Збираємось до ПБ

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Gaichka, 4 Травень 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Відповідь: Збираємось до ПБ

ну то вже сміх та й годі....:girl_wink: А чим вимажеться не казали? Ну та і одяг переться тако час від часу.
    Чим краще? І що ви потім будете робити з "дешевим"? І яка різниця в лікарню чи додому? Я от не розумію логіки....В лікарні шо болото місити будете тим одягом?
    Дівчата, не робіть проблем. Купуйте той одяг який вам по кишені. Як бачите, якісне - не означає обовязково дороге. І навпаки. А то якась комедія, до лікарні - дешеве, додому - дороге. Перший раз таке чую:girl_wink:

---------- Додано в 13:22 ---------- Попередній допис був написаний в 13:22 ----------

2. Barbie

Barbie Well-Known Member

+1
    Ми додому привезли чистий одяг. От вдома будете мазатись, бо то памперс протече, то малявка попісяє коли її роздягнете, то зригне.

І ще одне, пупок не капайте зеленкою, бо тоді не видно як він заживає, краще спиртом.

3. glasses

glasses Member

Казали за зеленику і кров. Ну, я не знаю, я ж писала я перший раз:)Купувала за середню ціну, не дуже дороге і не дуже дешеве. По друге з розміром троха тяжко, там вже будемо краще знати.

Ну, може я троха не так виразилась. Що додому тре все дороге. Є речі в яких виходити гуляти і т.д., а є такі що на кожен день. Ну це я так собі уявляю.

4. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

ну, в мене досить сильно вимазався той комплект, в який одягнули в родзалі (змазкою, кров'ю), але то все відіпралось звич.госп.милом в руках. Теж переживала, що зеленкою потім вимажеться, але її зараз напевно відмінили (замінили на мед.спирт). Тому можна брати звичайний одяг в лікарню.

5. Лідочка

Ви знаєте, для такої маленької дитини не потрібно одягу для дому і на вихід. Вона не вимащується. А якщо вимащується, то все прекрасно переться (какашки головне зразу запрати! Змити водою і намилити господарським милом (я беру завжди дит. госп. мили "Тіп-топ" чи "топ-топ") і можна лишити. А потім або так переполоснути або в пральку. Просто щоб не стояло, бо вже навіть за годину допратися буде важче).
    То вже для більших діток потрібен різний одяг, а для таких крихіток ні.

6. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

+1

В нас весь одяг з малого, той що до року, то весь практично як новий, а ото мацьопство до пів року то взагалі, як тіки з магазину. дуже багато не встигли навіть походити.
    По хаті мені були взагалі дуже зручні звичайні ті простесенькі повзунята оті найдешевші. (ми попали на літо, то був малий мені без памперса, то дуже було зручно, зняв, помив перевдів дуже мені практично це було. Переправ, висохло швиденько). Мала їх штук 10.
    Я кожен день стикаюсь з майбутніми мамочками, і дуже важко щось пояснити на рахунок одягу коли то перше дитятко. То вже за наступними розуміють що до чого.

7. WildWind

WildWind Member

Я б сказала, бо через 2 тижні вже буде на вас мале)) Перший одяг малий проносив рівно 2 тижні.

8. Fergie

Fergie New Member

Дівчатка, ніхто не користувався післяпологовими прокладками від Чіко? Бо я собі їх купила, там їх десять штук, мені вони сподобались, повністю натуральні і такі досить грубенькі, думаю повинні справитись з будь-якими виділеннями. Цікавить як вони в ділі? :)

9. daisygirl

daisygirl Member

Вчора ходила до лікаря в пологовий, дала список медикаментів. Так от, першою в списку стоїть марля 5м. Для чого вона потрібна і ще й 5 метрів? :haha:

10. Brenda

Brenda Member

То з неї роляться якісь марлеві шматки, певно, щоб витирати дитину, коли зригне... я так собі думаю, але можу і помилятись... Але 5 м, то точно забагато...

11. Лідочка

Ага, щоб не часом....:) Хтось вам потім її віддасть. Заберуть і все. А нащо? А хто знає...

12. glasses

glasses Member

Марля, я теж купила, бо було в методичці, потім питала дівчат, ніхто толком не знав для чого. І десь недавно вичитала, що марлевими салфетками підтиратись. Але уявити можна як воно неприємно, бо ж натирає. То я марлю навіть і не беру, вдома знадобиться.

13. Charmel

Charmel Well-Known Member

Теж була вчора в пологовому, про марлю не казав нічого. Сказав про два простирадла - одне в наборі постільноі білизни в палату, інше безпосередньо в родзал. Може вам з цією ж метою тільки замість простирадла марлю, а 5 метрів щоб можна було скласти в декілька раз. Це тільки моі здогадки.

14. invisible

invisible Well-Known Member

А який то ПБ? Бо я беру лише постіль в палату, а в родзал тільки одноразові пеленки...

Ще питання до тих, хто народжував на Батальній. Якщо в чоловіка буде світла футболка, але темно-сині спортивні штани, то будуть чіплятися лікарі до того чи ні? (бо ж кажуть, що треба світлий одяг). Чи краще все таки купити йому якісь світлі спортивні?

15. Mammy

Mammy Well-Known Member

В мого так було з одягом-ніхто нічого не казав. Можливо, це залежить від лікаря...

16. glasses

glasses Member

Думаю Мечнікова, бо моїй знайомій теж так казали.
    В мого темні штани і зверху теж темний з полосками светр, але даю вниз футболку, троха світлішу, сіра з полочками. Ну ж не вижинуть вони його? але маю ще той набір якщо щось:girl_wink:

17. Charmel

Charmel Well-Known Member

Invisible
    ЛОКЛ (Медінститут).
    А щодо одягу чоловіка питалася, ніяких побажань - в чому хоче хай і буде. Але знаю там взагілі більш лояльне відношення ніж у інших пологових.

18. Rostuslavchuk

Мій в Медінституті теж був у всьому чорному, і ніц ніхто не казав.
    Постіль мала одну, то спочатку в родзалі її стелили, а потім в палаті санітарка швиденько перестелила. Але все таки добре 2 простині мати на всяк випадок, я хоча в палаті і пеленку одноразову не протікаючу клала, але умудрилась якось заляпати все кровью, то чоловік на другий день привіз ще одну простинь.

19. Mammy

Mammy Well-Known Member

На Батальній в родзалі мені стелили лікарняну постіль, навіть подушку під голову дали! На Мечнікова такого не було.

20. Rostuslavchuk

В меді. подушка, матрас і одіяло теж їхні, питали чи маю постіль, я мала, то постелили мою, бо я так хтіла, казали що не має проблем, можуть свою постелити.

Статус теми:
Закрита.