Збираємось до ПБ

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Gaichka, 4 Травень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Tequilochka

Tequilochka Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

Я би радила взяти, тож перші дні дитина мерзне, після маминих 36,6 попасти в наш, навіть 30 градусів.

2. SoloZiLvova

SoloZiLvova Well-Known Member

Ну не можу стриматися щоб не процитувати М.ТРУНОВА, Л.КИТАЕВА "ЭКОЛОГИЯ МЛАДЕНЧЕСТВА. ПЕРВЫЙ ГОД":

"Наверняка вы не раз видели удивительную картину и, может быть, не задумывались над ее нело-гичностью и парадоксальностью.
    Весна, ярко светит солнце, снег давно сошел, на улице просто жарко. Мама и папа прогуливаются со своим маленьким ребенком, который лежит в коляске и спит. Папа в спортивном костюме, мама в достаточно легком платье. Ребенок же закутан в ватное одеяло, перепоясанное красивой ленточкой. Прекрасно упакованная игрушка…
    Вообще же сегодня грудной, и в особенности новорожденный, ребенок просто не мыслится без “упаковки” даже в домашних условиях. Такая “упаковка” превратилась в ритуал, осуществляемый мате-рью по нескольку раз в день, благодаря чему кожа малыша может хоть на короткие промежутки времени ощутить свежий воздух (а моменты купания должны показаться неописуемо блаженными). Вот образец этого ритуала:
    “Сначала надевают распашонку, сшитую из тонкой хлопчатобумажной ткани. Распашонку запахи-вают сзади, загибают и расправляют на спинке, чтобы не было складок. Затем надевают теплую распа-шонку, которую запахивают спереди и также подворачивают над пупком, и кофточку с длинными заши-тыми рукавами. Ребенка кладут на сложенный треугольником мягкий подгузник, два конца которого скрещивают на животе, а один (средний) закладывают между ног. После этого ребенка по пояс заверты-вают в большую тонкую пеленку так, чтобы ее нижняя часть не стягивала ноги и малыш мог ими дви-гать, а затем в теплую пеленку или одеяло – в зависимости от времени года. Между пеленками кладут клеенку размером 3030 см”
    При этом “температура в комнате новорожденного должна быть 20–22°C.” А “если в комнате темпе-ратура ниже 20°C, то новорожденному в течение 2–3 недель на голову надевают платок или чепчик и рукава кофты зашивают.”
    У этого ритуала две стороны.
    Первая – создание младенцу, этому слабому и неприспособленному существу, условий для выжи-вания. “Основания” для этого мы приводили выше.
    Ирония заключается в том, что в создаваемых приведенным ритуалом условиях, еще более усугуб-ляемых боящимися за ребенка родителями, ребенок действительно должен выживать. Все его сущест-вование в период новорожденности – это выживание в тех нечеловеческих условиях, которые ему соз-дают.
    Не верите? Проверьте на себе. Наденьте хлопчатобумажную майку с длинными рукавами. Сверху наденьте байковую рубашку (рукава зашивать необязательно). Ноги оберните простыней. Лягте в кро-вать и накройтесь одеялом. Да не забудьте про клеенку. Попробуйте провести так целый день при тем-пературе воздуха в комнате 20–22°C."
    Вам будет гораздо легче, если вы привыкли спать в пижаме или ночной сорочке. Но учтите, что ре-бенка к этому никто не приучал.
    Попробуйте спать обнаженным, просто накрывшись одеялом. Вы обнаружите, что высыпаетесь лучше и чувствуете себя бодрее. Вы обнаружите, что ваша кожа тоже дышит.
    “Точное название того, что рекомендуется во многих изданиях как одежда новорожденного, должно быть определено как комфортный термостат повышенной влажности. Как иначе назвать сверток, в ко-тором находится младенец, завернутый согласно медицинским предписаниям? Термометр, помещен-ный внутрь свертка, покажет комфортную температуру (плюс 32–34 градуса), а гигрометр – влажность свыше 90 процентов”, – пишет Б. Л. Никитин. Выжить в таких условиях действительно не так-то просто. Для этого нужно обладать выносливостью… новорожденного младенца.

