Відповідь: Здоров"я дітей. Моя панянка пішла у рік 3 місяці і 2 тижні, причому обережно і досить впевнено, трафунків з падінням і розбитим носом та колінами у нас, на щастя, не було і зараз нема, вона і досі дуже обережна в мене, нікуди не летить, всі підвищення гарно переступає, або просить мою руку. А у рік і місяць, коли ставила іі на землю, то коліна підкошувались, при тому повзала з такою швидкістю, як я ходила Погнали до ортопеда в поліклініці охмадиту, глянув і сказав не шукати проблем і прийти до нього якщо до півтора року не піде, наголосив, що до 18 місяців вважається нормою, так що не панікуйте дівчата, у кожноі дитини свій розвиток і те, що хтось пішов у вісім місяців, а хтось в півтора року не означає ніяких відхилень.
Відповідь: Здоров"я дітей. Моя дочка теж дуже акуратно почала ходити, ми іі примусово за руки не водили, вона і не повзала, а сама пробувала підтягнутись, куди ій треба було. Єдиний помічник у навчанні ходити, що був у нас, то каталка від Чіко. Мала в рік пішла впевнено, а до того десь з 10 міс. було трохи спроб. ---------- Додано в 10:03 ---------- Попередній допис був написаний в 09:56 ---------- І в нас малий сів після того як навчився повзати. В нас взагалі все не стандартно з сином: малий спочатку навчився вставати біля опори, потім падати на дупу, типу, о, я сів , потім зрозумів як то повзти. І вже після того навчився сідати з різних положень А дочка сіла сама десь в 7,5 міс., потім навчилась вставати, ходити, а процес повзання взагалі оминула. То ж кожна дитина індивідуальна і коли ій сісти/встати зрозуміє сама.
Відповідь: Здоров"я дітей. Старший пішов в 11,5 міс. А молодший у 1рік і 1міс. Я теж переживала, порівнювала зі старшим, але це ще раз доказує теорію, що всі діти різні. До речі, повзали обоє. Але старший навчився сидіти, а тоді поповз, а молодший поповз, і з такого положення сів. Так що все нормально з Вашим чадом, Kohaju.
Відповідь: Здоров"я дітей. Нагадаю про себе, бо таки вагаюсь, не знаю що робити. Хтось чув про отой рідкий магне для дітей? підкажіть, га...)
Відповідь: Здоров"я дітей. Жанна, я мала в дитинстві взагалі енурез досить довго. Колись настрашилась сильно, то він був психологічного характеру, нам казали, що переросту тільки, переросла в 8 років тільки. Я не про те, що в тебе те саме, а про те, може то дійсно для дитини травма, що тата немає. Не дарма ж він в Карпатах відволікся. Мені здається, це медикаментозно не вирішиш, краще може позайматись з якимись дітками в групі? Може при церквах бувають безкоштовні? ---------- Додано в 15:33 ---------- Попередній допис був написаний в 15:28 ---------- прочитала про той магній, по суті в тому числі його призначають, щоб зняти спазм сечового міхура..я не думаю, що там в тому є проблема. Але якщо є нестача, то магній і кальцій вкупі не є зайвими при таких проблемах.
Відповідь: Здоров"я дітей. моїй Ані невролог призначила його в 1 місяць, бо типу шия була зажата і напружена але ми не пили ну а ваш Святослав значно старший, ніж 1-місячна дитина ясно, що це не значить, що треба пхати в нього все підряд, просто якщо таким масікам призначають, то і старшим не повинно б зашкодити
Відповідь: Здоров"я дітей. Жанно, я давала дитині 10 ампул пили, то така солода водичка. Гірше від нього точно не буде, але це сам початкове лікування, майже не медекаментозне. На зашкодить.
Відповідь: Здоров"я дітей. умовно-пізно - це в більше ніж 15 місяців. Реально - норма десь майже до півтора року. Дмитрик пішов сам в рік, місяць і тиждень
Відповідь: Здоров"я дітей. О, і у нас все дуже нестандартно Спочатку навчився повзати, тоді вставати біля опори, сів сам ближче до 9 місяців (мене вже всі напрягали, що з дитиною щось не так, але ми чемно чекали і дочекались). Перші спроби до ходіння робив з 10 місяців, а сам впевнено потопав лише 1,5-2 тижні тому
Відповідь: Здоров"я дітей. Ми побігли в 11міс і 10днів. Гонить як скажена, тільки встигай ловити, зразу ж трималась міцно, практично не падала. Але ми пройшли довгу школу повзання ще з 5.5 міс і з 7-ми вставала і намагалась пересуватись вертикально. Я, наприклад, була в шоці, з свого похресника, коли побачила як він в 4 з хвостиком стояв на ручках-ножках і то при його 10кг. Дійсно, всі дітки різні і переживати в рік зовсім не має за що, на все свій час.Тільки спокою, поки ще не на ніжках
Відповідь: Здоров"я дітей. Я от хотіла запитати, в нас вже 1,5 тижня сопельки невеликі течуть, я і промивла аква марвамарісом а зара і відсмоктувала соплевідсмоктувачем. А вони не проходять, що робити? до лікарки йти? а так дитина здорова, все добре.
Відповідь: Здоров"я дітей. зуби, може, лізуть?? може сходіть, хай гляне, головне, не спішіть лікуватись в нас от зуби, була Т один день, соплі вже тиждень, то знаєте, скільки всього давати "треба" дитині: афлубін, діазолін, септефрил, вібуркол, делуфен! отак
Відповідь: Здоров"я дітей. У В щоразу як десь зуби активніше назовні йдуть (навіть нк тоді коли прорізуюються) стандартно соплі рікою. Тобто знаю що не промерз, не вірусяка, а течееее.... Так, що аспіратором доводиться діставати (видувати ще не навчився), бо ж і цицю не може їсти взагалі. Спробує - немає чим дихати - кидає і все. Про сон взагалі мовчу. І так на тиждень-два
Відповідь: Здоров"я дітей. От що мене турбує: малій 1,5, маємо 5 зубів, 6-ий тільки-но прорізався, тім'ячко ще не заросло ну і в малої дуууууже повільно росте волоссячко. Чи варто переживати чи то я щось собі надумала?
Відповідь: Здоров"я дітей. Ну а як ти хочеш більше зубів, як вони у неї тільки в рік почали рости? В моєї перший виліз, ще 6 міс. не було, ну тому логічно що в неї наприклад їх більше. Зуби ж не можуть усі на раз вилізти. У моєї між першими восьми зубами і рештою було майже півроку перерви. А тім'ячко в моєї теж ще є.
Відповідь: Здоров"я дітей. старша племінниця до року взагалі була лиса. тепер (поза 1,5) має 3 волоски, і як їх заплести?))
Відповідь: Здоров"я дітей. З волоссям все дуже індивідуально, як зрештою і зі всім іншим (зубами, першими кроками) Перейматися треба, якщо до 2 років взагалі ніякого натяку на волосся, а якщо просто повільно росте, то нормально, багато дітей бачила до 2-2,5 років з коротким пушком, а через рік- два вже по довжині таке саме, як і в тих, хто від народження волосатий