Здоров"я дітей.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Оля, 3 Червень 2007.

1. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Відповідь: Здоров"я дітей.

мій малий жаліється на болі в ногах. Колись було на погоду, спостерігала у мами то, а тепер частіше. Каже болить навкруг кістки внизу, то під коліном то ще десь. Читала, що коли дітки ростуть так є. Ніби вік такий, але превірити хочу. Хтось знає щось про це?

2. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

поміряйте чи не було "скачка" в рості. під час таких скачків може бути невідповідність \неодночасність росту кісти та мязів. лікується часом

3. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

ніби не було, по речах бачу

4. Lingerie

Lingerie New Member

У моєї доці таке буває (хоча, чоловік казав, що і в нього в дитинстві часто ноги-коліна боліли).
    Лікар теж казав, що якщо швидко дитина набирає ріст- то таке може бути, і ми дійсно швидко ростемо. Або може бути ревматизм.

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

дывчата, хто в курсі, якщо лімфовузли не видно візуально, але вони прощупуються, це вони збільшені чи ні?
    БО у малого на шийці один вже рік часу є, ну такий розміром з подушечку його пальця, ще пару таких меньших горошинок нащупмала в паху, між шийкою і плечиками...
    Це привд піти до лікаря чи це варіант норми?

6. Натуля

Натуля Well-Known Member

В Антона десь з двох років коли голову повертаэ, на шиі видно випуклий лімфовузол розміром з фасолину. Ну тобто якщо голова повернута прямо то нічого, а якщо поверне вправо то видно гульку. Хірург на Орлика пощупав і сказав, що все в нормі. Сімейна лікар теж каже, що це нормально. Ну і лімфовузли ніби так і мають прощупуватись, бути розміром з горошину.

7. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

і мають бути "рухомі", не спаяні між собою чи іншою тканиною

8. katysik

katysik Well-Known Member

9. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Дівчата, хто з вас особисто стикався з георграфічним язиком у ваших дітей? Наша малявка таке періодично має і зараз є, зявилося десь тиждень тому. Раніше воно зявлялося, коли дитина хворіла, ослаблявся імунітет, після того язик ставав нормальним не швидко - за кілька тижнів щомінімум. Але останнім часом ми не хворіли. В неті багато різної інформації - і що лікувати не потрібно, і що це може бути захворювання ШКТ, і алергія, і просто на фоні зниженого імунітету. Але з імунітетом, як на мене, в нас все добре, харучавання - дуже різноманітне + ГВ, з ШТК ніби проблем теж нема, лише після України з купою цукерок в нас зявилася невелика шершава плямка на нозі, яка вже помалу сходить. Язик той зовсім дитину не турбує, вона ніколи на нього не скаржиться. Знаю, що сьогодні лікарі, науковці дуже різної думки і схиляються більше до того, що це не хвороба, не діагноз, а просто особливість організму. Я щось з цим змиритися не можу, бо завжди думала, що язик - це відображення здоровя людини. Що вам з цього приводу казали лікарі? Чи треба чимось язик обробляти, щоб поверхня була здоровішою? Чи переростали ваші діти це? Бо естетично це не дуже гарно виглядає.

10. Avanturistka

Avanturistka Well-Known Member

у мого малого їх навіть візуально видно
    у нього їх три: два потиличні, трохи вище шиї (вони в розмір в квасолину, не в горошинку), а третій в розмір у горошинку, прямо за вушком
    вони у нас з*явились ще в 3 чи в 4 міс
    були у ЛОРа, він сказав, що то така його особливість. просто їх не чіпати і все

11. Milady

Milady Well-Known Member

От я недавно помітила в малого на язичку плямки, проконсультувалась з лікаркою, то вона сказала до голови собі не брати, така особливість язичка. А потім і мама мені казала, що я і сестра в дитинстві мали таке, але також це не було ознакою якогось захворювання, просто собі час-від-часу то з'являлось, то зникало.

12. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

В мене молодший брат навіть кульгав на ногу в період інтенсивного росту, костоправ крутив йому спину, то брат встав і вже нормально ходив. Таке було лише раз, але не пам"ятаю скільки йому було років. В будь-якому випадку добре проконсультуватися в толкового спеціаліста.

13. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

В нашого Данилка слабе горло (то спадкове, бо як в мене так і в чоловіка є проблеми з горлом), кілька разів на рік ходимо в лор кабінет для промивання лакун мигдалин і щойно відходили на Куф і ультразвук мигдалин, але наразі нам це не допомагає, бо дуже часто він хворіє власне через проблеми з горлом. Буду дуже вдячна якщо хтось підкаже щось діїве для зміцнення/закалювання горла. Дякую.

