Здоров"я дітей.

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Оля, 3 Червень 2007.

1. Ная

Ная Well-Known Member

Відповідь: Здоров"я дітей.

ми хворіли, ліків не приймали жодних, для відновленння нам лікар "прописав" перепелині яйця і козине молоко. З того що знаю, то після мононуклеозу деякий час(рік приблизно) дуже не бажано засмагати на сонці.

2. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Були в лікаря. Сказали нам (практично те ж, що я і в неті перед тим читала, але почути то вголос було якось переконливіше), що на нормалізацію лімфовузлів йде близько 3 міс (при нашому ступені збільшення, який був на час хвороби).
    Так що відновлюємось далі.

3. Женічка

Женічка Well-Known Member

Мене вчора почало сипати! Трохи тішусь :) шостий день хороби. Як і обіцяв нет, суглоби болять нереально, тріщать, скриплять. Таки інфекційна еритема. Це типу розелли, кору, краснухи і тому подібного, тобто в одному рядочку з ними. Сипе мене серйозніше, ніж малу, справді, досить кружевоподібний висип.
    Мама моя, як завжди впринципі, хапаеться за голову, що тре іхати до львова і хоть якісь аналізи здавати, бо я стара дитячою інфекціеі захворіла :). Наткнулась в неті з реченням, що 'ефекту пощощічи' у дорослих може і не бути. Аби небуло, ато я і так румянцем багата :)
    Цікаво, чи Сашка... та, певно, що так. Інкубаційний період 8-12 днів. Настя явно лекше перенесла, ніж я.
    Оглядало малу лікарів три - дерматолог, ще один днрматолог і педіатр, жоден навіть не подумав про той діагноз. Те, що я заразилась поставило все на місце

4. natiok

natiok Member

хтось лікував ячмінь малій дитині, нам ще й двох рочків нема й вже десь ту каку взяли. сьогодні прокинулися з підпухшою повікою, перша думка,вчора були в лісі, комарі покусали. та я спостерігаю, якось вже не дуже на укус подібно, не сходить зовсім...до лікаря йти не хочу, але ніколи з таким не стикалася й не знаю що робити...

5. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

А ми ходили, коли нам ще і року не було. Теж та зараза була. Виписали мазь, пройшло швидко.

6. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Підіть
    Сестри мала мала, спочатку теж не ходили, вон ніби проходило, а тоді знову і знову поверталось.
    Але на вулиці очко прикрийте,щоб не надуло, навіть ,якщо тепло

7. dasha

dasha Well-Known Member

В нас був, прикладала теплі ватні диски з крутим чаєм календула + ромашка - 4 рази в день і зранку та ввечері вареним яйцем вигрівала. Щоб не противився розказувала казки, робили фото з дисками на лиці " типу окулярки" і.т.п. То головне добре вигріти і не ходити на вулицю, не бути на протягах. Хоча кажуть що то інфекційне, тобто від брудних рук. Нам прошло за 2 дні.

8. natorella

natorella Well-Known Member

оу, і я то мала
    то така гидотаааааааааа
    ще й свекруха і саша хворіли

9. Женічка

Я тільки відійшла... суглоби мама дарагая, два тижні так боліли, що жити не хотілось, за ними дня чотири великі мязи 'корчувало', біль, як при корчі, але самого корчу нема. Аж вчора мене попустило. Ітого три тижні.
    А мала набагато лекше перенесла.

10. zetta

zetta Well-Known Member

дівчата в двоюрідної сестри в дитини енурез. дівчинка в цьому році йде до школи і пісяється в день. були в якогось професора той радить хірургічне втручання -колоти ботокс кожні 3-4 міс в ті місця... може хтось стикався з такою проблемою.
    вони кажуть що то наслідки кесарського , невролоічне.
    отак вона то описує
    то что у нее моча остаточная остается, в резултате застаивается и возникает цистит. а застаивается от того что гипертонус и сфинктер уже накачался и не может расслабиться, она не может им управлять чтоб до конца все пописать. еще возможно нарушены эти связи между мозгом и мочевым. да еще от воспаления такни отекают и не может расслабиться. короче замкнутый круг воспаление от застоя, застой- от воспаления

11. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

В знайомої теж було таке. Дівчинка вже й до школи ходила, проконсультувались в лікаря, сказав, щоб постійно нагадували їй про пісяння і ще сказав, що переросте. Так і сталось, зарас все добре

Знаєте, з вище описаного я б не спішила робити якісь втручання. Та знайома теж приклала немало зусиль, щоб все внормувалось. Цистит можна спробувати народними методами пролікувати, щоб не мучив дитину, а все решта можливо є якісь вправи тренувальні. Принаймі, поки підуть до школи ще є час

12. Женічка

Інфекційна еритема догнала і мого Сашку. Ітого перехворіли всі, ото зараза вчпилась.

