Збираємось до ПБ

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Gaichka, 4 Травень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Збираємось до ПБ

В мене Святик майже літній, то я дуже полюбляла всякі байкові пеленочки. Малого ніколи не пеленала, але мені було зручно під дитну їх підстеляти. А в пологовому, то стелила одноразову пеленку, а з верху на ню байкову, особливо коли дитину оглядали і голенького треба було класти. Мені було приємно, щоб він лежав на мякенькому і приємному до тіла. Те ж саме в те їхнє, так зване, ліжечко стелила на матрас.
    А загалом, якщо ти не плануєш пеленати, то такі всякі пеленки потрібні будуть хіба щоб малючка на них класти і то вже треба дивитися яка тканина більше подобається.))

---------- Додано в 21:04 ---------- Попередній допис був написаний в 21:03 ----------

Я точно пам"ятаю, що мала три: дві байкові, одну ситцеву. Так було в списку, то я чемно так і взяла. Ну, мені нормально було якраз.

2. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

Чайник я взяла не відразу, потім привіз чоловік.
    І дуже шкодувала, що не взяла чайник відразу, бо народила якраз у такий час, що вже по обіді, і взяти чогось гарячого попити не було як і вже потрапила в палату після родзалу вечері, знову ж таки не було нічого попити, а пити і їсти дуже хотілося...
    Дивно, що ніхто з родичів не здогадався привезти щось поїсти чи попити, і так я проіснувала до ранку...
    Тому раджу мати зі собою щось перекусити після пологів, а якщо це партнерські пологи, то і для чоловіка щось взяти, бо під час самих пологів рідко кому їсти хочеться, але ось таки після - це щось!

3. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Відповідь: Для майбутніх мам (8)

http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=1457496&postcount=2333 - мені сподобалось - коротко і ясно, ну і може вам в ПБ дадуть список, мені дали

4. mamasha

mamasha New Member

Я собі список склала сама, керуючись дописами з цієї гілки.. Оскільки з лікарем ще не домовлялась - то списку ніякого не мала.. Якщо щось бракуватиме, то ще встигну докупити... В нас синочок буде червневий - то купила 4 пеленки ситцеві і 2 байкові. Ті ситцеві такі тоненькі, що аж світяться.. а байкові не такі вже і товсті, зате дуже м"якенькі і приємні до тіла. То мабуть можна було і більше їх взяти. Купила поки що 6 шт всіх, до пологового мабуть братиму 2 таких, 2 таких.

5. invisible

invisible Well-Known Member

А я байковою іноді малу накриваю замість ковдрочки у візочку, якщо стає прохолодно чи вдома, коли спить. Літом в ПБ може теж бути душно, щоб ковдрою накривати, так що можна байкову пеленку прихопити, не завадить.

6. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Дівчата а ті одноразові труси є різних розмірів, як їх вибирати?

7. mamasha

mamasha New Member

Трусики Чікко шортиками - стандартного розміру. Вони ж здаються мені найбільш комфортними, бо з сіточки. Але і коштують 80 грн. А Звичайної форми є різні розміри, орієнтуватись треба на об"єм бедер. Думаю, продавець вам підкаже необхідний розмір на око, бо запас там дуже великий)))

---------- Додано в 12:31 ---------- Попередній допис був написаний в 12:27 ----------

Дівчата, може хто має номер телефону до лікаря Улашина з Джамбула? Буду дуже вдячна! Бо я щось вже панікую. 36-тий тиждень, а я ще з лікарем не домовилась :girl_impossible:

8. Katya Semak

Katya Semak New Member

А скільки тих шортиків є в упаковці? Бо я бачила звичайні від Чікко трусиками, то їх здається лише 4 штуки, ціна в районі 35-40 грн. (цікаво скільки ж то приблизно взагалі тих трусиків треба) :girl_in_dreams:
    І ще таке питання - бачила в Антошці прокладки післяродові теж Чікко, їх там в упаковці лише 10 штук, а ціна така доволі кусюча - 134 грн. А шо є тих 10 прокладок, певно з двадцять треба, думаю не менше. Коліжанки радять урологічні фірми Сені, хто що може сказати по даному питанню? Чи все-таки розщедритись і взяти Чіковські... :confused:

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

А з простого матеріалу саморобні не розглядаєте?

10. Vika

Vika Well-Known Member

я мала різні. найбільше сподобалися "бела", звичайні, дешеві, величезні з крильцями, перепробувала всі що мала, ці не парили, не гризли, ними навіть в дома користувалася потім десь місяць, правда вже менші брала.