14. Жменька

Жменька Well-Known Member

у моєї малечі також слабке горло, у неї сама слизова горла є така "рихла" (а не туга, гладенька - як має бути) від народження. Також це спадкове, бо у чоловіка таке ж саме. То лікарка радила два рази в рік проходити курс ІОВ-Малюк (горшинки на основі барбарису). І ттт, минулої весни і цієї осені курс проходили і з горлом проблем вже менше. А раніше мали дуже часті ангіни.
    А взагалі, кажуть побільше їсти морозива.

15. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

В мене з народження дУже великі і такі рихлі мигдалини. Колись в дитинстві хотіли вирізати, але бабця не дала. І сама слизова виглядає так, ніби я зараз маю хворе горло.
    В малої також зажди горло якесь червоне, моя лікарка вже про це знає і не звертає на це уваги.
    Ми, звичайно, всі в сім'ї хворіємо на ангіни і т. д., але не часто. Чесно сказати, навіть не знаю які там ще є хвороби горла. З дитинства бабця мене загартовувала. Морозиво ми їмо круглорічно на вулиці чи вдома. Також у нас немає заборони, що не можна пити холодного. Хочуть діти газованої води з холодильника, будь ласка. Це стосується всіх у сім'ї.
    Старший зимою ходить лише у футболці і куртці, светр одягає дуже рідко. В таку погоду, як сьогодні лише футболка, штани( ніяких підштанників), куртка і шапка. Взуття демисезонне.
    Правда, цього року мав запалення, яке не давало ні температури, ні інших ознак. Легеньке покашлювання. Виздоровів швидко.
    Середній більш змерзлюх, але всерівно підштанників не носить, легкий одяг, куртка. Ніяких рукавиць чи шарфа. Хворіє найрідше зі всіх.
    Анюта п'є з холодильника молоко з раннього віку, певно з 1,5 року, коли сама попросила.
    До речі, з температурою дітей завжди купаю, в нас немає такого, що не можна купатись. В протяги не вірю. Хронічних хворіб немає ніхто.

16. innamorata

innamorata Well-Known Member

Дівчата, мушу порадитися. Я раніше вже писала що маємо проблему з випадінням товстої кишечки при каканні. При тому какає через день. Були в лікаря, сказав слідкувати за харчуванням і попити дуфалак, тоді мовляв пройде. Дуфалак нічого не дав. За харчуванням особливо слідкувати не доводиться, дитина і так їсть багато фруктів, сирих і термооброблених овочів, щодня як мінімум одне ківі, не їсть ВЗАГАЛІ нічого такого що може кріпити. але при тому всьому какаємо все одно раз на два дні. Взагалі то в його віці нормально так какати, і педіатр нам так казав, якби не те випадіння. І часом ще буває що коли особливо тверда какашка перша, то мабуть трохи шкірочка там тріскає і зрідка є сліди крові.
    Короч подзвонила я знов до того лікаря, і каже що тре провести курс процедур, тобто в дупуку будуть ставити якусь штуку(чи то електрод якийсь чи що), тримати там хвилин 10, перед тим клізмочка. По ідеї то має зміцнити стінки, повисити тонус прямої кишки.(є вродь якась темка навіть про то випадіння і та форумлянка писала щось таке схоже і що їм це помогло)
    Я вже ніби і вирішила то зробити, бо ситуація з кишечкою по трошки погіршується, але боюся навіть уявити як то перенесе малий. Коли вперше були в того лікаря на огляді, він пальцем прощупав малому ту кишечку, то істерика була ще та. А як заставити дитину витримати 10-15 хв з якоюсь ще там штукою в попі. Я вже мовчу про клізму. Порадьте щось, бо мені дуууже страшно. Цицю давати? але чи не відмовиться він таким чином від грудей?

17. Diana

Diana мрійниця

у нас час-від-часу таке буває, це ознака зашлакованості КШТ, у той час у нас посилюється алергія та ослаблюється імунітет. Лікуємо - багато п'ємо водички, мінімум солодощів та даю прибіотик, з часом проходить. Інколи після лікування антибіотиком може зявитися

18. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Дівчата, потребую поради/розради: мій Сашко почав дуже часто кліпати (моргати) очима. Раніше таке мали у віці десь 3 р. - невропатолог призначав заспокійливі таблетки і все пройшло.

Зараз тільки планую до лікаря і вагаюсь, чи то з очима, зором щось чи все ж нервове (можливо, школа впливає...). Малий каже, що очі не болять, не печуть, нічого не заважає.

Напевно треба сходити і до окуліста, і до невропатолога?

У когось таке було?

19. Donata

Donata Active Member

скоріш нервове, від хвилювання може, в мене однокласник так починав кліпати, як хвилювався

20. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Може хтось щось мудре скаже?
    В Ромчика в вушках сохне і лущиться шкіра. Сильно. Виглядає приблизно як ота штука що в немовлят на голові. Я так озумію трохи чешеться. Я зволожую кремчиками-олійками, але воно тільки гірше постійно.
    То мине? Чи послухати маму і бігом до лікаря? Може бракує що йому в організмі?