і тоді на подушку перекладала, або присипляла зразу на подушці.

9. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Протаргол то такі капельки в ніс, що роблять в рецептурному відділі. На основі срібла.
    Я б ним не захомлювалась, нмсд... простого промивання достатньо. Ну вологість і тд ясно.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

Обов'язково нехай лікар послухає. Бо ті ж соплі лягають на трахею, на бронхи.
    В нас те саме було. Нам прописали препарат від кашлю. І антигістамін на ніч, щоб набряк зняти і дихалось легше

• Корисно Корисно x 1
  11. Almariel

Ой, тільки нормальний лікар треба.
    Були в Украïні під час того кашлю - двоє лікарів наслухали в нас бронхіт і лягати в лікарню. Через 3 дні послухались в Німеччині - все чисто.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

12. Naama

Тоді має бути кашель такий, який ні з чим не спутаєш ,правильно?

13. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

Ну в малого був вологий, такий відкашлюючий

14. Almariel

Я не знаю. В моïх дітей були тільки кашлі від соплів. Але іноді як довго кашляє, то вже закрадається якийсь черв'ячок і ми йдемо слухатись. Завжди було все чисто, пле бабусі вже за серце хапались, коли чули цей кашель по скайпу))
    Вухом неможливо ніяк вислухати, звідки кашель. Лише стетоскопом. Якщо лікар каже "то ж хіба аи не чуєте звідки кашель?" - змінювати лікаря, бо він сам нічого не розуміє.
    Якщо є соплі в носоглотці і прикласти вухо до легень, то ви теж почуєте, як "грає гармошка", але то не має ніякого стосунку до наявності слизу в легенях.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  15. Naama

Все, дякую ,що помогли розібратися.
    Тепер будемо спостерігати.
    Поки мені той кашель не ріже вухо, і взагалі на протязі дня чую те покашлювання разів 2-3
    Я чула за його мінуси, але раз на день 5 днів, думаю гірше не буде. Минулого разу тільки він нам допоміг.

16. Hexe

Hexe Well-Known Member

я звісно не лікар, але якщо слиз подразнює - то кашель буде скоріше сухий. якщо ж вологий - значить є що відкашлювати і тре слухати - бо може слиз опуститись в легені.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Корисно Корисно x 1
  17. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Кашель від сопель у моєї дитини сухий і непродуктивний.
    @Naama але якщо душиться після промивання носа і циці, то, мабуть, ота вся рідина теж може відкашлюватись.
    Ти щогодини саме "промиваєш" фізрозчином, чи просто зволожуєш (+/- 1 мл в ніздрю)?

18. Naama

Капаю в ніздрю по 2-3 каплі, як вдасться.
    Сьогодні вже нам набагато краще ,покашлювання не чую ,і соплі течуть ,тобто в горлі вже нічого не стоїть ,і коли пчихає, то все вже випчихується, бо до того, толку з пчихів не було.

19. veronka

veronka зла друзя

порадив нам лікар, як профілактику, ІРС-19 - дівчатка, хтось ним користувався? ваші враження? бо по нету відгуків не так щоб багато

20. Naama

Підхопили вірусяку.
    Маємо кашель ,ніби продуктивний .сопельки рікою ,температуру ( вночі 39), запалене горло.
    Лікуємось так - вночі збивала температуру свічками ефералган , даю лісобакт від горла ,капаємо/промиваємо носик, наразі все. Щось можна ще давати? Гропринозин, чи щось такого плану?
    Цікавить чи можна давати ,наприклад мед, з молоком та маслом ,чай з малиною ,чай з лимоном?
    Нам 1,7, з того всього пару раз давала ложку меду в кашу ,зранку зі мною могла випити пару ковтків води з лимоном. Малину пила в компоті. Ми не алергічні. Хочеться пролікуватися більш народними методами