Збираємось до ПБ

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Gaichka, 4 Травень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. LML

LML New Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

Дівчатка, підскажіть будь-ласка, яких розмірів мають бути саморобні прокладки в пологовий? скільки разів необхідно скласти шматок простині?

2. Kandy

Kandy Well-Known Member

Дівчатака а ще скажіть будьласка у що вдягають дитинку відразу після пологів у пологовій палаті. Який набір одежі треба туди приготувати?

• Подобається Подобається x 1
  3. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Певно то залежить від температури в приміщенні. Нас вдягали в 2 шапочки, 1 сліп+ шкарпетки, + тепліша кофтинка, + мацьопу ще в одіялко, і потім нас ще великим одіялом накривали.

4. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ого, а що в палаті був мороз?

5. Suzi

Кінець жовтня і якісь негаразди з опаленням. Хоча потім я сама зменшила кількість одягу до сліпа і шапочки.

6. Kandy

Kandy Well-Known Member

А що таке сліп?

7. Дана

Дана Well-Known Member

Бодік, повзунки тонка кофточка, шапочка- це у нас було

8. Suzi

Ось [​IMG], то саме , що "чєловєчєк". Для звосім маленьких ще є з закритими ручками, щоб не зарапали себе.

• Подобається Подобається x 4
  9. Відповідь: Збираємось до ПБ

мені коліжанка пояснювала так, чи я її правильно зрозуміла.
    випрану простиню, перепрасовану, ріжемо на куски, ну нехай висота буде в р-ні 20 см, а решта іде ширина простині. і скручуємо в такі саморобні прокладки.
    Якщо ви бачили післяродові фабричні прокладки- то наша нарізана простинка має бути таких же розмірів.

ДІвчата, хто народжував, я правильно зрозуміла?

10. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

дивно, мені і 5 років тому на Батальній ніхто про саморобні прокладки не заїкався, користувалася звичайними без проблем з лікарем і зі здоров"ям

11. FAIRYTALE

FAIRYTALE Well-Known Member

Правильно. Є також спеціальні післяродові, але вони настільки грубі, довгі і незручні, що краще вже саморобні.

12. MIKANIJ

MIKANIJ Member

Якщо я правильно розумію то 20 см. по висоті а ширина це вся простинь? чи є розміри якісь і для ширини,чи просто так на всю ширину складати?

13. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

родила на Батальній.
    Питати, чи маю я "тряпочки" почали ще у родзалі.
    Просили користуватися, бо води відходили, я ходила, і щоб не підслизнутися.
    Після вже могла користуватися чим хочу.
    Але лікарка порадила все ж саморобні хоча б у перші дні. "Бо вони дихають. магазинні прокладки парять. що сприяє інфекції".
    ТА й дісно у перші дні з саморобними було ліпше.

Робила не дуже грубенькими, у довжину як нічні прокладки.

14. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

Я теж мала "тряпочки", скажу що дуже зручно. Я собі біля ліжка поставила кульочок з "тряпочками " і ще один, куди викидати використані. Так от, тряпочки міняти можна часто і зручно , не вставаючи з ліжка.

15. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

На Батальній в душовій (окремі у кожній палаті) є спеціальне відро для користований саморобних прокладок.
    Також відерко для памперсів.

16. halusia

halusia Well-Known Member

А мені в першу добу казали використовувати одноразові пеленки, а не прокладки. Щоправда я після КР навіть повернутись сама не могла зі спини на бік. Потім брала саморобні прокладки, не дуже грубі (3см), коли не вистачило перейшла на прокладки від Bella.

17. Відповідь: Збираємось до ПБ

ага.
    Ну типу простинь це у нас листок формату А4. Вверх це в нас висота і ми її ділимо по 20 см, а внизу це наша ширина. От її ми і залишаємо. Потім скручуємо прокладочку. Я думаю вона має бути грубенька, щоб не протікло, тому ширину не чіпаємо.

18. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

я мала і саморобні і звичайні прокладки.звичайну використала лише 1 раз і то з дискомфортом ледь годину в ній виходила-викинула геть і користувалася лише саморобними( їх мені не вистачило,бо до кінця не вірила,що вони найкращі,то я донечки пеленки порвала і собі зробила вже у ПБ :))

цілком погоджуюся...товщина як палець приблизно

19. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

щось не дуже зрозуміло пояснили.
    Якто верх висота а низ - ширина?
    якщо листок покласти перед собою книгою ( не альбомним як у ворді, а книжним розворотом) То як то верх - висоота, а низ - ширина? догори то є висота ( з верху вниз, чи з низу вверх) а з права на ліво то є ширина?

20. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

малось на увазі мабуть не верх, а вверх, тобто так, як ви назвали - догори

• Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.