Збираємось до ПБ

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Gaichka, 4 Травень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. lerucha

lerucha Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

от і я так само, а ще стільки нових слів для себе взнала "бодіки", "сліпіки", "чєловєчкі":girl_impossible: що це??? Колись тільки повзунки були. Завантажила з нету список, що в пологовий брати, так там ціла валіза назбирується:confused:

2. Lvivna

Lvivna Member

Дата пологів - на кінець листопада, через тиждень маю ще до Данкова йти, вже другий раз, і там він мені конкретніше щось скаже. Наразі казав, що наперед лягати мені не треба, не бачить змісту. І хоч би втрафити до нього, бо він в листопаді трохи кататися буде, казав...

3. олюся_зі_львова

олюся_зі_львова мамочка чотирьох діток

Не панікуйте, я в цій гілці давала свій список, за яким вже третій раз пакую сумку в ПБ, і нічого там не валіза, а всього кілька пакунків виходить (в мене зараз спаковано 2- для мене речі і для дитинки). І кілька сторінок тому я писала про бодіки, чоловічки і т.п. (а фото багато є навіть в розділі Барахолка). Головне візьміть себе в руки, а з лікарем ПБ ще раз узгодьте, що необхідне на пологи, все решта можуть вам донести потім.

4. Lvivna

Lvivna Member

Хочу запитатись ще про партнерські пологи на Джамбула зараз. В приймальному пише, що для чоловіка - змінний одяг і взуття. Але там же бачила хлопця, якого перевдягали в халат, шапку і бахіли. Так як же свого наряджати на це свято?

5. siama

siama New Member

Мій одягав чисті спортивні штани, футболку, брав перезувне(літні спортивні босоніжки),і на це одягнув халат. Бахіли і шапку не одягав. А взагалі, казали, якщо переодягнутись у одяг змінний, то можна було цього всього не одягати(халат).

Останнє редагування: 5 Листопад 2010
  6. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Ми народжували на Мечнікова. Оскільки я вже була з повним розкриттям , то чоловік просто переодягнувся в чисту футболку, а зверху на себе натягнув халат, бахіли , шапку і маску.

7. siama

siama New Member

В пологовий багато речей не набирайте. Напишу те, що треба на пологи з речей.
    Рекомендую речі заздалегідь попакувати окремо:до пологів1)халат і тапки, 2)сорочка,3)постільна білизна(під час пологів відпочивала на ліжку в пологовій залі і застеляла власну простинь)4)рушник(клав мокрий рушник чоловік в потугах на голову),5) пити(пляшку з водою, чаєм або відваром шипшини), 6)вологі серветки- велику пачку, використовують при родах(витирають невчасні випоророжнення і т.д. при родах)7)олійка будь-яка(змащували промежину під час пологів, щоб була еластичніша і не було розривів)8)одноразові пеленки-3-4шт(продаються в аптеці) і пару прокладок з тканини (якщо відійдуть води, щоб не витікали , як будете ходити і ВЕЛИКА прокладка після родів,бо все буде витікати ), паперові рушники. Для дитини лишнього не беріть, після народження треба тільки підгузник, кофтинка з довгим рукавом(бодіка не захотіли одягати), штанці, шапочка, шкарпетки і 2 пеленки(ситцева і байкова). Костюмчики і рюшики залиште на потім-ніхто з цим бавитись не буде.
    Це все, що на пологи складіть зручно і акуратно, бо треба швидко все діставати, або щоб ваш чоловік, чи хтось з персоналу міг там знайти, що потрібно.
    P.S.Краще брати маленький чемодан на колесиках,і окремо пакет на пологи.

Останнє редагування: 5 Листопад 2010
  8. madchen

madchen Member

А під цю кофтинку брати ще таку тонесеньку(розпашонку) чи ні? А шапочку можна ситцеву чи треба теплішу?

9. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

Мені вдягнули в сліпик - і замотали в моє покривало махрове, бо старший витягнув пеленки з кулька перед самим моїм виходом з дому.
    Олійка - вперше про неї чую. Можливо це індивідуальний підхід лікаря до пологів.
    Пеленки одноразові - їх як мімімум 5 треба . На родове крісло , дитинку кладуть на живіт на пеленку , потім коли обробляють дитинку , то беруть вроді би чисту пеленку , підстеляють в післяродовій на ліжко , в палаті також собі підстелити треба .
    Як на мене , то розпашонки - це пережиток минулого. А шапочку можна ситцеву - або звичайну трикотажну. З власного досвіду скажу - шапочки без зав"язок для нас були незручні - вони постійно сповзали , а от на зав"язки - саме то .

10. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Я якраз сьогодні трохи з тим ознайомлювалася - стояла в "Арсені"перед поличкою з дит.одежинками,брала по одному,читала ярличок - ага,то "чоловічок"(до речі,я думала,що то мамусі так собі називають,а то так і пише!:)),то боді,то "нецарапки"(чи якось так...) і т.д.
    "Арсен"то,звичайно,не місце для закупівлі,але для отримання "зеленого поняття"нічо так підійшло:)

11. In4a

In4a Well-Known Member

Тимофія після народження оділи ось так, під низом - бодік на короткий рукав (спочатку правда ще в рушник загорнули):

12. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Чому не місце? Між іншим і місце,тому що речі дуже хороші і якісні,дійсно,дійсно(ну хіба для Вас задешеві,то тоді Вам в Антошку)

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Коли я з чоловіком народжувла на Джамбула - тоді лише партнерькі починали практикувати. ТО чоловік крім того що вдів змінний частий одяг - штани, футболку, ще одягнув стерильний халат одноразовий, шамка з бахілами також була але потім він їх зняв. Може зараз правила змінились....тоді вони від всіх здається таке вимагали.
    да ладно, в Антошці дитячі речі для малесеньких діток типу распашонок, ползунків, бодіків також не дорогі. Принаймні коли ми їх там купували то речі для прикладу ТМ Тотошка, Міні, Валері текс ( з базару чи з Карапузу) і для прикладу в антошці ТМ Tender World були в одному ціновому діапазоні.

14. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

та ну того "Антошку"! дорого там. хоча й справді,деякі речі і не дуже відрізняються по ціні :)
    не тому. просто,по-перше,асортимент не дуже(я була в тому,що на Чорновола,може в інших більше),тай якість так собі(принаймі більшість того,що дивилася).
    казали мені,що в магазині біля Джамбула можна майже все купити по нормальних цінах(хоча мені здається,що там якраз мали би бути вищі ціни - бо ж як треба вже,то хто стане рахувати?),ще навпроти цирку є магазинчик. ну,і на Джерельній,біля "Антею"є магазин від якоїсь швейної фабрики,бачила там дитячі речі,правда,не знаю,як ціни.
    може,поділитеся корисними "точками"?

15. siama

siama New Member

Шапочку беріть теплішу і краще трикотажну. Одразу після народження вистачить і однієї кофтинки, бо все рівно малюків пеленають, щоб не мерзли. Пізніше через 4-6год чи після перших процедурок(обробка пупчіка і т.д.) одягнете під кофтинку чи костюмчик бодіка(футболочка з довгим чи коротким рукавчиком з кнопочками) або розпашонку.

16. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Збоку Оперного театру є магазинчик "Домар", там дитячі речі за низькими цінами можна купити.

17. Hruska

Hruska Well-Known Member

Я також. Зараз маю 37-ий і то ще не все готове :)

Чесно, щось не можу то все в голові впорядкувати...то на то, а то на то, йой, то стільки всього треба і до кожної позиції ще треба свою позицію..к а п е ц ь!
    А оті одноразові пеленки, то оті адегазивні пеленки, чи що??? Це ті на котрих родити, а потім собі підстиляти? Вибачайте за некомпетнтність але краще я тут запитаю і буду готова :)

18. Katrine

Katrine Member

я собі купила в ДЦ фірми TENA. Пише, що це пікладки з високою поглинаючою здатністю. правда, щось я собі великі купила, 60*90, є по 5,20 і 80 штук. Писали дівчата, що теж такі брали, думаю, що то якраз те, що треба :)

19. Hruska

Hruska Well-Known Member

???? Не поняла....

20. Рибка

Рибка Well-Known Member

Так, вони вбирають подібно до підгузника. Ще коли старшого родила, то таких не було, лежали на операційних (оранж.або зелені) клейонках, зверху пеленка, незручно.. А вже з другою дитиною - то з"явились такі одноразові пеленки. Використав, викинув, і на ніч після пологів вистачало однієї. І якщо дитинку тримати без підгузника, то якраз на такій добре.
    Я ТЕНУ купляла в Сільпо, там ще інша є фірма. І розміри різні.

Статус теми:
Закрита.