Збираємось до ПБ

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Gaichka, 4 Травень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Відповідь: Збираємось до ПБ

У мене всі кажуть що наперед дитинці нічого купувати не можна. Навіть у пологовий.
    Я впринципі і не опираюся. Але як то буде. У мене почнуться схватки, ми поїдемо у лікарню. А де купити одяг для дитинки?

Хтось мав таку ситуацію - коли наперед нічого не купував, і як з неї викрутитися.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Збираємось до ПБ

Я не мала приготованої торби, бо малий зашвидко вродився. Купив чоловік у той самий день все необхідне.
    Правда, деякі речі ми мали від друзів, то там кілька сорочечок на новонароджених було.
    Але ви даремно в ті всі забобони вірите. Купіть, що треба й не переймайтеся.

• Подобається Подобається x 7
  3. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

В мене знайома на 8 міс каже "не купили ліжечко у серпні за 1000 грн, купимо у вересні за 1200 грн":)

В лікарню треба мати хоча б перший одяг для дитинки. ковдрочку, пеленки, памперси.
    Якщо свого не буде, то вдягнуть у страшнюче перевиварюване казенне і загорнуть у таку ж старшнувату ковдру.
    Дітки у такому сумно виглядають.

А якщо родити почнете ввечері і швидко народите. то де тоді купувати?

Я їхала в ПБ з велечезною торбою, на кожен день в окремому кульочку мала комплект дитячого одягу.

В забобони не вірю, тому так приємно було самій вибирати перші речі для масючка:)

До речі, ви ж знаєте, шо речі для дитинки варто було б перепрати з дит.госп.милом і перепрасувати.

Останнє редагування модератором: 29 Вересень 2009
    • Подобається Подобається x 4
  4. Відповідь: Збираємось до ПБ

та знаю що треба перепрати і перепрасувати, просто ну всі мої рідні так застерігають від купівлі наперед.... напевно я не буду наперед купувати....цікаво як буду викручуватися з тієї ситуації... муж буде як електровєнік льотати.

• Подобається Подобається x 1
  5. Leila

Leila Well-Known Member

Не хочу образити Вас і Ваших рідних, але в пологовий треба мати дійсно чисті випрані і попрасовані речі, там на кожному кроці написано великі плакати "Шановні батьки принесіть одяг для своєї дитини". Там дають дійсно шмати, хоча вони чисті, стерильні, але вигляд такий. Візок, ліжко і великі габаритні речі не купуйте наперед якщо не хочете, але одяг треба і пеленки. Бо потім дійсно чоловік буде ганяти купляти, а поки переперуть і висохне, а ще попрасувати, невідомо як і де той одяг був. Я б для своєї лялі таке не хотіла

• Подобається Подобається x 9
  6. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

пожалійте самих себе, хай краще біля вас з дитинкою побуде, ніж по магазинах бігатиме

• Подобається Подобається x 4
  7. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

єх, і я ще не купила. Але треба це факт.
    Щеб знати ДЕ купити, так щоб прийшов, взяв і пішов. І не на Краківському і не в дорогих магазинах..

8. Дана

Дана Well-Known Member

Чесно я би наплювала на ті пересуди я так і зробила, це ж таке задоволення ходити і вибирати для своєї лялі те у чому вона буде одіта в перші дні, я кожну пеленочку кожну розпашоночку перепрала, перепрасувала, скільки приємних хвилин я тоді пережила дивлячись як сохнуть на балконі ті мікроскопічні шкарпеточки і шапочки.
    Моя знайома мала таких родичів які горою стояли за те щоб нічого не купувати вона вийшла з ситуації по іншому попросила майбутню куму купити речі, той перший набір (шапочка, пеленка, розпашонка, повзунятка і т.п)випрати і попрасувати і тримати напоготові. Так і сталося коли її везли в лікарню то і кума приїхала привезла речі. так ніби вона і забобони не порушила і мала все чистеньке і попрасоване

• Подобається Подобається x 10
  9. Відповідь: Збираємось до ПБ

з кумами ми ще не визначились...хіба що просити коліжанку...

