Збираємось до ПБ

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Gaichka, 4 Травень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

Купляти і на перший і на другий день. Та хоч і на місяць вперед. Цеж таке задоволення- ходити по магазинах і вибирати оті мацюпусінькі одежинки!!!!!!!!! Купа позитивних емоцій. А як будете думати про забобони і про дурниці, то дитину вдягнуть у такі тряпки, що вам потім самій буде шкода своєї дитинки.
    От скажіть, що може змінити у вашому житті і житті вашого малятка куплена наперед, випрана і випрасувана вами з любов"ю малесенька шапочка чи сорочечка? Подумайте логічно.

• Подобається Подобається x 4
  2. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

дівчатка а хіба в середину вату класти не треба?
    не розумію як мені порізати простинь.. :sad:(

• Подобається Подобається x 1
  3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

берете простинь, півтораспальну наприклад, розрізаєте її вздовж , отримуєте 2 довжелезні куски . Тепер кожен з тих кусков розрізаєте поперек на кусочки шириною як прокладка, отримуєте 8-10 кусків троха подібних на кухонний рушник, але вужчі. Згортаєте їх прокладочкою, знов ж таки орієнтуєтесь на ширину прокладки звичайної.... потім утюгом їх прогладили, з двох боків вже у складеному вигляді и все.

4. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

дякую, допетрила вже, почала різати і дойшло. Але я вважала що там має бути вата в середині прокладки, хіба того буде достатньо, без вати? у?

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Я робила без вати, там же не лиє як з ведра..... виділення такі як при місячних, і частіше міняти прокладки гігієнічніше, особливо враховуєчи недавні пологи.

• Подобається Подобається x 2
  6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

записуйте:
    -паспорт, обмінна карта...
    - зубна щітка, мило, паста, шампунь, рішник для обличчя і банний, або один для себе - банний, тапочки ( бажано резинові шлепки щоб і по палаті ходити і в душ в них піти) гребінець, ну і що там вам зе потрібно такого типу.
    - пару нічних сорочок, бажано з вирізом на груді щоб було зручно дитину годувати..., трусів парочку, щоб було чим притримувати тряпічні прокладочки, курточку від спортивного костюму чи щось такого типу, одноразові пеленки 60*90 штук 5-6...
    -для дитинки одяг, памперси "1", рушничок махровий щоб накрити в разі чого, пеленочку байкову.
    -кипятильник ( дуже зрічно було чайок робити прям в палаті а не ходити по холодному коридору до кухні) чашку, ложку, вилку, тарілку.
    Все решта чоловік підвезе в разу потреби...

ой, чуть не забула.... гроші взяти з собою, поміняних по 10 грн купюрами на послуги мед.персоналу

7. Angel

Angel Well-Known Member

ну не кажи........:8:в мене десь з одної простині вийло 6 шт,тобто вони були досить грубі...я тільки встигала їх міняти!!!!!!!!!!то як в кого!в мене ше були спеціальні післяродові чіко прокладки,вони незрівняються з саморобними,вони дуже вузенькі.

8. irys214

irys214 Well-Known Member

+ до того я ще брала - для себе постіль; для дитинки: вологі серветки, крем під памперс. І нам ще давали список медикаментів купити, але я родила в Медінституті. Цікаво, а на Джамбула нічого не тре?

9. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Вже в родзалі лежав пакунок медикаментів + ті всі штучки до капельниці, акушерка спробувала нам його продати за 60 грн, але лікар нам казав нічого не купляти бо в пологовому все є і так.
    ну да, я забула про вологі салфетки, їх тоже брала.
    А ще щось цікаве для дозвіллля, або книгу, або мп3 плеєр.... бо дитинка більшість часу спить поряд... а світло в палатах не вимикається вночі вообще - відповідно вдень не сильно поспиш бо шумно, вночі бо сильно світло. То якось треба коротати час.