11. Katya Semak

Katya Semak New Member

а з чого робити ті саморобні? Мені здається, що якщо просто зі тканини (простині чи чогось подіного), то вона так швидко протече...:o

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, так, я робила з простої простині.
    На рахунок протікання, то ніби нормально було, аварій не ставалось. І навіть по приходу з пологового додму я ніякими гігієнічними отими з упаковок користуватись не могла, поки шви не погоїлись. А як шви добре погоїлись, то вже й виділень не було.))
    Але то напевно як кому.
    Може ті всякі прокладки можна придбати поштучно? І в пологовому собі спробувати підходить, чи ні. А потім вже по потребі довезуть. Бо я власне мала оті урологічні Сені декілька штук і саморобні, то Сені ніяк-ніяк, пекло дико, а "самокрутки")) підійшли ідеально.

13. romawka

romawka Member

4 шт. в упаковці, найшла в інет магазині, що є в Інтерсіті на Чорновола ціна 75 грн. і прокладки там 127 грн.- 10 шт. Лікар казав 6 пар трусиків, але мабуть їх продають тільки упаковками. Тому куплю одні шортиками, а одні звичайні в тому ж магазині 37 грн. А прокладки буду робити саморобні з простині, а як думаєте, якщо в середину покласти вату, можливо будуть краще поглинати? І купила ще упаковку звичайних прокладок з м'ягкою поверхнею.

14. MaryF

MaryF Well-Known Member

З першою вагітністю мала саморобні з простині і купляла якісь наші прокладки (якими я не могла користуватися, бо від них шви пекли). Другий раз купила післяродові прокладки в мазеркеа велику пачку 50 штук за 80 грн., то дуже класні були і хвотило на місяць. Не хочу тепер тих простинь, а в мазеркеа тільки маленьки пачки.

---------- Додано в 14:34 ---------- Попередній допис був написаний в 14:15 ----------

Вони такі великі, товсті мають бути. На них труси не надінінеш. Мені однієї простині було замало.

15. Katya Semak

Katya Semak New Member

Ну от і чогось не дуже схильна до саморобних :girl_blush2:
    Маленька пачка - то на скільки штук? Схиляюсь до думки, що певно варто купити пачку Чіковських (так шоб на перші дні "потопу" хватило :girl_crazy:, а решта вже докуплю якісь попроще і подешевше.
    Мабуть зроблю так як і Ви, куплю пачку шортиками і пачку звичайних трусиками

16. MaryF

MaryF Well-Known Member

Вроді 24 штуки 56 грн. Але можу помилятися. Треба буде піти знову подивитится...

17. mamasha

mamasha New Member

Там також 4 шт. Звичайні класичної форми Чіковські так і коштують 35-40 грн, але вони не з сіточки а з такої тканини одноразової(не знаю як правильно пояснити) Я розщедрилась і купила 1уп. тих дорожчих і 1 уп. дешевших. Загалом 8 шт. Також купила на краківському такі звичайні коттонові найдешевші трусики, щоб не шкода було викинути відразу, по 10 грн. Може хоч так парити не будуть як ті одноразові синтетичні. Там же купила нічну сорочку коттонову на самі пологи, таку, щоб одразу викинути замість одноразової, бо я тої синтетики на себе не зможу вдягнути.. в мене аж мурашки по спині від одноразової тої сорочки.

Я купила і ті, і ті. Хоч я їх не розпаковувала, бо ті чіковські стерильні. І кажуть, що вони гарно "дихають". То в разі, якщо будуть шви, то хоч на 1- добу вистачить. Також братиму тряпочки із старого простирадла. Спробую вкласти туди шар вати, як хтось тут писав. Урологічні також купила, але кажуть, що вони трохи парять, бо не дихають. Буду брати всі до пологового, бо хто знає, що краще підійде і чим зможу користуватись. То ж в кожного по-різному.

---------- Додано в 20:17 ---------- Попередній допис був написаний в 20:00 ----------

А як тоді ходити? Рукою тримати їх, чи що?:shok: Я думала, що власне ті одноразові трусики нормально підійдуть на прокладки з простирадла... Вони ж ніби такі трохи більші, ніж звичайні, що мало б влізтись))

18. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

З язика зняли, я теж думала, що ті трусики власне для таких "самокруток".
    Щодо себе, то парочку саморобних наріжу на всяк випадок - якраз маю простинку підходящу. Не пригодяться - будуть ганчірочки

19. mamasha

mamasha New Member

Та думаю пригодиться щось десь підтерти, може десь молоко підтече, чи малятко зригне... Так що лишнім точно не буде)

20. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Чому не вдягнеш? Дуже навіть вдягались (звичайні, котонові, на розмір більші, ніж ношу зазвичай, причому купувала з метою, що покористуюсь і викину, а ні, ще на цей раз лишились). І не сказала б що товсті були, нічого не перетікало. Цього разу робитиму саморобні знову, мені було набагато зручніше, ніж з звичайними прокладками. Потім ті ж саморобні дома носила, бо так було комфортніше, причому швів в мене не було.
    Пеленок в мене є добрячий стосик, багато з малого лишилось (я мала штук 20), дещо маю нове. Дитину не пеленала, але було зручно всюди застеляти-підстеляти, накривати, підставляти в складеному вигляді.

Статус теми:
Закрита.