13. cjomcjomka

дівчата, ми тут про мононуклеоз говорили нещодавно.. а як у Ваших діточок зі слухом після мононуклеозу? Особливо в тих, хто має збільшені аденоїди?
    Бо в нас лімфовузли вже практично в нормі, ніс вже теж непогано почувається, але слух тугуватий. Видаляти аденоїди не збирались, та і по-любому ще рік - не можна після мононуклеозу. Підемо завтра до лора з сірчаними корками щось робити, бо бачу, що там купа назбиралась. А далі, якщо не допоможе просто почистити-покапати - навіть не знаю... як було у вас?

14. Brenda

Brenda Member

Дівчатка, наша доня шийку в одну сторону повертає, а в другу - не дуже, сказала невропатолог, що маленька кривошия ( чи як то правильно називається), хто з таким стикався і що робили? Нам порекомендували масаж, але я не хочу возити таку маленьку дитину кожен день в ту поліклініку, де купа людей та й ще й хворих. Може, то краще додому якогось масажиста викликати? На скільки та кривошия критична і на скільки необхідний той масаж? Може, хтось може порадити хорошого масажиста, який приходить додому?

15. Avanturistka

Avanturistka Well-Known Member

якщо лікар порадив масаж, я би його зробила

у нас були інші проблеми, нам допоміг лише масаж (в нашій поліклініці не було гарних масажистів, тьотя лише гладила рукою, то ми возили дитину щодня додому до масажиста). поки дитинка маленька, робіть і не затягуйте.

16. cjomcjomka

промили вуха. Процедуру, звісно, перенесли голосно, зате чує - значно краще. Чи зовсім добре, чи майже добре - навіть точно не скажу, але те, що він так не чув принаймні з грудня - то точно.
    Ввечері їдемо по краплі від аденоїдів до травниці, загалом, маємо надію на краще

17. Жменька

Жменька Well-Known Member

У моєї доні теж було таке в 4місяці. Масажі допомогли. Ми з масажисткою в поліклініці домовились, щоб вона додому приходила.

18. Judice

Judice Закохана в гори ))

Як на мене, то все дурне )) здається, такий "діагноз" у нас ставлять чи не усім діткам - кому треба і кому не треба (масажі приносять добрі заробітки). Мій синочок десь до 4-5 міс теж мав "улюблений" бік і тільки туди повертав голову (коли тримала його на руках). Я трохи переживала, бо чула про ту кривошию, але всі знайомі з дітками заспокоювали, мовляв, в них те саме було і все невдовзі стало на місце (а хто робив масажі, то стверджував, що то власне вони помогли). У нас теж все в один день внормувалося.. Однак - повторюю - то моя думка і, очевидно, в певних випадках масажі справді необхідні.. знати б тільки, чи то той саме випадок))

19. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Я минулого року теж тут трохи панікувала, але послухала дівчат, заспокоїлась і ніяких масажів не робила. Просто намагалась трохи зацікавити малу повертати голівку і в інших бік, плюс всі нічні годування (лежачі) почала робити не змінюючи положення дитини і так, щоб голівка була повернена в проблемну сторону. Все перейшло.

20. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Масаж при кривошиї робиться загальний, на все тіло. На шиї є такі ділянки що їх масажувати не можна, бо там розташовані лімфовузли. Але деякі масажисти цього не знають, тому можуть зашкодити. Як сприйме масаж дитина - не знаю. Діти не люблять чужих тьоть і плачуть. Якщо немає сильного гіпертонусу чи гіпотонусу чи прямих неврологічних оказів то масаж не нужен. Гіпертонус до півроку є нормою.
    Згідна. найкраще у вашому випадку лікувати положенням. Можна зробити валік і підкладати. Зробіть подушечку з валіком з одної сторони, щоб дитина не залежувала собі голівку.