• Подобається Подобається x 5
  10. loreniya

loreniya Well-Known Member

як раз получила від подружки що ще не маю сумки в пологовий зібраної... то складаю собі список... подружка родила на Джамбула і я там планую - казала що речі спакувала в сумку - то сумку не пропустили - має все бути складено в кульки (аргумент такий - сумка може і з вокзалу, може ще десь була, а кульок новий тому менше бактерії)
    подружка казала обов"язково зробити собі з простині прокладки, дякую що написали як це на практиці зробити, а то я сиділа і мудрувала... тоже хотіла вату повкладати всередину...
    Озадачили ви мене зі світлом вночі...
    а що ви брали собі на "перекуску"? подруга казала що день не їла взагалі - з собою не взяла а лікарняна їжа їй в горло не лізла...

Останнє редагування: 3 Жовтень 2009
  11. Відповідь: Збираємось до ПБ

Дівчата, признавайтесь, якої фірми памперси вартую купувати і салфетки вологі.
    І про їжу я також би хотіла послухати)))

12. In4a

In4a Well-Known Member

Наші перші - це Pampers Premium Care, Newborn 2-5 кг, ніби то підійшли :girl_smile: Серветки Бюбхен брала.

13. Ksusha

Ksusha Well-Known Member

Так, так розкажіть що можна з їжі брати, а то я перший раз поїхала без нічого (молоде, зелене) ТОму то й дотепер не знаю що можна згризти після родів.

14. Відповідь: Збираємось до ПБ

Доречі, памперси в Антошці дешевші на трошки ніж на базарі)))

Теплу кофтинку для малечі....то для виписки вона потрібна? чи щоб в роддомі одягати?
    А речі з баєчки, ситця, їх можна разом прати? бо всі вони з різними малюночками і різного кольору

Останнє редагування: 3 Жовтень 2009
  15. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Вату ні в якому разі не класти. Вона нічого не вбирає. Я перший раз не знала, то наробила з ватою. Потім мусіла витягати ту вату. А сама простинь дуже добре все впитує.

16. irys214

Якщо брати собі окрему палату, то це не страшно.

17. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

да... їжа там не ахті... переважно ніхто її істи не хотів, хіба хліб з маслом брали, а от були оладушки з джемом якось - так розмели все....
    Мені чоловік привозив щодня літру кефіру в пляшці, печиво Марія, яблучка печені, картопляне пюре - якщо мав можливіть гаряч підвезти, хлібчик, чай, мяско печене в духовці.
    то вам самій спробувати прийдеться.... в пологовому в якості реклами роздадуть по пару штук ліберо, папмерсів, хаггісів...
    Нам спочатку підійшли ліберо, тепер хеппі користуємось, а салфетки памперс, зелені.
    В родддомі в грудні темепарутра постійно було +25.... було досить тепло і діток сильно не вдягали, лікар казав що така температура підтримується постійно бо так треба для діток. Баєчку з ситцем разом - запросто, а кольори...якщо ви купили якісні речі то полиняти вони не повинні, а загалом всі дитячі речі світлих кольорів, нема чому линяти..... я в своєї малої всі речі разом прала в машинці - нічого не линяло.
    На рахунок чемодану - мені особисто Данков казав що пофіг в чому з собою речі везти, я тоже спочатку чемодан на колесиках спакувала, а потім перепакувала все в кульочки - якось зрічніше було.
    окремих палат на 1 особу на Джамбула немає, були до ремонту восени 2008, але їх зараз вже немає.

18. Відповідь: Збираємось до ПБ

речі купила нашого виробника в роддом, Полтава...

А памперси кажете дають в роддомі, по штучці пробувати від виробника....точно дають?
    на Батальній чи Мєчнікова дають...
    І ще одне, а можна купити для немовлят поштучно памперси, сама б купила різних фірм тоді....

19. irys214

Я тільки раз попробувала ліберо, ті що в роддомі давали, так в малої така висипка була. Тепер користуємось тільки хаггіс ультра комфорт - нам підійшли ідеально. А взагалі-то треба попробувати різні, підбирати для кожної дитини індивідуально, тому що на деякі може бути алергія, висипка. А все решта: кремчики, салфетки і т.д. берем фірми бюбхен - дуже багато дівчат рекомендувало, але переконалась і сама в їх якості.

20. irys214

Дають, навіть не по штучці, а по три - чотири упаковані. Але не всіх виробників. Нам давали тільки ліберо, памперс.

Звичайно можна в будь - який аптеці продають...

Статус теми:
Закрита.