10. Дана

Дана Well-Known Member

Ну може бути сестра, або коліжанка, або вменяєма тітка

• Подобається Подобається x 2
  11. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

Та ідея гарна, але не завжди практична. Я їхала в пологовий пів четвертої ночі, подумайте ви будете викликати коліжанку в 3 ночі? Купіть речі тільки в пологовий і складіть сумку. Не робіть собі проблем там де їх нема. Тепер дитинку зразу після пологів вдівають ваші речі.

• Подобається Подобається x 6
  12. Відповідь: Збираємось до ПБ

ну не знаю...тобі піду втіхаря куплю тільки в пологовий речі, хоч на перший день...як кажете, буде добре...бо в цьому питання я так вагаюсь.....

• Подобається Подобається x 3
  13. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Дівонька Зіронька вибачте, але мені трохи дивно читати вас.
    ВАМ родити, ВАШЕ маля, ВАШЕ життя.
    До чого тут забобони і заборони ваших родичів?
    Робіть так як ВИ хочете.
    Хочете придбати перший одяг - купуйте.
    Дійсно вірете в забобони - не купуйте.
    Але має бути ВАШЕ рішення, бо інакше незабаром ви будете жалітися, що вас примушують дитинці дурника пхати, догодовувати-допоювати і борщика у 4 міс пропонувати.

• Подобається Подобається x 8
  14. In4a

In4a Well-Known Member

Не звертайте уваги на забобони. Купіть по мінімуму, бо як народиться Ваша дитинка в що її одягне медсестра? Невже Ви би хотіли, щоб Вашу дитину одягли в якісь лікарняні страшні лахи? Це ж її перший одяг! І лікар коли давала мені перелік речей в пологовий наголосила, щоб були речі для дитини (скажіть родичам, що це обов"язково;). Візьміть 2 пелюшки: байкову і звичайну, памперс, бодік з ручками-ножками, шапочку і теплий рушник або одіяльце. Все інше можна купити в день народження дитини, але це ще треба перепрати і попрасувати... Ну якщо Ваші родичі так Вас відмовляють, то нехай цим займаються...

• Подобається Подобається x 5
  15. Любознательна

Любознательна Well-Known Member

Ой,це правда.Я як народила свого старшого,то мені його якраз в це і вділи (чоловік ще тільки доїжджав з речима),я як побачила,то аж налякалась,відразу встала,хоч і важко було і перевдягнула,тому з другим вже мала все із собою зразу в родзалі.

16. Любознательна

Любознательна Well-Known Member

А ще як приємно,коли твоє маля таке гарне,в тому що ти вділа,бо сама вибирала,а не те що тобі вибрав хтось інший і привіз у поспіху.Зі мною була жіночка,так вона попросила,щоб чоловік поїхав щось купив,привіз і попрасував.Так він так і зробив але не поправ,о то дістав від неї,бідний.Так що краще самій все приготувати.,і спокійно чекати.

• Подобається Подобається x 3
  17. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Якщо випаде родити вдень, то придбати речі можна в магазичику, що є при пологовому. Але прати-прасувати точно не встигнеться.

18. Iryha

Iryha Well-Known Member

Дівчатка підскажіть хто народжував на Джамбула, який перелік речей (для матері та дитинки) має бути бо хочу підготуватися. Наперед вдячна.

19. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

Думаю, що на Джамбула нема якогось специфічного переліку. Я користувалась тим, що у цій гілці, дуже помічний. Від себе ще б додала рушничок або пледик для дитинки, бо я так злилась на себе як мого Сашку замотали у мій рожевий рушник:xaxa:

І ще не купляйте в пологовому чорних ліфчиків для годування:girl_flag_of_truce:. Вони так линяють......Я малому одяг аж замазала чорними плямами, добре що користувалась прокладками для грудей і соски не дуже контактували з тканиною.

20. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

В трикотажних магазинах з дитячими речами. Там є все що треба.

Статус теми:
Закрита.