3. Tequilochka

Після пологового так, це просто знущання з дитини. Але першці 2-3 дні, коли дитина ще не адаптувалась до нового свівту, тре трошки її погріти.

А нарахунок того що ви скинули... Мене також зажди поражало, як можна так знущатись з дитини)))

4. Borodinka

Borodinka Well-Known Member

Звичайно, треба брати (і без того два кульки виходить, то що вже говорити про ковдрочку)! То не мусить бути ватяна ковдра, але можна, наприклад, махровий рушник чи маленький пледик. Катря народилася у спеку, ми на ніч відкривали вікно, тож і я сама спала накритою. По-друге, нам кварцювали палати і виставляли всіх в коридор, в якому було досить прохолодно. По-третє, мені просто було спокійніше, що у мене все є під рукою, а не тре просити чоловіка принести пост фактум.

5. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

В нас в палаті було жарко - кінець травня . Але малого я накривала своїм махровим халатом - щось не подумали про ковдрочку . І то буквально пару раз таке було.

6. Nata

Nata Well-Known Member

Я брала в пологовий великий махровий рушник, ним малих і накривала. Було досить тепло і ковдра явно була б зайвою. Тепер теж рушник візьму, на всякий випадок.
    І щось ніяк з одягом не можу розібратися. Наскладала цілий кульок дитячих речей, тепер думаю чи не буде мені того забагато :) а воно ж все таке гарне...

7. Mamusya

Mamusya Well-Known Member

А я все щось докупляю, але ще не попрала нічого. Треба якось за то взятися, а то час спливає. Ще хочу купити відріз махрової тканини і попросити свекруху , щоб пошила ковдрочку до візочка.

8. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Ви так скоро ще один наскладаєте. Візьміть лише саме необхідне, а якщо буде потреба, чоловік принесе, всеодно вас щодня відвідуватиме.

А в пологовий я теж брала махровий великий рушничок, щоб тільки вночі, якщо буде прохолодніше, накривати малечу

9. Tequilochka

Я не то шо не прала ще, я ще навіть нічого не купляла))

10. Nata

Nata Well-Known Member

Та вже нема куда тягнути, я через тиждень "здаюся", тому і пакуюся. А чоловік мені ніц не донесе, шмотки - це у нас мамине, тата не особливо обходить, я навіть з пологового в тапках виписувалася, бо сподівалася що "чоловік донесе"

11. Leila

Leila Well-Known Member

Ну літом можна і в тапках, а як зимою :))). Мій теж забув мені мешти привезти, була в в"єтнамках :)

12. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А мій муж - всім мужам муж! Забув мені привезти УСЕ! Тобто весь одяг для виписки:girl_devil:. Причому я йому по телефону усьо сказала де лежить, і що треба. Добре хоч в машині виявився одяг який він забрав, коли мене залишив в пологовому. Правда він на 15 розмірів більший:girl_mad:
    Але я сильно не злилась, така рада була що їду додому, могла і в халаті лікарняному йти...:girl_crazy: Тим більше що виходили через "чорний хід", ніяких презентацій не планували:girl_crazy:

13. Wariatka

Wariatka New Member

Сьогодні із пологового мед інститута принесла такий список, може кому знадобиться, одразу прошу бувалим мамцям порадити що ще тре.
    http://s09.radikal.ru/i182/1007/d9/ab34e800c980.jpg

14. murawka

murawka New Member

А що то твке: затискач для пуповини і де його знайти?

15. Wariatka

Wariatka New Member

затискач, то певно в аптеці питатися тре.

16. Arno

Arno New Member

затискач має бути у пакунку який ви будете купувати в родзалі

17. Олюська

Олюська Well-Known Member

До речі, в звичайних аптеках такого нема. Казали питатись біля пологових будинків.
    А хто знає, що має входити в той передпологовий пакет? Бо я нині відкупила в однієї чарівної форумчанки такий пакет, то там є лише всілякі підстилки на операційний стіл, сорочка для породіллі, бахіли і шапочка. Надіюсь, не заставлять купувати ще один (бо я так зхрозуміла, що в пологових з тими пакетами суто бізнес)?

