Дівчата а скільки потрібно прокладок післяпологових, хоч приблизно? Бо десь читала що від чіко хороші, але там 15шт, думаю чи то не багато? Саморобні також буду брати.
Rodionochka я так розумію ви вже визначились з лікарем. На кому ви зупинилися якщо не секрет? Бо в мене термін, якщо не помиляюсь більший ніж у Вас, а я знову у пошуку і вже починається паніка.
Канпол бебі хороші, мені вистачило 10 штук. Але вони великі такі. Брала спеціально одноразові післяпологові трусики-шортики сіточкою. Але їх десь з третього дня почала використовувати, так то просто на пеленці лежала чи саморобні щоб в туалет і назад дойти. Не варто брати Беллу - викинуті гроші.
Чіко 30 шт в упаковці. Мені пішло 15, саморобних не мала. Мені вони сподобались, хоча думаю, що і звичайні можна підібрати підходящі - м'які і здоровенні)
@gladiolys, ще до кінця не визначилась). Маю аж три варіанти, в кожному роддомі). Але про пологи говорила поки лише з однією - з Кравців з Пустомит. Ось саме вона мені і написала список, в якому була та олія. Ще хочу поговорити з Данковим, і ще однією з Мечнікова. А вже в кого народжувати буду визначатись ближче до пологів.
В упаковці 30, але на шуварі є магазин де продають по пів пачки, це так, може комусь актуально. Скажіть, а щоб народжувати в Пустомитах щось потрібно, в мене львівська прописка то мене візьмуть, просто домовлятись з лікарем?
@gladiolys, та думається мені, що можна народжувати. Якщо цікаво, то можу Вам скинути в ПП телефон лікарки. В мене теж Львівська прописка. Просто стояла в них на обліку. І от зараз написала заяву на ім'я завідуючого на облік та пологи. І все.
Дівчата, а якого розміру робите саморобні прокладки 20 на 20 чи більшого? Щось я вже геть все забула.
Мені минулого разу дуже зручно було на перші дні просто лежати з чимпобільшою шматою між ніг, а далі прокладку звичайну - натурелла чи олвейз плюс зверху невеличка шматяна (трохи більша за носові хустину)
Орієнтовний список в пологовий на Мечнікова (станом на серпень 2017): для мами: 1. паспорт,обмінка 2. нічна сорочка х2 (+ одна,яку не шкода на пологи, або одноразову) 3. нижня білизна х2 пари широких трусиків, які не шкода потім викинути (+куплені одноразові трусики сіточкою) 4. шкарпетки (в перші години зимно в ноги може бути) 5. тапки гумові, щоб і для душа 6. прокладки (мала десь 25 саморобних - змінювала часто + на самі перейми може піти зо 5 шт.). Також купувала, про всяк вип., звичайні. Але вони дууже незручні для мене. Рани і шви не можна запарювати! 7. пелюшки поглинаючі (використала 3 шт. 60Х90 під час пологів, одну потім в палаті і три 40Х60 для малюка) 8. посуд 9. постіль 10. рушник для душа і для рук 11. вода негазована (пити хотілось увесь час і багаато) 12. рідке мило, зубна щітка/паста, туал.папір м'якенький, шампунь 13. мікроклізма, щоб легше сходити в туалет перший раз 14. мобільний/зарядка 15. акушерський комплект на пологи, стерильний №10 (я не купувала) 16. затискач для пуповини білий Х 1 шт. 17. рукавички стерильні по розміру руки лікаря х 10 пар і ще потім для палатної лікарки з 4 пари 18. вата 100г 19. стерильний халат, шапочку для чоловіка 20. марля 5 м 21. шприци на 20,10,5,2 мл по 2 шт. 22. спирт 100 мл 23. фізрозчин 200 мл 24. крапельниця 9система) 1 шт 25. катетер в/в №18 - 1 26. сечовий катетер якомога тонший (але в мене писало "Нелатона" № 14) 27. катетер для відсмоктування слизу в новонароджених № 10F - 1 28. гігієнічна помада 29. крем для сосків 30. вкладки для грудей (мені не знадобились, бо виписали ще з молозивом) для дитяти: 1. крем під підгузник 2. самі підгузники 3. вологі серветки 4. пустушка 5. пляшечка з соскою 6. найменша уп суміші (на вип, якщо маля кричатиме, а молока ще нема. ми скомпонувались з дівчатами з палати і купили разомю. потім розсипали порівно) 7. хлорофіліпт спиртовий 8. перекис, піпетки 9. вата 10. пелюшки одноразові (к-ть залежить від манери користування) 11. пеленки байкові 3 і ситцеві 3 12. одяг в палату 13. одяг в пологову (мені зразу помили дитинку і чистенькою одягнули. єдине - потрібно брати різні розміри. я, по аналоії з першим, взяла найменші речі, а дитьо виявилось кльоцком - майже ні в що не влізло)))) 14. ковдрочка чи рушник одяг для виписки обом. Десь так... Сорі, що список вперемішку.
Я бачу, на Мечнікова нічого не міняється... Це непотрібні і шкідливі речі, які заважають налагодженню грудного вигодовування. Навіть, якщо дитина потребує догодовування, то без пляшок, сосок і пустушок.
То Вам хтось давав такий список? --- дописи об"єднано, Sep 15, 2017 --- Маля кричить не тільки від голоду. А молоко прибуває на третій день зазвичай. Так у всіх
@Havronia @ruda kishka то напевно список власний. Бо мені за два рази на Мечнікова і половини того не писали. А про пустушки, пляшки, суміші і не заїкались
Та список власний, але організована закупівля суміші для палати, не думаю, що обійшлася без участі медперсоналу.
мені за три рази на Мечнікова і раз на Батальній такого ніразу не казали. Я брала все те, що в обмінній карті (мені в консультації таку журналом давали) -- там нічнушка, халат, труси, дві розпашонки прості, дві байкові (замість тогго можна просто бодик), двоє повзунків (можна "чєловєчік") і дві шапочки книжка пише, але на треті пологи і четверті я вже принципово її не брала, бо в шапочці у мене був лише перший. А про ліки навіть мова не йшла -- все купила в пологовому під час пологів (акушерка), і ще все, що залишилось -- назад в аптеку віддала (вона ж). А пляшечка? соска? суміш? -- про атке навіть мови не йшло. вже після пологів ще щось докупила по списку, який всім давали
Та от тому і питаю. Бо теж два рази на Мечникова народжувала. В 2014 і цього року в липні Перший раз була на четвертому поверсі, то пропонували догодувати сумішшю. А другий раз була на третьому поверсі, то говорили ні в якому разі не догодовувати, не переживати, давати груди на вимогу і молочко прибуде і буде достатньо
а чого 20х20? може зручніше 10х25? Але я не брала і не робила. Спершу лежала на пелюшці після КР, а потім брала Беллу на 6 чи 7 крапельок, така собі м"якенька подушечка.