Збираємось до ПБ

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Gaichka, 4 Травень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Іруня

Іруня Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

А в пологовому що, потібно тримати дитину замотану в коци-конверти, ще й годувати її так? І це в травні??? Дивуюся, бо обох родила в жовтні-листопаді і були просто в бодіку+сліпік ( без шапочки, звичайно ) + накриті, при потребі, одіяльцем, коли засинали.

2. hrobak

hrobak Well-Known Member

я теж здивувалася, для чого дитину в щось загортати, як годуєш ) ми народились в кінці вересня, так перше шо я зробила, то відразу першої ж ночі порозгортала малявку з тих двох байкових пеленок, в які її замотали окрім одягу. дитині відразу стало легше дихати і вона спокійно заснула. до слова ,температура в палаті була десь +26+27...

3. Yarmila

Yarmila New Member

дивуватись нема чого, оскільки йду народжувати перший раз і тому багато в чому можу неорієнтуватись. А про те що діток треба мати чим накрити ви і самі пишете, мабуть ви мене не правильно зрозуміли...

4. natorella

natorella Well-Known Member

ну хто пише - той і накриває
    а хто пише шо накривати не треба - той покладе дитину біля себе і так будуть обоє грітись

5. hobbyhorse

hobbyhorse Member

отож бо й воно..)) ми лежали в купочці, і ніяких дитячих одіяльців не користували, и (о майн год) не одягали шапочок, окрім 1 дня. дитина буля в 1 чоловічку. сестричкі прибігали, робили великі очі, казали дитину переохолодите, але міряли температуру, а вона була в нормі. а якже могло бути інакше, якщо в палаті + 26-28.. дихати нема чим. то було в січні. Вважаю краща грілка для новонародженої дитини, то ії мати. ІМХО ))

6. Lapatulya

Lapatulya Well-Known Member

А я народжувала 8 квітня, то виключили опалення і було досить холодно в палаті, то і дитина в мене була в шапочці і накрита, а на рахунок того, що дивуються люди, теж не розумію, кожен робить як вважає за потрібне, а зараз говорити чи потрібно накривати дитину чи ні вважаю взагалі недоречним, бо все буде видно по ситуації.

7. kitjulja

kitjulja New Member

оце так спори розгорнулись через моє питання про ковдрочку )))
    всім вдячна за відповіді

8. Олюнчик

Олюнчик New Member

Дівчата, поділіться досвідом, після кесарського також потрібні саморобні прокладки? Я купила в Мазекея післяродові, от тепер думаю чи нарізати ще з простині? Наперед вдячна

9. Yarmila

Yarmila New Member

Найкраще запитати у лікаря в якого народжуватимете.

10. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

і що буде видно після КР:girl_crazy:?

11. Yarmila

Yarmila New Member

ам що після кесеревого виділень нема чи що?:girl_nea:

12. Kotice

Kotice New Member

Дівчата, всім привіт. Скажіть, чи є такі хто збирається на Батальну десь між 15 та 30 червня, раптом перетнемося)
    Ой, маю одне запитання, читаючи дописи, бачу, що в багатьох ПБ не пускають в палату, вони ніби і правильно, бо хоча своїх рідних і певно захочеш бачити, але такий самий кагал зі сторони сусідки не буде тішити) Так от, якщо нікого не пускають, то яким чином вам можуть передати всі речі, які ви або забули взяти, або терміново треба довести? Адже ані після родів, ані після кесарського не так вже й легко ходити, напевно :girl_blush2:
    І ще одне, дівчата, підкажіть як саме робляться ці "саморобні прокладки": кусок простині і вата????? :girl_blush2:
    Вибачайте наперед, якщо питання здадуться дурними) Перші пологи, трохи хвилююся)

13. In4a

In4a Well-Known Member

Вати не треба, просто складаєте тканину в декілька шарів.

14. Kotice

Kotice New Member

Знову ж таки, соррі, але на скільки її вистачає, якщо це просто кусок тканини??? :girl_impossible:
    А якщо десь з палати треба вийти чи ще щось?)

15. nalia

nalia Member

Просто скласти в багато раз,і по необхідності змінювати,Колись олвейсів не було,то наші мами тільки такими користувалися

16. hrobak

hrobak Well-Known Member

внизу в приймальному відділенні Ваші родичі дають тьоті пару гривень і вона все прекрасно Вам до палати передає. і важке, і велике, і якезавгодно. то на Батальній, в інших пологових думаю те саме.

мені не дуже хотілося когось крім чоловіка після пологів бачити, чесно ) вже вдома- так, а в ПБ якось не до того було )

якщо десь вийти то я брала одноразові, з тими з тканини далеко не походиш

17. Kotice

Kotice New Member

дякую за відповідь, а то щось чим ближче дата, тим страшніше стає.... найбільше від незнання як САМЕ відбувається процес (маю дурнуватий характер - люблю все знати наперед))))
    а одноразові - то які саме? Олвейзи, Чіко??
    hrobak, я так розумію, Ви народжували на Батальній, скажіть, будь ласка, а там є палати платні де можна з чоловіком перебувати постійно?

18. hrobak

hrobak Well-Known Member

одноразові здається Олвейз, ті шо на найбільше крапель, нічні чи якось так.

не знаю про такі палати, але мені чоловіка кілька разів на день було цілком достатньо :) та, не забудьте спитати у лікаря про перепустку для чоловіка та/або інших родичів, бо наш лікар "забув" і довелось ще пару гривень доплатити, щоб його (чоловіка) на другий день пустили.

19. In4a

In4a Well-Known Member

Я користувалася саморобними перший день, а далі - післяпологовими прокладками (здається, Чікко), однієї пачки вистачило (навіть ще залишились).

20. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Краще Чіко, вони такі прості. Олвейси то гума, парять, подразнюють шкіру, а якщо ше буде шовчик , то навіть уявляти не хочу. що то за "приємні" відчуття.

Статус теми:
Закрита.