18. Romna

Romna New Member

Окрім вказаного в списку ще потрібно олійку для маляти, крем під підгузки або присипку (хоча можуть дарувати маленькі пробнички від пологового, а можуть і ні. на те не сподіватися), бажано піпетку (2-3 шт.), якщо будуть труднощі з відходженням меконію, костюмчики для малюка (повзуни, бодіки, "чоловічки"), бо ж зараз не пеленають, одноразові пеленки для себе штук 5 (бо часом від прокладок толку нуль)і для маляти в ліжечко 1-2, великі вільні труси для себе, бюстгалтери для годування 1-2, покладки в бюстгалтер (не обов"язково), зеленка, пероксид водню, ватні палички. Ніби все. як ше загадаю щось - напишу

---------- Додано в 12:13 ---------- Попередній допис був написаний в 11:57 ----------

господарське мило - то взагалі найкращий засіб жіночої гігієни як на мене. профілактика молочниці, дезінфекція після пологів. я тим милом всю вагітність користуюсь і надалі планую місяців 2 після пологів - точно

19. Alexx

Alexx New Member

На той "пакет" що Ви купили, то тільки шкода грошей. Я також купила такий (в магазині "9 місяців" за 45 грн. Реально мені пригодилась тільки сорочка в родзалі, більше нічого, бо ті всі піждстилки не годяться (вони не атсорбують нічого). А шапочка, бахіли і прокладка то взагалі не пригодилось. Навіть не уявляю як то в такій шапочці, а тим більше в бахілах народжувати.... :girl_crazy: Нам весь список лікар написала і з нами в аптеці замовила. Всі клеми, відсмоктувачі, одноразові пеленки і ще купа всього.
    Для дитни в пологовому треба мати: підгузники, вологі серветки, крем під підгузник (я взяла пробнічки в аптеці), камфорний спирт(якщо не візьмете то "добрі люди" вам примусово його куплять (особисто мені він коштував 50 грн), такщо краще мати), зеленку, перекись, одяг(1-2 комплекти на день), пеленки штук 6 треба мати (2 байкові + 4 простенькі) я ще мала пакет нестерильної марлі (мені пригодилась), олійка не пригодилась жодного разу. Мені неонатолог рекомендувала мити дитині попку під проточною водою і нічим не мазати ( але я раз мазала, раз нє кремом під підгузник). Вати не треба, там дають такий боксик з стерильною ватою.
    Для себе: мило господарське; прокладки (шматки )(мала пакет "чіковських" і купу шматок, надавала перевагу шматкам) і дома також ще ними користуюсь. Зручно мати 1-2 пари однорзових трусиків (до них якраз готові прокладки краще) на узд піти зручно; одноразові пеленки по 2 на день; 1-2 бюста для годування; 2-3 нічні сорочки (краще також спеціальні для годування- зручно!); халат; тапочки в душ;збна щітка, паста; чашка, ложка, тарілка; про ліки вам лікар скаже що докупити. Я ще брала шампунь і фен (мені то необхідно, але багато хто з кубіт каже що то лишнє).
    Я щойно з пологового, такщо по свіжій пам"яті кажу, що мені пригодилось, а що ні. Рекомендую взяти настольну лампу або якийсь "нічник" бо в мене в палаті було тільки верхнє світло, яке заставляли світити цілу ніч (щоб бачити чи дитинка відригнула) я при такому світлі спати не можу, то чоловік привіз мені лампу. Ще рекомендую віддавати чоловікові все що не потрібно або вже використали, щоб на виписку не мати тих клумаків, а брати дитинку і нести її самим. Ще візміть фотоапарат дуже вже то дитя миле ))))).

20. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Мо то ще від пологового залежить? Знайома народжувала на Джамбула. Пригодилось усе. Точніше лікар сказали купити той пакет (і не тільки....)

Статус теми:
Закрита.