Збираємось до ПБ

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Gaichka, 4 Травень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

Того в мене в списку не було, тільки інсуліновий шприц.
    То взагалі не є обовязковим, вони кажуть що це все для "обслуговування" моєї дитини. Що на 3 дні для неї піде ціле рідке мило? Хіба не можна одне на палату купити, та й взагалі то повне здирництво....Т\
    Вже після пологів прийде в палату така мадам і дасть список і скаже то все купити. Там зеленка, перекись, вата, бинт, 5 пляшечок олійки, шприци, ше там шось, вже не памятаю

2. Neverland

Neverland Well-Known Member

Йой... Чи то мены так пощастило, чи то не знаю... Народжувала в меді, з мене взяли тіко рукавиці одноразові в родзалі щоб дивитися розкриття, пеленки одноразові і вроді все. В палаті за пакети ніхто нічого не казав, мала свою олійку і присипку, то ними обробляли, тільки зеленку сказали купити і бинт, але це все не використали і мені лишилось. Виписувалась я в 10 вечора і ніякої виписної кімнати в очі не бачила... Та і не заглядав ніхто до кишені. Здала тільки 10 грн на "облагородження" ПБ і все.

3. Незнайомка

Незнайомка Well-Known Member

моя дитина при мені - на яке обслуговування вони претендують? олійку, бинт, вату, зеленку-перекис докуплю сама. нащо дитяче мило - не здогадуюсь. вони там дитину миють (на батальній просто обтирали камфорним спиртом)? зажим можна купити в
    будь-якій аптеці, чи тільки в їхній?

4. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

наскільки я знаю на Джамбула дитинку забирають.

5. Лідочка

Цитую: "Дитячий лікар до вас приходить і дивиться щодня дитинку, троеба ж перед тим руки помити":)

6. Незнайомка

в мене там 2 знайомих родило (одна рік назад, друга трошки більше 5 місяців тому), то в обох випадках дітки були при них.

7. Лідочка

Не забирають, просто є такі мами, які дають гроші щоб забрали, бо вони втомлені:girl_devil:, тоді заберуть. Але мені після кесарева вже на 2-гу добу малого віддали (а якби були сімейні палати то і зразу б забрали:girl_tender:)

8. Незнайомка

то "нех миє си сейфгартом":), а то велика пані, дитяче рідке мило купувати, а потім собі забирати...

9. Лідочка

Ага, шоб часом, думаю то все потім дружно несеться в аптеку "на повернення":)

10. Kucjynchuk

Kucjynchuk Active Member

Дівчата, коли ви починали закуповуватись, ну все дитяче...бо моя мама вже мені спокою не дає, так хоче вже йти купляти))))) і звідки ви знали, що треба в пологовий?
    а і ще коли ви з лікаркою домовлялись?))))

11. олюся_зі_львова

олюся_зі_львова мамочка чотирьох діток

Ми для першої донечки візочок пригляділи десь на тижні 25 напевно, вибрали колір, замовили і через тиждень зідзвонилися і забрали, ліжечко ми не купували, воно нам в спадок дісталось з моїх братиків ще :), а одяг для малечі купувати почала після того, як вже вийшла в декрет, часу було багато, задоволення ще більше, тоді ж пішла знайомитися з лікарем.
    В кожному пологовому є список речей і ліків у приймальному відділенні, а ще можете запитати у лікаря свого, та з рештою в неті подивіться

12. олюся_зі_львова

олюся_зі_львова мамочка чотирьох діток

Ось витяг з мого блокнота того, що потрібно в роддом.

13. Natalochka

Natalochka Well-Known Member

підкажіть, будь- ласка, в шо вдівають дитинку як тільки народиться? сорочечка, шапочка, шкарпетки, царапики, памперс + пеленка і все? чи зразу в якийсь костюмчик? збираю пакети в роддом і не знаю що куди класти ...

14. Лідочка

Я вдягала так: боді, кофтинка(вона була з "царапками":)), повзунята (замість кофтинки і повзунят можна сліп - так навіть зручніше), шапочка, шкарпеточки. Ніяких пеленок не використовувала. Дивитесь по температурі і по дитинці, якщо мале змерзло, то прикриєте якимось одіяльцем чи рушничком.

15. mamulja

mamulja Member

Ви на бодік надягали сліпік? Я правильно зрозуміла?
    Мене теж цікавить в що вдягати дитинку принародженні, я думала розпашоночку а наверх сліпік і шапочку. І достатньо.............чи ні?

16. kolibri

kolibri Well-Known Member

нам на курсах казали:
    шапочка
    пеленка
    розпашонка
    шкарпетки
    царапки
    повзунята

17. loreniya

loreniya Well-Known Member

що ви зготуєте, в то вам дитину і вберуть! покладете дві пеленки - замотають в дві!!! навряд чи в момент вдівання дитини вам буде час контролювати... так шо лишнього не беріть! мусите знати температуру в роддомі /наприклад на мечнікова зимою - ташкент, мами ходять в атласних халатиках.../

памперс
    прищепка на пупець /продається в аптеці/
    бодік на короткий рукав/купіть такий що має ще розщіпки як сорочка, бо в перший час буде вам страшно вдівати ті ручки як в футболочку.../
    шкарпеточки
    "чєловєчок" - є такі шо рукавчик завертається і робляться "царапки" /хоч мій малий не давав собі руки закривати/
    тепла пеленка байкова, рушничок - може і не пригодиться, але хай буде
    шапочка

не беріть штанят-повзунят на резинці - буде пупчик зачіпати.

після родів дитинку вдівають трохи сильніше, на другий день вже ми шкарпеток не вдівали, пеленок не мотали...

на решту днів в роддомі зготуйте собі такі самі наборчики і покладіть в окремі кульочки, мало там шо - може сили встати не буде, то буде на поготові...

Останнє редагування: 30 Серпень 2010
  18. Willie

Willie New Member

Підкажіть, будь ласка, хто народжував або збирається на Батальній - скільки там палат двомісних від Антошки, і чи треба за них домовлятися наперед? чи можна одразу при поступленні в пологовий?...

19. Лідочка

Так, все правильно.

Я не можу зрозуміти - а куди пеленку???Під розпашонку?
    З власного досвіду - розпашонки дуже незручні, все піддирається, задирається, скручується (купила дві, бо мама дістала, раз спробувала і далі не користувалася)

20. Natalochka

Natalochka Well-Known Member

Я купила 2 простих і 2 байкових, чомусь думала що дитинку в роддомі в бодік буде складно і страшно одівати ... тепер вже сама не знаю ... як то краще скомпонувати ...

Статус теми:
Закрита.